Nipt verlies Heracles in eerste oefenpartij

Zaterdag 1 augustus 2020
Heracles Almelo leed in Groningen tegen de plaatselijk FC een 1-0 nederlaag maar nodig was het zeker niet. De beste kansen waren, vooral na rust voor Burgzorg, Amissie en Cijntje. Kansen om je vingers bij af te likken maar aan de Heraclieden was het niet besteed.

Matig begin in de eerste helft
De start van de Almeloërs was stroef en zette FC Groningen meteen in een vooruitgeschoven positie. De gastheren werden meteen gevaarlijk door Postema die tot twee keer toe een kansje kreeg. Achterin was vooral Robin Pröpper de man die het hoofd koel hield. Na ruim een kwartier worstelde Heracles zich beter in de wedstrijd en kwam zelf aan beter aanvalsspel toe. Rai Vloet was met een keurige vrije trap nog het dichts bij succes maar zijn uitgemeten trap kwam terug van de kruising. Na een gele kaart voor Teun Bijleveld van Heracles en Matusiwa van FC Groningen zakte de partij wat weg en was het belangrijk tot de rust de 0-0 te houden. Dat lukte de beide teams.

Na rust een totaal andere wedstrijd
Heracles wisselende in de rust negen nieuwe spelers tegen FC Groningen tien. Bij de Almeloërs bleven alleen Rai Vloet en Adrian Szöke staan. Rai Vloet speelde geen gelukkige wedstrijd. Veel balverlies en passes die niet aankwamen waren zijn deel. Al in de tweede minuut verloor hij de bal door, vlak voor het eigen strafschopgebied, te gaan pingelen. Prompt verloor hij de bal en toen was er voor zijn medespelers geen redden meer aan. Aanvalsleider Slor van FC Groningen werd in positie gebracht en voor Michael Brouwer was er geen houden meer aan. FC Groningen voerde de druk op en dat resulteerde in een gele kaart voor Noah Fagida. Ook Jeremy Cijntje kreeg een prent voorgehouden van scheidsrechter Makkelie. Daarna pakte Heracles de zaken energieker aan hetgeen resulteerde in opgelegde kansen voor Mo Amissie en Jeremy Cijntje, Beiden faalden jammerlijk. De mooiste kans kreeg Delano Burgzorg toen een middenvelder de bal te zacht terug speelde op zijn keeper Segio Padt. Alleen voor de doelman wist Burgzorg geen raad met deze droomkans want Padt redde.

Onnodig verlies
Al met al was de conclusie dat de overwinning van FC Groningen ietwat gelukkig tot stand kwam. De bal op de kruising van Vloet voor rust en de werkelijk grote kansen na rust voor Burgzorg, Cijntje en Amissie hadden het wedstrijdbeeld realistischer kunnen maken maar toch kan de ploeg van Frank Wormuth terugzien op een goede wedstrijd.