Heracles laat zich aftroeven door RKC

In een stadion zonder publiek verliest Heracles haar thuiswedstrijd tegen RKC met 0-1. Op de tribunes, spandoeken met logo’s van de supportersclubs, opbouwende teksten en foto’s van supporters om de lege tribunes wat te verbergen.
Heracles speelt een zeer matige wedstrijd. Hoewel de Almeloërs in eerste instantie meer in balbezit zijn, is het RKC die in de 25ste minuut de stand op 0-1 brengt. Heracles krijgt kort daarna via een penalty de kans om op 1-1 te komen maar doelman Lamprou houdt het harde schot van Vloet tegen. Hoewel Heracles in de tweede helft constant in de aanval is, ontbreekt het aan scorend vermogen. Het lukt de Almeloërs niet om echt gevaarlijk te worden en de stand gelijk te trekken. Heracles verliest met 0-1 en komt in de onderste regionen van de eindstand.

Eerste helft. Matig spel Heracles
De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn rommelig. Heracles speelt de bal rond maar slaagt er niet in om dicht bij het doel van de tegenstander te komen en kansen te creëren. In de 12e minuut kopt Pröpper net over het doel. Heracles heeft duidelijk meer balbezit maar doet er weinig mee. Het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af. In de 18e minuut komt rechtsback Fardiga alleen richting het doel. Hij zet de bal keurig voor maar daar is niemand om de voorzet af te ronden. Een paar minuten later probeert Bijleveld het met een afstandsschot maar deze gaat naast.

Onverwachte achterstand
In de 22ste minuut is het voor de eerste keer dat RKC dicht bij het Almelose doel komt. De corner die de Waalwijkers krijgen zorgt voor een rommelige situatie in het strafschopgebied en daardoor voor wat gevaar. Het is uiteindelijk Van der Water die de bal wegwerkt. Vanaf dat moment verandert het spelbeeld. RKC komt meer in balbezit en het lukt Heracles maar niet om gevaarlijk te worden. In de 25ste minuut valt geheel onverwacht de bal in het net achter doelman Brouwer, door een afstandsschot van Bakari en staat Heracles totaal onnodig achter met 0-1. Een paar minuten later ligt voor RKC het veld weer helemaal open en kan er weer een aanval opgezet worden door de Brabantse aanvallers. Deze aanval is echter niet succesvol. RKC krijgt vervolgens nog een paar momenten om te scoren terwijl Heracles nauwelijks kansen creëert.
In de 35ste minuut wordt Van der Water in een duel tegen zijn enkel geschopt en krijgt Heracles een strafschop toegekend. Het levert geen doelpunt op omdat het harde schot van Vloet prima gestopt wordt door keeper Lamprou. De Almeloërs zoeken de kleedkamer op met een 0-1 achterstand.

Tweede helft Ontbrekend scorend vermogen
De tweede helft is een paar minuten oud wanneer Fardiga voor het eerste richting doel schiet. Dit schot gaat echter naast. Heracles probeert meer druk te zetten en komt dichter bij het doel van RKC. Maar ook nu slaagt Heracles er niet in gevaarlijke kansen te creëren. In de 59ste minuut krijgt Van der Water de bal via Burgzorg maar de kopbal van Van der Water belandt in de handen van de keeper. Na een mooie combinatie met Vloet schiet Van der Water even later in het zijnet. Heracles probeert aan te vallen maar RKC laat zich niet verrassen. Een voorzet van Bijleveld op Knoester gaat net naast.
In de 72ste minuut krijgt Heracles een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het is de gelegenheid om de stand gelijk te trekken. Bakis schiet de bal echter over. Ook een kopbal van Pröpper even later treft geen doel. Van der Water kan daarna een heel eind richting het doel van RKC optrekken, maar zijn schot gaat net naast. In de 81ste minuut laat Heracles zijn tegenstander toch even schrikken. Een schot van Burgzorg belandt op de lat. De Almeloërs weten echter niet het net te vinden. Heracles leidt wederom een nederlaag: 0-1
Heracles - RKC 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 26. Bakari 0-1

Opstelling Heracles: Brouwer; Fadiga (49. Breukers), Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Vloet (67. Szöke), Bijleveld; Van der Water (86. Lunding), Bakis (86. De La Torre), Burgzorg (86. Cijntje)

Gele kaarten: Sow (RKC), Pröpper (Heracles)

Scheidsrechter: Van der Laan (debutant in de eredivisie)


Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles laat zich aftroeven door RKC

In een stadion zonder publiek verliest Heracles haar thuiswe...

Heracles zoekt mogelijk heil in sneltesten

Heracles doet mee aan een pilot voor sneltesten. Het doel va...

Heracles legt Oubella toch vast

Hij loopt al een tijdje rond in Erve Asito, Elias Oubella, 1...

Heracles wint oefenduel van Heerenveen

In verband met het interlandweekend staat de competitie in d...

Heracles Almelo oefent tegen FC Heerenveen

Donderdagmiddag wordt er in het Abe Lenstra stadion in Heere...

Heracles koopt in vlak voor sluiting markt

Dinsdagavond om middernacht sluit de transfermarkt in Nederl...

Bekerloting: Heracles ontvangt Telstar

Afgelopen weekend vond de loting plaats voor de KNVB beker v...

Vitesse doeltreffend tegen Heracles

Het lijkt alsof Heracles het tegen Vitesse goed voor elkaar ...

Wormuth niet eens met voetbal in lege stadions

De trainer van Heracles Almelo windt zich enorm op over de a...

Interessante proefspeler bij Heracles

Maandagmorgen verscheen plotseling op het trainingsveld van ...

Heracles houdt PSV in toom

De tweede thuiswedstrijd in de competitie en meteen een tege...

Van der Water wil vertrek forceren

Grote afwezige in de uitwedstrijd zondag tegen Willem II was...

Heracles vindt Waterloo in Tilburg

Voor de eerste uitwedstrijd van dit seizoen toog Heracles af...

Verdediger Mateo Les nieuwe aanwinst Heracles

Verdediger Mateo Les is de nieuwste aanwinst van Heracles Al...

Weer een echte Almeloër bij selectie Heracles

Almeloër Rohat Agca maakt de overstap van de FC Twente/Hera...

Opnieuw 1-0 nederlaag voor Heracles Almelo

Voor de derde keer in deze oefenperiode moest Heracles Almel...

Overwinning en doelpunten Heracles Almelo

In de derde oefenwedstrijd is het Heracles Almelo gelukt om ...

Spits gearriveerd, oefenduel afgezegd

Sinan Bakis, de nieuwe spits van Heracles Almelo, is gearriv...

Heracles legt Amerikaan vast

Heracles Almelo neemt de transfervrije Luca de la Torre over...

Heracles haalt Duitse verdediger

Marco Rente tekende een contract voor drie seizoenen plus ee...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo