Heracles onderuit tegen FC Utrecht

Zondag 15 december 2019
Heracles heeft de laatste thuiswedstrijd van dit jaar verloren. In eigen huis werd het 1-3 tegen FC Utrecht na een 1-0 voorsprong bij rust.

De Almeloërs stonden vooraf 1 plek onder FC Utrecht met maar 1 punt verschil. Heracles trainer Wormuth kon niet beschikken over Drost en Bakboord, beiden geblesseerd, en de geschorste Konings. Van der Water was vooraf nog een vraagteken, maar verscheen toch in de basis. In de basis ook Dessers, vorig seizoen nog uitkomend voor FC Utrecht, en nu als Heraclied er extra op gebrand om tegen zijn oude club een goed resultaat neer te zetten.

Late treffer
Na een oorverdovende minuut stilte in verband met het overlijden van oud-bestuurslid Jan van Brenk van Heracles werd er begonnen aan de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was net als het weer: stormachtig. Heracles, spelend richting de fanatiekste aanhang, liet er geen gras over groeien en de ene aanval na de andere rolde richting het Utrechtse doel. Nog zonder resultaat, maar de toon was gezet. Utrecht kwam na verloop van tijd ook aan aanvallen toe en met name Kerk kwam op rechts een paar keer gevaarlijk door. En zo ontspon zich gaandeweg een gevarieerd aanvalsspel tussen twee teams die lieten zien dat ze niet voor niets op de ranglijst vlak bij elkaar staan. Kansen over en weer, waarbij Bahebeck namens Utrecht nog het dichtst bij een doelpunt kwam, maar zijn inzet belandde, tot opluchting van Blaswich en met hem velen, op de paal. Mauro Junior en Dessers deden namens Heracles ook hun duit in het zakje, maar ook zij troffen geen doel. In het tweede gedeelte van de eerste helft hadden beide teams steeds vaker een overtreding nodig om de tegenstander af te stoppen, waardoor het spelbeeld rommeliger werd.

Even zo goed kregen beide teams goede kansen op de openingstreffer. Dessers kwam daar tien minuten voor rust zeer dichtbij; Utrecht keeper Paes was al gepasseerd maar oud-Heraclied Hoogma werkte de bal vlak voor de lijn weg. Vijf minuten later viel de openingstreffer alsnog. De eer viel te beurt aan Kiomourtzoglou. Na een een-tweetje met Mauro Junior passeerde hij beheerst de Utrechtse doelverdediger.

FC Utrecht een maatje te groot
FC Utrecht kwam na de rust goed uit de startblokken hetgeen direct al resulteerde in een kans voor Kerk. Zijn poging trof nog geen doel, maar even later was het wel raak. Middenvelder Ramselaar speelde zichzelf mooi vrij in de 16 en zijn schot in de linker bovenhoek was onhoudbaar voor Blaswich. Het aluminium was Utrecht vervolgens gunstig gezind bij een vrije trap van Mauro Junior anders was Heracles wederom op voorsprong gekomen.

Net als in de eerste helft wederom een open wedstrijd met kansen over en weer en twee ploegen die zich niet verscholen. Niet altijd het beste voetbal en af en toe wat hots-knots-begonia momenten. maar wel voortdurend passie en strijd. Dit kwam nog het beste tot uiting in de tweestrijd Dessers - Janssen die hun duels op het scherpst van de snede uitvochten.

In de 70e minuut kwam FC Utrecht voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Het doelpunt was een replica van het eerste doelpunt van de gasten. Ditmaal was het Kerk die de trekker mocht overhalen. Het duurde even voordat Heracles deze mentale tik had verwerkt. Pas 10 minuten voor tijd kreeg Heracles een kans op de gelijkmaker. Vanuit een corner schoot Pröpper op doel, maar op de doellijn voorkwam Maher onheil voor Utrecht. De gastheren perste er nog een slotoffensief uit, maar er zat niet echt een idee achter, waardoor Utrecht vrij simpel op de been bleef. Nadat sluitpost Blaswich in de laatste ultieme poging mee naar voren trok was het in de counter voor Ramselaar een koud kunstje om de bal in het lege doel te tikken en de eindstand op 1-3 te bepalen.

Nog een paar dagen en dan mag Heracles weer aan de bak. Woensdag staat de bekerwedstrijd thuis tegen FC Dordrecht op de rol. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt in het Erve Asito stadion.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Pröpper ©, Breukers, Knoester, Czyborra, Merkel (Szöke/80), Osman, Kiomourtzoglou, van der Water, Dessers, Mauro Júnior.

FC Utrecht Paes (GK), Klaiber, Janssen ©, Hoogma, van der Maarel, Maher, van Overeem, Gustafson (Emanuelson/80), Ramselaar, Kerk (Troupée/87), Bahebeck (van de Streek/69).

Scheidsrechter Gözübüyük

Kaarten
Geel: Van der Maarel (FC Utrecht), Breukers en Czyborra (beiden Heracles)

15-12-2019 16:45 uur Heracles Almelo - FC Utrecht 1-3 (1-0)
Scoreverloop 40. Kiomourtzoglou 1-0, 52. Ramselaar 1-1, 70. Kerk 1-2, 90+4. Ramselaar 1-3.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

PEC - Heracles interessant onderonsje

Opnieuw staat er een mooie Overijsselse derby op het program...

Heracles speelt doelpuntloos oefenpotje tegen FC Utrecht

Heracles speelde donderdag een besloten oefenwedstrijd tegen...

Heracles haalt bakzeil tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen ver...

Heracles weet ook van Sparta te winnen

Slechts drie dagen na de spectaculaire overwinning tegen AZ ...

Heracles heeft iets goed te maken tegen Sparta

In de thuiswedstrijd was Heracles Almelo de bovenliggende pa...

Heracles schoffelt AZ onder de grasmat

Het Alkmaarse AZ, vierde op de ranglijst van de eredivisie, ...

Heracles wacht opnieuw topper

In een door-de-weekse tussenronde ontvangt Heracles Almelo w...

Geen wederopstanding voor Heracles

Heracles heeft de MOAD (Mother Of All Derbies) verloren. In ...

John Lammers naar VVV Venlo

Oud Heraclestrainer John Lammers gaat vanaf volgend seizoen ...

Heracles Almelo zet FC Groningen opzij in oefenwedstrijd

In een besloten oefenduel heeft Heracles Almelo in het eigen...

Hansson, Roosken en Jansink tot 2025 in Almelo

Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten v...

Drie belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles

In de strijd om aansluiting te houden met de middenmoot heef...

Oud teammanager Guus van Lenthe overleden

Guus van Lenthe, oud teammanager van Heracles is overleden. ...

Heracles onderuit in Rotterdam

In speelronde 25 trad Heracles Almelo in een uitverkochte Ku...

Stadion Heracles krijgt nieuwe naam: Asito Stadion

Het stadion van Heracles heet vanaf 1 juli Asito Stadion. De...

Anas Ouahim naar Moldavië

Heracles verhuurt Anas Ouahim voor de rest van het jaar aan ...

Heracles deelt punten met Almere City

Heracles heeft in de thuiswedstrijd tegen Almere City de pun...

Anas Ouahim mag weg bij Heracles

Anas Ouahim mag weg bij Heracles. Hij is op dit moment in he...

Heracles Almelo tegen vechtmachine Almere

Trainer Erwin van de Looi zegt het duidelijk: van de nog te ...

Nipt verlies Heracles tegen dominant FC Utrecht

In de Galgenwaard wist Heracles lang stand te houden tegen F...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo