Heracles weet weer geen punten te pakken

Zondag 29 november 2020
Het is Heracles ook tegen AZ niet gelukt om een punt te behalen. In de 39ste minuut krijgt Heracles een penalty tegen na een overtreding van Pröpper. Dit levert een 0-1 achterstand op. Slechts een paar minuten later volgt wederom een doelpunt. Dit keer is het Bodau die scoort. 0-2. Hoewel AZ veel beter is dan Heracles, slagen de Almeloërs er in de tweede helft toch in om dichterbij te komen. Schoofs brengt met een prima schot de stand op 1-2. Het lukt Heracles niet om nogmaals te scoren waardoor ze met 1-2 de wedstrijd afsluit.

Eerste helft: Het venijn zit in de staart
Met de debutanten Quagliata en Lunding in de basis, start Heracles in Almelo tegen AZ. Terwijl er vorige week grote angst was voor een ernstige blessure, kon Pröpper gewoon starten tegen AZ, in tegenstelling tot Van der Water, die nog wel geblesseerd is. Na 4 minuten is er de eerste kans voor AZ, waarbij Brouwer de bal kan wegwerken. Terwijl de Heraclieden heen en weer tikken en er bij AZ proberen door te komen, wachten de Alkmaarders rustig af. Bijleveveld neemt in de 11de minuut de bal prima mee, past op Bakic die de bal net naast schiet. De scheidsrechter fluit echter voor buitenspel. Beide teams laten de bal erg langzaam rondgaan waardoor het niet echt enerverend wordt. In de 22ste minuut ontsnapt Heracles aan een achterstand door een schitterende redding van Brouwer die de kopbal van een vrijstaande Boadu nog net weg kan tikken. AZ voert daarna de druk op. Echt gevaarlijke aanvallen levert dat niet meteen op. In de 30ste minuut is daar ineens de kans voor Heracles. Bakic past op Vloet die vanaf de rechterkant vrij kan schieten op het doel. De bal wordt totaal verkeerd geraakt en gaat ver naast.
In de 39ste minuut is komt AZ dicht bij het doel van Heracles. Bij een valpartij van Pröpper bovenop Boadu, fluit de scheidsrechter voor een strafschop. Brouwer kiest de goede hoek maar kan een doelpunt van Koopmeiners net niet voorkomen. 0-1.Een paar minuten later speelt Boadu zich vrij en lukt het hem om de bal weer achter Brouwer te krijgen: 0-2.

Tweede helft. Goed keeperswerk Brouwer
Heracles begint de tweede helft in een iets hoger tempo en komt wat vaker in de buurt van het doelgebied van AZ maar echte doelpogingen ontbreken. Bij een aanval van AZ in de 52ste minuut schiet Stengs hard richting het doel. Wederom zorgt Brouwer voor prima redding. Doordat de Almelose verdediging staat te schutteren kan Stengs even later weer tot ver in het doelgebied doorkomen en wordt AZ flink gevaarlijk. De bal kan nog net weggewerkt worden door een verdediger. In de 60ste minuut vragen Heraclesspelers om een penalty na een duel tussen Burgzorg en Svensson. Wanneer Burgzorg in het doelgebied wil uithalen voor een schot zet Svensson zijn voet ervoor. De AZ-speler raakt hierbij geblesseerd en moet gewisseld worden. Een grote kans voor Heracles maar geen penalty.

Veel overtredingen
De tweede helft kenmerkt zich door verschillende overtredingen van beide teams. Geregeld ligt er een speler op de grond. In de 69ste minuut komt de bal ineens voor de voeten van Stengs. Via een hard schot zeilt de bal net voor het doel langs. De aanvaller van AZ heeft er geen geluk mee want een paar minuten later krijgt hij weer de bal voor de voeten en schiet weer net langs. De verdediging van Heracles heeft het moeilijk met de aanvallen van AZ. Maar dan is er in de 75ste minuut ineens een doelpunt voor Heracles. Bijleveld neemt de vrije trap en past op Schoofs die prachtig inschiet: 1-2. De Almeloërs hebben geluk dat drie minuten later de bal niet het Almelose doel in vliegt maar de paal raakt. Beide teams blijven op jacht naar nog een doelpunt. Waar AZ regelmatig voor gevaar zorgt, leveren de aanvallen van Heracles weinig kansen op. Heracles slaagt er dan ook niet in om een punt in Almelo te houden.

Heracles - AZ 1-2 (0-2)

Score: 41. Koopmeiners 0-1, 44. Boadu 0-2, 76. Schoofs 1-2.

Heracles Almelo: Brouwer, Breukers (46. Schoofs), Pröpper (75. Rente), Knoester, Quagliata, Kiomourtzoglou (74. Cijntje), Vloet, Bijleveld, Lunding (56. Burgzorg), Bakis, De la Torre

Gele kaarten: De Wit (AZ), Bakis, Quagliata (Heracles)

Scheidsrechter: Van Boekel