Heracles verliest met 10 man van VVV Venlo

Heracles begint de wedstrijd met trainer Wormouth terug op de bank. Hij is tot zijn vreugde hersteld van het Corona virus. Ook Pröpper is weer hersteld en start in de basis.

Hoewel het een gezapig potje voetbal is in de eerste helft, gebeurt er van alles. Doelman Bucker weet in de 24ste minuut een penalty te stoppen. In de 38ste minuut komt Heracles op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Van der Water. Vlak voor rust moeten de Almeloërs verder met 10 man vanwege een rode kaart voor Szöke, na een elleboogstoot. Het lukt de Almeloërs niet om de punten mee te nemen naar Almelo, ondanks dat Vloet een penalty weet te benutten. VVV wint met 3-2 door doelpunten van Arias, Van Crooij en Giakoumakis

Al in de 21ste seconde is er de eerste vrije trap voor Heracles welke door Van der Water wordt genomen. De keeper van VVV heeft geen enkele moeite om de bal te vangen. Een minuut later gaat Vloet richting het Venlose doel en speelt de bal op de La Torre die zorgt dat Heracles een hoekschop toegewezen krijgt. Zoals zo vaak levert dat geen doelpunt op. In de vijfde minuut een reële kans op een doelpunt voor de Almeloërs. Van der Water passt op Szöke die van dichtbij naast schiet.

Redding Bucker bij penalty
In de 18e minuut heeft Heracles geluk dat het geen doelpunt tegen krijgt wanneer VVV een vrije trap mag nemen. Een aanvaller kan vrij richting het doel van Heracles komen maar zijn voorzet gaat voor het doel langs. Even later komt de bal weer in het zestienmetergebied maar wordt er over geschoten door VVV. Tot verbazing van de Almeloërs, krijgen ze wegens een overtreding in het strafschopgebied, na een lange beraadslaging van de VAR en de scheidsrechter, in de 24ste minuut een penalty tegen. Een goede redding van Koen Bucker verhindert een achterstand.

Rood voor Szöke
In de 29ste minuut laat Heracles zich weer zien voor het Limburgse doel maar Vloet schiet hoog over. Het is een gezapig potje. Weinig kansen voor beide teams. En dan ineens is er in de 38ste minuut uit het niets een doelpunt voor de Almeloërs. Vanaf de rechterkant schiet Van der Water richting het doel waarna de bal achter de keeper verdwijnt: 0-1. In de 46ste minuut deelt Szöke een elleboogstoot uit wat een rode kaart oplevert. Heracles moet met 10 man verder. Heracles gaat desondanks de rust in met een 0-1 voorsprong.

Tweede helft. Met man en macht verdedigen
In de 46ste minuut gaat Cijntje, die Van der Water heeft vervangen, langs de lijn richting het doel van Venlo en weet er een hoekschop uit te halen. Het levert geen doelpunt op maar hiermee wordt VVV even weggehouden van het Almelose doel. Heracles moet met één man minder proberen de voorsprong te behouden. Al in de 50ste minuut weet VVV, na goed rondspelen van de bal, via een schot van Arias, op 1-1 te komen. Heracles doet er alles aan om de aanvallen tegen te houden en komt zelf nauwelijks meer over de middenlijn.

Vloet scoort via penalty
Toch probeert Heracles er nog wel uit te komen maar tot kansen leidt dat niet. Heracles verdedigt met man en macht. In de 67ste minuut komt VVV toch op voorsprong wanneer de bal ineens voor de voeten van Van Crooij komt, die de bal hard achter Bucker schiet. 2-1. In de 76ste minuut lukt het Heracles eindelijk weer eens bij het Limburgse doel te komen. Wanneer Pröpper op de grond valt wijst de scheidsrechter naar de stip. Vloet brengt via de penalty de stand gelijk: 2-2.

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd lukt het VVV weer op voorsprong te komen. Via een voorzet van Huppers komt de bal bij Giakoumakis die tussen twee verdedigers door de bal in het Almelose doel schiet. 3-2. Een vrije trap in de allerlaatste minuut kan Heracles niet op gelijke stand brengen. Een kopbal van Cijntje gaat via een Limburgse verdediger net naast. De corner die dan nog genomen mag worden levert ook niets op. Heracles verliest in Venlo met 3-2.

VVV- Heracles 3-2 (0-1)
Score: 38. Van der Water 0-1, 51. Arias 1-1, 68. Van Crooij 2-1, 78. Vloet 2-2 (pen). Giakoumakis 3-2.

Heracles: Bucker, Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld; Schoofs, Vloet (79. Rente), Bijleveld, Van der Water (46. Cijntje), Szöke, De la Torre

Scheidsrechter: Martens

Gele kaarten: Post, Van Crooij (VVV)

Rode kaart: Szöke (Heracles)


Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles speelt gelijk tegen Zwolle

Tijdens de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht vo...

Heracles pakt alsnog overwinning

Heracles heeft de wedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen. Op...

Ahmed Kutucu nieuwe spits Heracles

Ahmed Kutucu is de nieuwe spits Heracles. Hij had de clubs v...

Heracles mist volgende bekerronde nipt

In de achtste finale van de strijd om de KNVB beker is het H...

Voorjaars voetbalschool Heracles van start

Zondagochtend 14 maart staat de eerste training van de Herac...

Uitglijder Heracles in Utrecht

Heracles heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Utrecht ...

Bakic heeft tegen Emmen het doel gevonden!

Volgens trainer Wormuth was voor Heracles de wedstrijd tegen...

Heracles verliest van Vitesse

Net zoals de zeven voorgaande jaren begon Heracles Almelo d...

Nieuwjaarsshow Heracles Almelo.

De nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo kon dit jaar niet ...

Heracles verslaat Groningen in Noorderslag

Heracles heeft in de laatste wedstrijd van dit bizarre jaar ...

Eindelijk weer winst in uitwedstrijd

Heracles is er eindelijk weer eens in geslaagd om een uitwed...

Heracles loot Feyenoord voor KNVB beker

Heracles Almelo heeft voor de KNVB beker geloot tegen Feyeno...

Heracles machteloos tegen Fortuna Sittard

Heracles is er niet in geslaagd om de belangrijke wedstrijd ...

Heracles Almelo verwent supporters met Thuisbox

De Samen-Thuis Box biedt Heracles Almelo aan aan trouwe supp...

Heracles pakt punt in de Kuip

Heracles heeft de slechte reeks van drie verliespartijen doo...

Heracles weet weer geen punten te pakken

Het is Heracles ook tegen AZ niet gelukt om een punt te beha...

Ziekenboeg Heracles raakt vol

Heracles Almelo heeft te maken met een ziekenboeg die maar n...

Knie Robin Pröpper is OK!

Met angst en beven stapte Robin Pröpper maandag het ziekenh...

Bruns terug bij Heracles Almelo

Wierdenaar Richard Bruns, vader van Vitesse speler Thomas, k...

Heracles onderuit in Griekse tragedie

In de Griekse tragedie in twee delen tussen Ajax en Heracles...
© 1986 - 2021 Stichting Lokale Omroep Almelo