Heracles begint het jaar 2020 met verlies

Zondag 19 januari 2020
De eerste competitiewedstrijd van 2020 start Heracles Almelo zonder de geblesseerde Pröpper en de zieke Van Der Water. Een verrassing in de opstelling is het ontbreken van Osman in de basis. In zijn plaats staat Konings in de opstelling. Vooraf ging trainer Wormouth voor minimaal een punt. De Almeloërs gaan echter zonder punten naar huis terug.

In de 42ste minuut slaagt Mauro er in te scoren maar het doelpunt wordt vanwege hands afgekeurd. Vijf minuten later lukt het Emmen wel om op voorsprong te komen door een doelpunt van Koler: 1-0. Het zou de eindstand worden omdat ook het doelpunt van Dessers, in de tweede helft wordt afgekeurd.

Heracles komt met 1-0 achterstand goed weg ondanks afgekeurd doelpunt
Al in de 3e minuut ontkomt Heracles ternauwernood aan een achterstand. Kola schiet de bal echter vlak voor het doel van Blaswich hoog over. Heracles is meteen gewaarschuwd voor het gevaar van de Drentse club. De Almeloërs lukt het niet om echt gevaar te stichten. Emmen weet de aanvallen goed te onderscheppen en probeert via snelle uitvallen richting het doel van Heracles op te stomen. De keepers van beide teams hebben het eerste kwartier echter nauwelijks wat te doen.
In de 15e minuut krijgt Merkel de kans om een afstandsschot te lossen maar deze gaat naast. Even later een gevaarlijke aanval van Emmen waarbij Knoester de bal over de achterlijn weg kan werken, meteen gevolgd door een corner die Blaswich nog net over het doel kan wegtikken.

Emmen zet Heracles flink onder druk. In de 27ste minuut komen de Almeloërs goed weg als Slagveer van rechts kan opkomen en het schot van de Leeuw door Blaswich met zijn voeten weggewerkt kan worden. Meteen daarna weer een kans van De Leeuw en weer redt Blaswich. Heracles slaagt er niet in tot één fatsoenlijke aanval te komen. Simpel balverlies zorgt ervoor dat Emmen telkens weer in balbezit komt. In de 40ste minuut een extra tegenvaller voor Heracles. Buys, in de basis als vervanger voor de geblesseerde Pröpper, moet geblesseerd van het veld af. Geheel tegen de verhouding in komen de Almeloërs in de 42ste minuut op voorsprong door een schot van Mauro Junior. De VAR keurt het doelpunt echter af vanwege een handsbal van Konings. Bijna komt Emmen in de 44ste minuut nog op voorsprong maar de bal komt via de paal in de handen van keeper Blaswich. In de 47ste minuut wordt het dan toch 1-0 voor Emmen omdat Kiomourtzoglu aanvaller Kolar van Emmen vrij laat om te schieten. Heracles zoekt met een 1-0 achterstand de kleedkamer op.

Heracles sterker maar wederom afgekeurd doelpunt.
Twee minuten na het beginsignaal is Emmen alweer gevaarlijk. Slagveer schiet echter vlak voor het Almelose doel over. Even is er angst dat er nog een verdediger van Heracles geblesseerd van het veld moet. Czyborra kan echter opgelapt worden. In de 56ste minuut worstelt Mauro zich door de verdediging van Emmen en komt de bal bij Dessers terecht die vlak voor het doel op de vuisten van doelman Telgenkamp schiet. Bij de tegenaanval van Emmen kan Czyborra de bal nog net tot een corner verwerken. Een aantal minuten later laat Emmen een grote kans op 2-0 liggen. Vlak voor doel wordt de bal hoog overgeschoten door Kolar.

Heracles wordt langzamerhand iets sterker en dat leidt in de 64ste minuut tot een kans voor Dessers. Doelman Telgenkamp heeft er echter geen enkele moeite mee de bal te pakken. De Emmenaren verdedigen met hand en tand hun voorsprong. Als Dos Santos de bal op Osman geeft schiet deze naast het doel van Emmen. Dos Santos blijft geblesseerd liggen, grijpt naar zijn kuit en wordt vervangen door Cijntje. Meteen daarna kan Emmen de bal van Dessers nog net wegwerken uit het strafschopgebied.

Het spel blijft rommelig en speelt zich grotendeels af op het middenveld. Zo nu en dan slaagt Heracles dichter bij het doel van Emmen te komen maar gevaarlijk wordt het niet. Emmen probeert met overtredingen aanvallen te onderscheppen en de scheidsrechter trekt dan ook geregeld een gele kaart voor de Emmenaren. In de 91ste minuut lukt het Dessers dan eindelijk het doel te vinden maar ook deze keer wordt het doelpunt afgekeurd. Ditmaal vanwege buitenspel. Het betekent dat Heracles de eerste competitiewedstrijd in 2020 met 1-0 verlies afsluit.

Opstelling
Heracles: Blaswich, Breukers, Knoester, van den Buijs (42. Osman), Czyborra, Kiomourtzoglu, Merkel, Mauro Junior, Konings (82. Bijleveld), Dessers en Dos Santos (72. Cijntje)
Emmen: Telgenkamp, Bijl, Araujo, Veendorp, Burnet, Slagveer (84. De Vos), Hiariej, De Leeuw, Chacón, Peaña, Kolar (75. Laursen)

1-0: Kolar (45+3)
Geel: Bijl, De Leeuw, Chacón