Ruime overwinning Heracles tegen FC Utrecht

Heracles begint de wedstrijd met weer een andere keeper. Omdat 2e keeper Brouwer wegens ziekte afwezig is, mag Koen Bucker dit keer onder de lat plaatsnemen. Heracles heeft geen enkele moeite met Utrecht. Na 2 minuten staan de Almeloërs al op voorsprong door een doelpunt van Vloet. Van der Water maakt vlak voor rust de 2-0. Utrecht komt in de tweede helft even dichterbij via een penalty (2-1) maar de Almeloërs gaan door nog twee doelpunten van Vloet het veld af met een prima overwinning van 4-1.

Snelle voorsprong Heracles
Al in de tweede minuut komt Heracles met 1-0 voor via een hoekschop. Het is Vloet die de bal intikt omdat keeper Nijhuis van Utrecht de bal volledig mist. In de 6e minuut is er een eerste corner voor Utrecht maar deze wordt prima weggewerkt door Hardeveld. Heracles houdt de gelederen gesloten zodat Utrecht niet echt gevaarlijk kan worden. In de 9e minuut gaat Vloet richting het Utrechtse doel. Met een pass bereikt hij De La Torra, maar die schiet op de vuisten van keeper Nijhuis. Heracles laat hier de kans op een grotere voorsprong liggen. Utrecht heeft het moeilijk met de Almeloërs. Veel ballen gaan via Vloet die een zwervende rol heeft. Utrecht weet niet hoe ze hem moeten stoppen. Ook Van der Water maakt het de verdediging van Utrecht lastig. Met zijn snelheid komt hij regelmatig dicht bij het doel van de tegenstander. In de 15e minuut houdt Maher hem via een overtreding tegen. De Utrechtenaar heeft daarbij gelukt dat er geen gele kaart wordt getrokken.

Utrecht niets in te brengen
Beide ploegen creëren weinig kansen en zorgen er zo voor dat het spel weinig aantrekkelijk is. In de 17e minuut wordt er voor de eerste keer een schot op het Almelose doel gelost. Maher schiet echter ver over. Even later doet Van der Water hetzelfde op het doel van Utrecht maar ook dit schot raakt het doel niet. Heracles is veel in balbezit maar doet niet veel met het overwicht.
Wanneer Szöke in een duel de neus van zijn tegenspeler raakt met zijn arm, levert hem dat een gele kaart op en St. Jago een flinke bloedneus. Ook bij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied lukt het Utrecht niet om de bal in het doel te krijgen. Utrecht maakt het Heracles niet moeilijk. In de 34ste minuut trekt Van der Water weer prima op langs de lijn, levert een prima voorzet op Breukers die de bal teruglegt op Szöke. Keeper Nijhuis weet zijn schot echter met zijn voeten te keren.
Vlak voor rust lukt het Heracles dan toch om de voorsprong uit te breiden Van der Water loopt naar de tweede paal, en kan na een prima voorzet van Vloet de bal vrij inkoppen in de hoek. Bijna wordt het nog 3-0 via Szöke maar doelman Nijhuis komt op tijd uit. Heracles kan met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken voor de rust.

Tweede helft
Na rust brengt Utrecht maar liefst drie wisselspelers in. Er moet wat veranderen voor de Dom stedelingen. In de 50ste minuut gaat Van der Water weer richting het doel, maar hij stuit bij het strafschopgebied uiteindelijk op zijn tegenstander. Utrecht zet meer druk maar meer dan een schot van Maher wat ver over gaat, levert dat de eerste minuten van de tweede helft niet op. Er wordt rondgespeeld met de bal en gezocht naar een opening. Heracles zit er echter bovenop zodat Utrecht niet tot kansen komt. Een enkele keer lukt het Heracles uit te komen maar de uitvallen leveren geen gevaar op voor Heracles. Szöke stuit daarbij regelmatig op een tegenstander of zijn schot gaat naast. Heracles heeft het spel prima onder controle en vangt de aanvallen zonder problemen op. In de 59ste minuut komt de bal via Maher bij Szöke maar zijn schot gaat via de tegenstander over de achterlijn.

Hattrick Vloet
En dan is er ineens de uitval van Utrecht. Via Kerk komt de bal bij Breukers. De kopbal van Breukers is te kort, Bucker redt maar Rente valt op Ramselaar in het strafschopgebied met een penalty als gevolg. 1-2. Niet veel later komt de bal bij Vloet terecht die richting het Utrechtse doel sprint. Zijn afstandsschot vliegt over keeper Nijhuis: 3-1. In de 70ste minuut lukt het Vloet wederom te scoren. Een hattrick voor de Heraclied. Na een mooie combinatie waarbij Szöke op de keeper schiet, vangt Vloet de bal op en zijn harde schot treft het doel. 4-1.

Utrecht zet de laatste minuten nog even druk maar Heracles laat zich niet verrassen. Maher probeert met een afstandsschot Bucker te verschalken maar dat lukt hem niet. Bucker staat op de goede plaats om de bal te pakken. In de 82ste minuut verricht de keeper nog een prima redding en voorkomt hij dat Utrecht scoort. In de 87ste minuut krijgt Utrecht een vrije trap vlak voor het zestienmetergebied. Maher schiet de bal op het doel maar ook nu pakt Bucker weer de bal. De wedstrijd eindigt daardoor in een prima 4-1 overwinning voor Heracles.

Heracles - FC Utrecht 4-1 (2-0)
2. Vloet 1-0, 44. Van der Water 2-0, 61. Gustafson (pen.), 63. Vloet 3-1, 71. Vloet 4-1

Opstelling Heracles: Bucker; Breukers, Rente, Knoester, Van Hardeveld; Schoofs, Bijleveld, Vloet; Van der Water, Szöke, De la Torre.


assistent-trainer Peter Rekers
Rai Vloet maakte een hattrick
Aanvoerder Tim Breukers
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles weet weer geen punten te pakken

Het is Heracles ook tegen AZ niet gelukt om een punt te beha...

Ziekenboeg Heracles raakt vol

Heracles Almelo heeft te maken met een ziekenboeg die maar n...

Knie Robin Pröpper is OK!

Met angst en beven stapte Robin Pröpper maandag het ziekenh...

Bruns terug bij Heracles Almelo

Wierdenaar Richard Bruns, vader van Vitesse speler Thomas, k...

Heracles onderuit in Griekse tragedie

In de Griekse tragedie in twee delen tussen Ajax en Heracles...

Mats Knoester opgeroepen voor jong Oranje

Mats Knoester, de centrale verdediger van Heracles Almelo, i...

Heracles wint oefenduel van FC Emmen

Het oefenduel vrijdagmiddag in Erve Asito, was met de nodige...

Heracles verliest met 10 man van VVV Venlo

Heracles begint de wedstrijd met trainer Wormouth terug op d...

Ruime overwinning Heracles tegen FC Utrecht

Heracles begint de wedstrijd met weer een andere keeper. Omd...

Inzamelingsactie Heracles Almelo

Komende woensdag organiseert Heracles Almelo een inzamelings...

Bekerwinst Heracles op Telstar

Niet alleen de spelers Pröpper en Kiomourtzoglu ontbreken b...

Heracles Almelo contracteert Ismail Azzaoui

Heracles Almelo heeft overeenstemming bereikt met de 22-jari...

Heracles spaart Sparta op Spangen

Heracles kreeg kans op eerherstel na de smadelijke nederlaag...

Heracles laat zich aftroeven door RKC

In een stadion zonder publiek verliest Heracles haar thuiswe...

Heracles zoekt mogelijk heil in sneltesten

Heracles doet mee aan een pilot voor sneltesten. Het doel va...

Heracles legt Oubella toch vast

Hij loopt al een tijdje rond in Erve Asito, Elias Oubella, 1...

Heracles wint oefenduel van Heerenveen

In verband met het interlandweekend staat de competitie in d...

Heracles Almelo oefent tegen FC Heerenveen

Donderdagmiddag wordt er in het Abe Lenstra stadion in Heere...

Heracles koopt in vlak voor sluiting markt

Dinsdagavond om middernacht sluit de transfermarkt in Nederl...

Bekerloting: Heracles ontvangt Telstar

Afgelopen weekend vond de loting plaats voor de KNVB beker v...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo