Heracles Almelo wint van hekkensluiter RKC

Zondag 8 maart 2020
RKC won haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen FC Utrecht en uit in Waalwijk verloor Heracles met 2-0. Toch vreesde het team van Frank Wormuth de tegenstander niet. Het zette RKC vanaf het begin vast. Al na vijf minuten legde scheidsrechter van der Graaf de bal op de stip nadat Burgzorg in het strafschopgebied werd weggeduwd. Cyriel Dessers is dan de man die het moet doen maar jammer genoeg schoot hij de bal via de buitenkant van de paal naast. Twee minuten later veerde iedereen weer op toen Orestis Kiomourtzoglou de kruising van paal en lat raakte.

De schaarse aanvallen van RKC leverden in de 15e minuut succes op toen een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval de bal op de arm van Dario van den Buijs deed belanden en scheidsrechter van de Graaf niet anders kon dan de bal opnieuw op de stip te leggen. Clint Leemans schoot onberispelijk raak. Tien minuten later was het opnieuw raak voor RKC toen de achterhoede van Heracles even niet oplette en Ana Tahiri de 0-2 onder Blaswich kon doorschuiven Heracles kromde de rug en zette aanval na aanval op. Dario van den Buijs kopte de 1-2 binnen en zeven minuten later was Silvester van der Water die zich door de verdediging van RKC goochelde en de 2-2 op het bord bracht. Tim Breukers ontving geel waardoor hij voor de volgende wedstrijd is geschorst. Heracles was de veruit bovenliggende partij voor rust en had meer verdiend dan de 2-2.

Na rust trekt Heracles de partij naar zich toe
Met ongewijzigde teams werd aan de tweede helft begonnen en de 10.412 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Van der Water schoot in de 53e minuut Heracles op voorsprong, 3-2 na een overstapje van Dessers. Burgzorg mistte een meter voor de doellijn een prachtige voorzet van Mauro Junior om er 4-2 van te maken. In de 66e minuut was het opnieuw raak toen Delano Burgzorg zich in het strafschopgebied van RKC goed vrij speelde en de 4-2 prachtig binnenschoot. Heracles bleef de beste van de twee hetgeen resulteerde in een aantal vrije trappen van Mauro Junior die niets opleverden.

Scheidsrechter: Edwin van der Graaf

Opstelling Heracles: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Hardeveld, Merkel, Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Van der Water (75 Cijntje), Dessers, Burgzorg

Opstelling RKC: Vaessen, Gaari, Meulensteen, Delcroix, Quasten, Reijnders, Tahiri, Van der Venne (75.Bakari), Elbers, Leemans, Hansson (67. Maatsen)

Scoreverloop: 7. 0-1 Leemans, 28. 0-2 Tahiri, 30. Van den Buijs 1-2, 34. Van der Water 2-2, 52. Van der Water 3-2, 66. Burgzorg 4-2

Kaarten: Van den Buijs Heracles en Meulensteen, Delcroix en Gaari RKC