Heracles laat zich aftroeven door RKC

In een stadion zonder publiek verliest Heracles haar thuiswedstrijd tegen RKC met 0-1. Op de tribunes, spandoeken met logo’s van de supportersclubs, opbouwende teksten en foto’s van supporters om de lege tribunes wat te verbergen.
Heracles speelt een zeer matige wedstrijd. Hoewel de Almeloërs in eerste instantie meer in balbezit zijn, is het RKC die in de 25ste minuut de stand op 0-1 brengt. Heracles krijgt kort daarna via een penalty de kans om op 1-1 te komen maar doelman Lamprou houdt het harde schot van Vloet tegen. Hoewel Heracles in de tweede helft constant in de aanval is, ontbreekt het aan scorend vermogen. Het lukt de Almeloërs niet om echt gevaarlijk te worden en de stand gelijk te trekken. Heracles verliest met 0-1 en komt in de onderste regionen van de eindstand.

Eerste helft. Matig spel Heracles
De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn rommelig. Heracles speelt de bal rond maar slaagt er niet in om dicht bij het doel van de tegenstander te komen en kansen te creëren. In de 12e minuut kopt Pröpper net over het doel. Heracles heeft duidelijk meer balbezit maar doet er weinig mee. Het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af. In de 18e minuut komt rechtsback Fardiga alleen richting het doel. Hij zet de bal keurig voor maar daar is niemand om de voorzet af te ronden. Een paar minuten later probeert Bijleveld het met een afstandsschot maar deze gaat naast.

Onverwachte achterstand
In de 22ste minuut is het voor de eerste keer dat RKC dicht bij het Almelose doel komt. De corner die de Waalwijkers krijgen zorgt voor een rommelige situatie in het strafschopgebied en daardoor voor wat gevaar. Het is uiteindelijk Van der Water die de bal wegwerkt. Vanaf dat moment verandert het spelbeeld. RKC komt meer in balbezit en het lukt Heracles maar niet om gevaarlijk te worden. In de 25ste minuut valt geheel onverwacht de bal in het net achter doelman Brouwer, door een afstandsschot van Bakari en staat Heracles totaal onnodig achter met 0-1. Een paar minuten later ligt voor RKC het veld weer helemaal open en kan er weer een aanval opgezet worden door de Brabantse aanvallers. Deze aanval is echter niet succesvol. RKC krijgt vervolgens nog een paar momenten om te scoren terwijl Heracles nauwelijks kansen creëert.
In de 35ste minuut wordt Van der Water in een duel tegen zijn enkel geschopt en krijgt Heracles een strafschop toegekend. Het levert geen doelpunt op omdat het harde schot van Vloet prima gestopt wordt door keeper Lamprou. De Almeloërs zoeken de kleedkamer op met een 0-1 achterstand.

Tweede helft Ontbrekend scorend vermogen
De tweede helft is een paar minuten oud wanneer Fardiga voor het eerste richting doel schiet. Dit schot gaat echter naast. Heracles probeert meer druk te zetten en komt dichter bij het doel van RKC. Maar ook nu slaagt Heracles er niet in gevaarlijke kansen te creëren. In de 59ste minuut krijgt Van der Water de bal via Burgzorg maar de kopbal van Van der Water belandt in de handen van de keeper. Na een mooie combinatie met Vloet schiet Van der Water even later in het zijnet. Heracles probeert aan te vallen maar RKC laat zich niet verrassen. Een voorzet van Bijleveld op Knoester gaat net naast.
In de 72ste minuut krijgt Heracles een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het is de gelegenheid om de stand gelijk te trekken. Bakis schiet de bal echter over. Ook een kopbal van Pröpper even later treft geen doel. Van der Water kan daarna een heel eind richting het doel van RKC optrekken, maar zijn schot gaat net naast. In de 81ste minuut laat Heracles zijn tegenstander toch even schrikken. Een schot van Burgzorg belandt op de lat. De Almeloërs weten echter niet het net te vinden. Heracles leidt wederom een nederlaag: 0-1
Heracles - RKC 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 26. Bakari 0-1

Opstelling Heracles: Brouwer; Fadiga (49. Breukers), Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Vloet (67. Szöke), Bijleveld; Van der Water (86. Lunding), Bakis (86. De La Torre), Burgzorg (86. Cijntje)

Gele kaarten: Sow (RKC), Pröpper (Heracles)

Scheidsrechter: Van der Laan (debutant in de eredivisie)


Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles weet weer geen punten te pakken

Het is Heracles ook tegen AZ niet gelukt om een punt te beha...

Ziekenboeg Heracles raakt vol

Heracles Almelo heeft te maken met een ziekenboeg die maar n...

Knie Robin Pröpper is OK!

Met angst en beven stapte Robin Pröpper maandag het ziekenh...

Bruns terug bij Heracles Almelo

Wierdenaar Richard Bruns, vader van Vitesse speler Thomas, k...

Heracles onderuit in Griekse tragedie

In de Griekse tragedie in twee delen tussen Ajax en Heracles...

Mats Knoester opgeroepen voor jong Oranje

Mats Knoester, de centrale verdediger van Heracles Almelo, i...

Heracles wint oefenduel van FC Emmen

Het oefenduel vrijdagmiddag in Erve Asito, was met de nodige...

Heracles verliest met 10 man van VVV Venlo

Heracles begint de wedstrijd met trainer Wormouth terug op d...

Ruime overwinning Heracles tegen FC Utrecht

Heracles begint de wedstrijd met weer een andere keeper. Omd...

Inzamelingsactie Heracles Almelo

Komende woensdag organiseert Heracles Almelo een inzamelings...

Bekerwinst Heracles op Telstar

Niet alleen de spelers Pröpper en Kiomourtzoglu ontbreken b...

Heracles Almelo contracteert Ismail Azzaoui

Heracles Almelo heeft overeenstemming bereikt met de 22-jari...

Heracles spaart Sparta op Spangen

Heracles kreeg kans op eerherstel na de smadelijke nederlaag...

Heracles laat zich aftroeven door RKC

In een stadion zonder publiek verliest Heracles haar thuiswe...

Heracles zoekt mogelijk heil in sneltesten

Heracles doet mee aan een pilot voor sneltesten. Het doel va...

Heracles legt Oubella toch vast

Hij loopt al een tijdje rond in Erve Asito, Elias Oubella, 1...

Heracles wint oefenduel van Heerenveen

In verband met het interlandweekend staat de competitie in d...

Heracles Almelo oefent tegen FC Heerenveen

Donderdagmiddag wordt er in het Abe Lenstra stadion in Heere...

Heracles koopt in vlak voor sluiting markt

Dinsdagavond om middernacht sluit de transfermarkt in Nederl...

Bekerloting: Heracles ontvangt Telstar

Afgelopen weekend vond de loting plaats voor de KNVB beker v...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo