Ruime overwinning Heracles tegen FC Utrecht

Zondag 1 november 2020
Heracles begint de wedstrijd met weer een andere keeper. Omdat 2e keeper Brouwer wegens ziekte afwezig is, mag Koen Bucker dit keer onder de lat plaatsnemen. Heracles heeft geen enkele moeite met Utrecht. Na 2 minuten staan de Almeloërs al op voorsprong door een doelpunt van Vloet. Van der Water maakt vlak voor rust de 2-0. Utrecht komt in de tweede helft even dichterbij via een penalty (2-1) maar de Almeloërs gaan door nog twee doelpunten van Vloet het veld af met een prima overwinning van 4-1.

Snelle voorsprong Heracles
Al in de tweede minuut komt Heracles met 1-0 voor via een hoekschop. Het is Vloet die de bal intikt omdat keeper Nijhuis van Utrecht de bal volledig mist. In de 6e minuut is er een eerste corner voor Utrecht maar deze wordt prima weggewerkt door Hardeveld. Heracles houdt de gelederen gesloten zodat Utrecht niet echt gevaarlijk kan worden. In de 9e minuut gaat Vloet richting het Utrechtse doel. Met een pass bereikt hij De La Torra, maar die schiet op de vuisten van keeper Nijhuis. Heracles laat hier de kans op een grotere voorsprong liggen. Utrecht heeft het moeilijk met de Almeloërs. Veel ballen gaan via Vloet die een zwervende rol heeft. Utrecht weet niet hoe ze hem moeten stoppen. Ook Van der Water maakt het de verdediging van Utrecht lastig. Met zijn snelheid komt hij regelmatig dicht bij het doel van de tegenstander. In de 15e minuut houdt Maher hem via een overtreding tegen. De Utrechtenaar heeft daarbij gelukt dat er geen gele kaart wordt getrokken.

Utrecht niets in te brengen
Beide ploegen creëren weinig kansen en zorgen er zo voor dat het spel weinig aantrekkelijk is. In de 17e minuut wordt er voor de eerste keer een schot op het Almelose doel gelost. Maher schiet echter ver over. Even later doet Van der Water hetzelfde op het doel van Utrecht maar ook dit schot raakt het doel niet. Heracles is veel in balbezit maar doet niet veel met het overwicht.
Wanneer Szöke in een duel de neus van zijn tegenspeler raakt met zijn arm, levert hem dat een gele kaart op en St. Jago een flinke bloedneus. Ook bij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied lukt het Utrecht niet om de bal in het doel te krijgen. Utrecht maakt het Heracles niet moeilijk. In de 34ste minuut trekt Van der Water weer prima op langs de lijn, levert een prima voorzet op Breukers die de bal teruglegt op Szöke. Keeper Nijhuis weet zijn schot echter met zijn voeten te keren.
Vlak voor rust lukt het Heracles dan toch om de voorsprong uit te breiden Van der Water loopt naar de tweede paal, en kan na een prima voorzet van Vloet de bal vrij inkoppen in de hoek. Bijna wordt het nog 3-0 via Szöke maar doelman Nijhuis komt op tijd uit. Heracles kan met een 2-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken voor de rust.

Tweede helft
Na rust brengt Utrecht maar liefst drie wisselspelers in. Er moet wat veranderen voor de Dom stedelingen. In de 50ste minuut gaat Van der Water weer richting het doel, maar hij stuit bij het strafschopgebied uiteindelijk op zijn tegenstander. Utrecht zet meer druk maar meer dan een schot van Maher wat ver over gaat, levert dat de eerste minuten van de tweede helft niet op. Er wordt rondgespeeld met de bal en gezocht naar een opening. Heracles zit er echter bovenop zodat Utrecht niet tot kansen komt. Een enkele keer lukt het Heracles uit te komen maar de uitvallen leveren geen gevaar op voor Heracles. Szöke stuit daarbij regelmatig op een tegenstander of zijn schot gaat naast. Heracles heeft het spel prima onder controle en vangt de aanvallen zonder problemen op. In de 59ste minuut komt de bal via Maher bij Szöke maar zijn schot gaat via de tegenstander over de achterlijn.

Hattrick Vloet
En dan is er ineens de uitval van Utrecht. Via Kerk komt de bal bij Breukers. De kopbal van Breukers is te kort, Bucker redt maar Rente valt op Ramselaar in het strafschopgebied met een penalty als gevolg. 1-2. Niet veel later komt de bal bij Vloet terecht die richting het Utrechtse doel sprint. Zijn afstandsschot vliegt over keeper Nijhuis: 3-1. In de 70ste minuut lukt het Vloet wederom te scoren. Een hattrick voor de Heraclied. Na een mooie combinatie waarbij Szöke op de keeper schiet, vangt Vloet de bal op en zijn harde schot treft het doel. 4-1.

Utrecht zet de laatste minuten nog even druk maar Heracles laat zich niet verrassen. Maher probeert met een afstandsschot Bucker te verschalken maar dat lukt hem niet. Bucker staat op de goede plaats om de bal te pakken. In de 82ste minuut verricht de keeper nog een prima redding en voorkomt hij dat Utrecht scoort. In de 87ste minuut krijgt Utrecht een vrije trap vlak voor het zestienmetergebied. Maher schiet de bal op het doel maar ook nu pakt Bucker weer de bal. De wedstrijd eindigt daardoor in een prima 4-1 overwinning voor Heracles.

Heracles - FC Utrecht 4-1 (2-0)
2. Vloet 1-0, 44. Van der Water 2-0, 61. Gustafson (pen.), 63. Vloet 3-1, 71. Vloet 4-1

Opstelling Heracles: Bucker; Breukers, Rente, Knoester, Van Hardeveld; Schoofs, Bijleveld, Vloet; Van der Water, Szöke, De la Torre.


assistent-trainer Peter Rekers
Rai Vloet maakte een hattrick
Aanvoerder Tim Breukers
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Motiveren is niet nodig tegen FC Twente

Er zijn nogal wat supporters van Heracles Almelo die het bel...

Heracles legt ook Werder Bremen over de knie

De tweede oefenwedstrijd die Heracles Almelo in deze oefenpe...

John Lammers naar VVV Venlo

Oud Heraclestrainer John Lammers gaat vanaf volgend seizoen ...

Heracles Almelo zet FC Groningen opzij in oefenwedstrijd

In een besloten oefenduel heeft Heracles Almelo in het eigen...

Hansson, Roosken en Jansink tot 2025 in Almelo

Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten v...

Drie belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles

In de strijd om aansluiting te houden met de middenmoot heef...

Oud teammanager Guus van Lenthe overleden

Guus van Lenthe, oud teammanager van Heracles is overleden. ...

Heracles onderuit in Rotterdam

In speelronde 25 trad Heracles Almelo in een uitverkochte Ku...

Stadion Heracles krijgt nieuwe naam: Asito Stadion

Het stadion van Heracles heet vanaf 1 juli Asito Stadion. De...

Anas Ouahim naar Moldavië

Heracles verhuurt Anas Ouahim voor de rest van het jaar aan ...

Heracles deelt punten met Almere City

Heracles heeft in de thuiswedstrijd tegen Almere City de pun...

Anas Ouahim mag weg bij Heracles

Anas Ouahim mag weg bij Heracles. Hij is op dit moment in he...

Heracles Almelo tegen vechtmachine Almere

Trainer Erwin van de Looi zegt het duidelijk: van de nog te ...

Nipt verlies Heracles tegen dominant FC Utrecht

In de Galgenwaard wist Heracles lang stand te houden tegen F...

Lagere straf voor Bryan Limbombe

De tuchtcommissie van de KNVB schorst Bryan Limbombe voor 2 ...

Heracles in beroep tegen rode kaart Limbombe

Heracles is het niet eens met de rode kaart die Bryan Limbom...

Heracles houdt nederlaag beperkt

Na de belangrijke thuisoverwinning tegen Vitesse, reisde Her...

Van de Looi: Volle bak tegen PSV

Erwin van de Looi onderkent het verschil tussen de hekkenslu...

Heracles pakt volle buit tegen Vitesse

Voor Heracles Almelo stond zaterdagavond de uitermate belang...

Heracles contracteert transfervrije Kelvin Leerdam

Heracles heeft Kelvin Leerdam gecontracteerd. De 33-jarige v...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo