Wederom geen punten voor Heracles

Zondag 2 februari 2020
Heracles heeft de eerste wedstrijd na het sluiten van de tussentijdse transferwindow verloren. In Tilburg werd het tegen de Tricolores van Willem II 1-0. Een stand die reeds halverwege op het scorebord prijkte.
Iedereen bij Heracles was er op gebrand om het vertoonde herstel, met name qua instelling, in de wedstrijd tegen Feijenoord voort te zetten. Bij Willem II lag de focus op goals en punten, na twee doelpuntloze gelijke spelen in eigen huis.

Heerlijke, open wedstrijd
Bij Heracles waren de lang geblesseerden Bakboord en Drost niet van de partij. Dessers, waarvan tot afgelopen vrijdag onduidelijk was of hij Heracles zou verlaten, stond tot opluchting van velen in de basis. Trainer Koster van de kruikenzeikers kon niet beschikken over Nieuwkoop en Nelom.
Na een minuut stilte i.v.m. het overlijden van de Tilburgse clubicoon Chris Feijt floot scheidsrechter Blom voor de "vroege" zondagmiddag wedstrijd. De Heraclieden waren al een dag eerder afgereisd naar het Brabantse land zodat zij fris en fruitig aan de wedstrijd konden beginnen. Willem II nam direct het initiatief en zette druk op de verdediging van Heracles zonder dat het tot echt uitgespeelde kansen kwam. Heracles beperkte zich in eerste instantie tot tegenhouden en counteren. De eerste kans was voor Heracles via Dessers. Hij schoot echter recht in de handen van Woud, de vervanger van de geblesseerde Wellenreuther. Na een kwartier spelen raakte scheidsrechter Blom geblesseerd aan de kuit en moest zich laten vervangen door de vierde man, Hensgens.

5 minuten na de hervatting kreeg Willem II een reusachtige kans om de score te openen, maar keeper Blaswich pareerde de inzet van Ndayishimiye en bij de rebound van Köhlert gooide Knoester zich met zijn hele ziel en zaligheid voor het schot. Weer 5 minuten later was het dan wel raak voor de thuisclub. De omhaal van Saddiki kwam via de lat weer terug in het veld. Holmén was het meest attent en prikte de bal binnen. Een terechte voorsprong, maar Heracles kreeg direct de kans op de gelijkmaker. Het afstandsschot Mauro Júnior ging echter via de lat over. Vervolgens ontspon zich een heerlijke open wedstrijd met kansen over en weer. Geen enkele mogelijkheid werd echter verzilverd zodat Heracles na 45 minuten de kleedkamer opzocht met een overbrugbare achterstand.

Verdiende overwinning
Na de thee kwamen beide teams ongewijzigd uit de kleedkamer en gingen ze verder waar ze in de eerste helft mee geëindigd waren: het publiek vermaken met sprankelend voetbal. Heracles ging, spelend richting het goedgevulde uitvak, op zoek naar de gelijkmaker en Willem II zocht de verlossende 2-0. De betere mogelijkheden waren voor de gastheren, maar Heracles counterde gevaarlijk o.a. via Dessers die op rechts een paar keer gevaarlijk doorkwam.

Gaandeweg de 2e helft werd de druk op het doel van de wederom goed keepende Blaswich steeds groter en Heracles leek klaar voor de genadeklap. Deze bleef uit en de Heraclieden hielden daardoor hoop op een beter resultaat. Tot het eind van de wedstrijden kregen beide ploegen kansen om de stand te veranderen, maar beiden slaagden daar niet in waardoor de punten terecht in Tilburg bleven. Ondanks het verlies kon Heracles met opgeheven hoofd van het veld stappen, want het vertoonde spel en inzet moet binnenkort punten gaan opleveren. Misschien
vrijdag al als Heracles thuis tegen Fortuna Sittard speelt.

Statistieken
Willem II Woud GK), Dankerlui, Holmén, Peters ©, Heerkens, Llonch, Ndayishimiye (Vrousai/90+3), Saddiki, Nunnely, Pavlidis (Gladon/88), Köhlert.
Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers, Pröpper © (Rossmann/73), Knoester, Hardeveld, Merkel,
Mauro Júnior (Bijleveld/78), Kiomourtzoglou, van der Water (Dos Santos/57), Dessers, Cijntje.
Scheidsrechter Blom (Hensgens/10) Kaarten Geel: Merkel, Kiomourtzoglou (beiden Heracles)
2-2-2020 12:15 uur Willem II - Heracles Almelo 1-0 (1-0)
Scoreverloop 26. Holmén 1-0.