Bekerwinst Heracles op Telstar

Woensdag 28 oktober 2020
Niet alleen de spelers Pröpper en Kiomourtzoglu ontbreken bij de bekerwedstrijd tegen Telstar, ook trainer Wormouth is vanwege een Coronabesmetting afwezig. De assistent-trainers Reekers en Kolmschot nemen voor laatstgenoemde waar. Heracles doet wat het moet doen. Door een doelpunt van Bakis in de 27ste minuut, Vloet in de 69ste en Szöke in de 91ste minuut, wint Heracles met 3-0 van de eerstedivisionist en gaat daardoor naar de volgende ronde van de KNVB-beker.

Voortvarend begin
Heracles begint voortvarend. Het lukt Van der Water in de 5e minuut de bal bij Bakis te krijgen. Deze wordt echter net op tijd door zijn tegenstander gehinderd om uit te halen. In de 10e minuut is Heracles dicht bij een doelpunt. Bij een vrije trap schiet Bijleveld tegen de paal. Een paar minuten later is Bakis weer dreigend. De bal komt bij Van der Water terecht maar die schiet de bal de tribune in. Heracles blijft aanvallen maar het lukt niet om te scoren. Na twintig minuten lukt het Telstar een enkele keer om dichterbij het Almelose doel te komen. Die enkele aanval via oud-Heraclied Plet, levert echter geen gevaar op.

Eerste doelpunt Bakis
Bij een voorzet van Tim Breukers in de 27ste minuut raakt Telstar-speler Pattinama de bal met de hand. Dit levert een penalty op voor Heracles. Bakis neemt de penalty en brengt de stand op 1-0. In de 34ste minuut vragen de Heraclesspelers weer om een penalty wegens vasthouden, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Hoewel Heracles duidelijk overwicht heeft leveren de vele aanvallen niet echt gevaar op. Vlak voor rust wordt een vrije trap van Vloet goed gekeerd door keeper Schendelaar. Ruststand is daardoor 1-0.

Vloet en Szöcke succesvol
Meteen na de aftrap kan Burgzorg richting het doel van Telstar optrekken. De Heraclied schiet de bal net over. Even later gaat Van der Water op de voet van zijn tegenstander staan wat hem een gele kaart oplevert en Telstar een vrije trap. De bal wordt verwerkt tot een corner maar levert verder geen gevaar op. Heracles is bij de uitvallen slordig met het balbezit waardoor ze niet succesvol zijn. In de 53ste minuut passt Van der Water de bal naar Burgzorg die kan opkomen tot in het 16-meter gebied maar de keeper weet de bal door goed uitkomen nog net weg te werken. Een grote kans op 2-0 wordt hierdoor gemist. Even later is er een terugspeelbal van een verdediger van Telstar op zijn doelman en levert dat Heracles een indirecte vrije trap op. Via Van der Water komt de bal bij Vloet maar diens schot wordt weg gekopt. Teun Bijleveld neemt even later plaats achter de bal voor een vrije trap maar zijn poging belandt in niemandsland. Na balverlies van Vandermeulen in de 69ste minuut, pikt Burgzorg de bal op, schiet richting Vloet die de stand op 2-0 kan brengen. Even later krijgt Telstar een vrije trap en weet Brouwer de bal nog net te keren. De wedstrijd lijkt langzaam dood te bloeden. Geheel onverwacht is er in de 91ste minuut dan nog een doelpunt voor de Almeloërs via Szöke. Heracles gaat met een 3-0 overwinning door naar de volgende ronde van de KNVB-beker.

Heracles-Telstar 3-0 (1-0)

27. Bakis 1-0 (pen.), 73. Vloet 2-0, 90+2. 3-0 Szöke

Opstelling Heracles: Brouwer; Breukers (76. Oubella), Rente, Knoester, Hardeveld (82. Quagliata); Schoofs, Bijleveld, Vloet; Van der Water (67. Lunding), Bakis (67. Szoke), Burgzorg.