Zwak Heracles verliest van VVV Venlo

Vooraf aan de uitwedstrijd tegen VVV Venlo gaf trainer Wormuth aan genoegen te nemen met 1 punt. Het werd er uiteindelijk geen een. Met een terechte nederlaag van 1-0 ging Heracles Almelo van het veld.

Eerste helft:saaie vertoning
Al in de derde minuut moet Pröpper met een overtreding voorkomen dat een aanvaller van VVV vrij het strafschopgebied in kan slalommen. Het levert hem een gele kaart op en de Limburgers een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De oud-Heraclied van Ooijen schiet de bal hierbij net over de lat. In de 14e minuut slaagt Dessers alleen richting het Limburgse doel op te trekken maar schiet uiteindelijk de bal in de handen van de keeper. Beide ploegen slaagden er de eerste 20 minuten niet in om gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. Heracles kan de aanvalspogingen van VVV op tijd onderbreken maar creëert zelf weinig kansen. De Almeloërs komen nauwelijks voor het doel van keeper Kirschbaum. Een vrije trap van Mauro Junior kan de keeper van VVV niet verrassen.

Voorsprong VVV
In de 21ste minuut lukt het de Almelose verdediging niet om de bal weg te werken. Het is Post die de bal voor zijn voeten krijgt en via een afstandsschot Blaswich passeert: 1-0.
Meteen daarna krijgt VVV weer een dot van een kans. Yeboah kan vrij voor Blaswich schieten maar de bal vliegt hoog over. Heracles heeft even de handen vol aan de Limburgse ploeg. De aanvallen van VVV volgen elkaar snel op. VVV laat zich dan wat zakken en het lukt Heracles niet het spel te maken. Het zorgt voor een saai spelbeeld. In de 40ste minuut is er dan eindelijk een eerste grote kans voor Heracles. Een schot van Van der Water wordt nog net door de keeper weggewerkt.
Vlak voor het einde van de eerste helft gaat een aanvaller van VVV in het strafschot naar de grond maar het levert de Limburgers geen strafschop op. Even later zoeken de spelers voor de rust de kleedkamer op.

Tweede helft. Weinig opwindend
Heracles heeft in het begin van de tweede helft iets meer balbezit maar weet niet wat het er mee moet. Het blijft bij onderling heen en weer spelen. Ook een hoekschop die de Almeloërs na een paar minuten krijgen levert geen gevaar op. Na een duel met Janssen blijft Van der Water op de grond liggen waarbij hij naar zijn knie grijpt. Van der Water komt na uitgebreide verzorging hinkend het veld weer in. Hij zal later vervangen worden.

Het spel blijft zich voortslepen op het middenveld. VVV blijft in de verdediging hangen en Heracles lukt het niet om aanvallend wat te brengen.
In de 64ste minuut krijgt VVV een hoekschop, nadat Heracles balverlies lijdt op het middenveld. Ook dit levert geen gevaar op. Het blijft voor het publiek een weinig aantrekkelijke wedstrijd. In de 66ste minuut wordt het publiek echter opgeschrikt door een aanval van VVV die begint bij Yeboah. Die geeft de bal voor maar deze voorzet wordt door een medespeler hoog overgeschoten. VVV begint hierna iets meer aan te vallen. De ballen vliegen echter hoog over het doel en doelman Blaswich hoeft nauwelijks in actie te komen.
Heracles probeert aan de andere kant van het veld dichter bij het doel van de tegenstander te komen maar het lukt de Almeloërs niet daadwerkelijk het net te vinden. Een vrije trap van Osman in de 75ste minuut wordt zonder probleem door de keeper gepakt.

Ingreep VAR
Eindelijk is er dan een gevaarlijke aanval van Heracles. Via een slalom van Mauro Junior komt de bal bij Dessers. Die schiet echter voor het doel hoog over. Even later is er even commotie omdat Knoester volgens de Venlonaren hands zou hebben gemaakt in het strafschopgebied. De scheidsrechter en de VAR laten echter doorspelen. Even later valt Yeboah in het strafschopgebied en krijgt Heracles een strafschop tegen. De scheidsrechter gaat op advies van de VAR de beelden kijken en herroept zijn besluit. In de 86ste minuut is Dessers weer vlak voor het doel en probeert met een omhaal de bal in het net te krijgen. De Belg krijgt voor gevaarlijk spel een vrije trap tegen. Met maar liefst 6 minuten extra speeltijd probeert Heracles nog een 1 punt binnen te slepen. Dessers schiet vlak voor het laatste fluitsignaal vlak voor het doel de bal in de handen van de keeper. Heracles slaagt er derhalve niet in om het zo gewenste punt mee te nemen.


Statistieken
Opstelling
Heracles: Heracles: Blaswich, Breukers, Pröpper (90 +3. Szöke), Knoester, Hardeveld, Kiomourtzoglou, Osman, Mauro Junior, Van der Water (62. Cijntje) , Dessers, Burgzorg (62. Bijleveld)
VVV Venlo: Kirschbaum, Kum, Röseler, R. Janssen, Pachonik, Bruns, Post, Van Ooijen (78. S. Janssen), Yeboah (86. Sinclair), Darfalou, Opoku (90+5. Gelmi)

Scoreverloop: 1-0 Post (21)
Geel: Pröpper, Breukers, Cijntje
R. Janssen (VVV)
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Zwak Heracles verliest van VVV Venlo

Vooraf aan de uitwedstrijd tegen VVV Venlo gaf trainer Worm...

Wormuth verlengt contract met Heracles

Frank Wormuth en Heracles Almelo zijn een contractverlenging...

Wederom geen punten voor Heracles

Heracles heeft de eerste wedstrijd na het sluiten van de tus...

Nieuwe aanwinsten Heracles Almelo

De laatste dagen van januari waren spannend voor Heracles Al...

Heracles misschien verder zonder Dessers

Op het scheiden van de markt hebben zich, volgens verschille...

Heracles gaat niet voor de punten naar Tilburg

Na de matige start in 2020 van de competitie en de beker zie...

Feyenoord maatje te groot voor sterk Heracles

Heracles heeft in een zeer vermakelijke wedstrijd met 2-3 ve...

Vitesse heeft geen kind aan Heracles

Vitesse heeft woensdag Heracles simpel uit het bekertoernooi...

Czyborra is rond met Atalanta Bergamo

De technisch manager van Heracles Almelo, Tim Gilissen, heef...

Heracles begint het jaar 2020 met verlies

De eerste competitiewedstrijd van 2020 start Heracles Almelo...

Czyborra naar Atalanta Bergamo?

Volgens Italiaanse media is Atalanta Bergamo geïnteresseerd...

Heracles wint weer niet van SC Heerenveen

Voor de derde maal dit seizoen wist Heracles Almelo niet te ...

Heracles Almelo optimistisch 2020 in

Algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo kijkt v...

De kampioenen van 84-85 aan het woord

Het was een gezellige drukte in het Erve Asito afgelopen zon...

Heracles speelt in Spanje 1-1 tegen FC Sion

Het is Heracles Almelo niet gelukt om ook de tweede wedstrij...

Heracles verslaat Gladbach met 3-1

In een oefenwedstrijd in het Spaanse Cadiz heeft Heracles Al...

Heracles bekert 22 januari verder

Heracles Almelo heeft zich geplaatst bij de beste zestien pl...

Heracles pakt punt in Heerenveen

Heracles heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gel...

Heracles loot Vitesse in de beker, wel thuis

In het kader van de KNVB beker heeft Heracles voor de achtst...

Programma winterstop Heracles

Heracles Almelo heeft een uitgekiend programma opgesteld voo...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo