Heracles onderuit tegen FC Utrecht

Heracles heeft de laatste thuiswedstrijd van dit jaar verloren. In eigen huis werd het 1-3 tegen FC Utrecht na een 1-0 voorsprong bij rust.

De Almeloërs stonden vooraf 1 plek onder FC Utrecht met maar 1 punt verschil. Heracles trainer Wormuth kon niet beschikken over Drost en Bakboord, beiden geblesseerd, en de geschorste Konings. Van der Water was vooraf nog een vraagteken, maar verscheen toch in de basis. In de basis ook Dessers, vorig seizoen nog uitkomend voor FC Utrecht, en nu als Heraclied er extra op gebrand om tegen zijn oude club een goed resultaat neer te zetten.

Late treffer
Na een oorverdovende minuut stilte in verband met het overlijden van oud-bestuurslid Jan van Brenk van Heracles werd er begonnen aan de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was net als het weer: stormachtig. Heracles, spelend richting de fanatiekste aanhang, liet er geen gras over groeien en de ene aanval na de andere rolde richting het Utrechtse doel. Nog zonder resultaat, maar de toon was gezet. Utrecht kwam na verloop van tijd ook aan aanvallen toe en met name Kerk kwam op rechts een paar keer gevaarlijk door. En zo ontspon zich gaandeweg een gevarieerd aanvalsspel tussen twee teams die lieten zien dat ze niet voor niets op de ranglijst vlak bij elkaar staan. Kansen over en weer, waarbij Bahebeck namens Utrecht nog het dichtst bij een doelpunt kwam, maar zijn inzet belandde, tot opluchting van Blaswich en met hem velen, op de paal. Mauro Junior en Dessers deden namens Heracles ook hun duit in het zakje, maar ook zij troffen geen doel. In het tweede gedeelte van de eerste helft hadden beide teams steeds vaker een overtreding nodig om de tegenstander af te stoppen, waardoor het spelbeeld rommeliger werd.

Even zo goed kregen beide teams goede kansen op de openingstreffer. Dessers kwam daar tien minuten voor rust zeer dichtbij; Utrecht keeper Paes was al gepasseerd maar oud-Heraclied Hoogma werkte de bal vlak voor de lijn weg. Vijf minuten later viel de openingstreffer alsnog. De eer viel te beurt aan Kiomourtzoglou. Na een een-tweetje met Mauro Junior passeerde hij beheerst de Utrechtse doelverdediger.

FC Utrecht een maatje te groot
FC Utrecht kwam na de rust goed uit de startblokken hetgeen direct al resulteerde in een kans voor Kerk. Zijn poging trof nog geen doel, maar even later was het wel raak. Middenvelder Ramselaar speelde zichzelf mooi vrij in de 16 en zijn schot in de linker bovenhoek was onhoudbaar voor Blaswich. Het aluminium was Utrecht vervolgens gunstig gezind bij een vrije trap van Mauro Junior anders was Heracles wederom op voorsprong gekomen.

Net als in de eerste helft wederom een open wedstrijd met kansen over en weer en twee ploegen die zich niet verscholen. Niet altijd het beste voetbal en af en toe wat hots-knots-begonia momenten. maar wel voortdurend passie en strijd. Dit kwam nog het beste tot uiting in de tweestrijd Dessers - Janssen die hun duels op het scherpst van de snede uitvochten.

In de 70e minuut kwam FC Utrecht voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Het doelpunt was een replica van het eerste doelpunt van de gasten. Ditmaal was het Kerk die de trekker mocht overhalen. Het duurde even voordat Heracles deze mentale tik had verwerkt. Pas 10 minuten voor tijd kreeg Heracles een kans op de gelijkmaker. Vanuit een corner schoot Pröpper op doel, maar op de doellijn voorkwam Maher onheil voor Utrecht. De gastheren perste er nog een slotoffensief uit, maar er zat niet echt een idee achter, waardoor Utrecht vrij simpel op de been bleef. Nadat sluitpost Blaswich in de laatste ultieme poging mee naar voren trok was het in de counter voor Ramselaar een koud kunstje om de bal in het lege doel te tikken en de eindstand op 1-3 te bepalen.

Nog een paar dagen en dan mag Heracles weer aan de bak. Woensdag staat de bekerwedstrijd thuis tegen FC Dordrecht op de rol. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt in het Erve Asito stadion.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Pröpper ©, Breukers, Knoester, Czyborra, Merkel (Szöke/80), Osman, Kiomourtzoglou, van der Water, Dessers, Mauro Júnior.

FC Utrecht Paes (GK), Klaiber, Janssen ©, Hoogma, van der Maarel, Maher, van Overeem, Gustafson (Emanuelson/80), Ramselaar, Kerk (Troupée/87), Bahebeck (van de Streek/69).

Scheidsrechter Gözübüyük

Kaarten
Geel: Van der Maarel (FC Utrecht), Breukers en Czyborra (beiden Heracles)

15-12-2019 16:45 uur Heracles Almelo - FC Utrecht 1-3 (1-0)
Scoreverloop 40. Kiomourtzoglou 1-0, 52. Ramselaar 1-1, 70. Kerk 1-2, 90+4. Ramselaar 1-3.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles begint het jaar 2020 met verlies

De eerste competitiewedstrijd van 2020 start Heracles Almelo...

Czyborra naar Atalanta Bergamo?

Volgens Italiaanse media is Atalanta Bergamo geïnteresseerd...

Heracles wint weer niet van SC Heerenveen

Voor de derde maal dit seizoen wist Heracles Almelo niet te ...

Heracles Almelo optimistisch 2020 in

Algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo kijkt v...

De kampioenen van 84-85 aan het woord

Het was een gezellige drukte in het Erve Asito afgelopen zon...

Heracles speelt in Spanje 1-1 tegen FC Sion

Het is Heracles Almelo niet gelukt om ook de tweede wedstrij...

Heracles verslaat Gladbach met 3-1

In een oefenwedstrijd in het Spaanse Cadiz heeft Heracles Al...

Heracles bekert 22 januari verder

Heracles Almelo heeft zich geplaatst bij de beste zestien pl...

Heracles pakt punt in Heerenveen

Heracles heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gel...

Heracles loot Vitesse in de beker, wel thuis

In het kader van de KNVB beker heeft Heracles voor de achtst...

Programma winterstop Heracles

Heracles Almelo heeft een uitgekiend programma opgesteld voo...

Heracles verslaat Dordrecht en bekert verder

Heracles heeft de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker overleefd....

Dessers, Breukers en Wormuth over verlies tegen FC Utrecht

De 3-1 nederlaag tegen FC Utrecht in eigen huis is een dompe...

Heracles onderuit tegen FC Utrecht

Heracles heeft de laatste thuiswedstrijd van dit jaar verlor...

Van der Water terug in elftal Heracles

Silvester van der Water is terug in het elftal dat zondag om...

Heracles scoort niet tegen Sparta

Heracles is er zondag tegen Sparta niet in geslaagd de vijfd...

Cyriel Dessers opteert voor Nigeria

Het lijkt deze week allemaal uitsluitend te gaan over de Her...

Cyriel Dessers speler van de maand

Als je na vijftien wedstrijden al elf keer hebt gescoord, da...

Heracles Almelo tegen ADO Den Haag

Trainer Wormuth zei het al voor aanvang dat de tegenstander ...

Navajo Bakboord scheurt knieband

De rechtsback van Heracles Almelo, Navajo Bakboord , zit, al...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo