Heracles scoort niet tegen Sparta

Heracles is er zondag tegen Sparta niet in geslaagd de vijfde plek van de ranglijst te behouden. In de basisopstelling ontbrak Van der Water vanwege een liesblessure en hij werd vervangen door Dos Santos. Czyborra was echter wel in staat te starten. De enkelblessure die hij de vorige thuiswedstrijd opliep, bleek minder erg dan gedacht.
De Almeloërs speelden met 0-0 gelijk. Dessers gaf zichzelf geen cadeautje voor zijn verjaardag. Hij wist niet te scoren. De wedstrijd eindigde in tumult toen de scheidsrechter in de laatste minuut een rode kaart trok voor Konings.

Eerste helft geen hoogstaand voetbal
Vanaf de aftrap zit Sparta er bovenop. Het spel gaat daardoor snel heen en weer. Door een slordige pass van Czyborra komt in de 5e minuut de bal in bezit van Rayhi die vrij op het doel kan schieten. Het is een eerste kansje voor de Rotterdammers. Deze bal gaat echter naast. Even later wordt een schot van Merkel zonder problemen door de keeper van Sparta gepakt.
Sparta houdt de druk hoog, probeert het met uitvallen maar echt gevaar levert dit niet op. Bij een aanval van Heracles kan de keeper van Sparta de bal nog net wegtikken. Het wordt gevolgd door een schot van Breukers maar deze verandert van richting door de verdediging waardoor deze naast gaat.
In de 18e minuut wordt een vrije trap voor Heracles snel genomen. De bal komt bij Dessers terecht en die schiet vlak voor het doel over. Dessers staat echter buitenspel en wordt afgevlagd. Kort daarna is er de eerste grote kans voor Sparta. De bal wordt met de vuisten gekeerd door Blaswich. Een snelle uitval van Heracles daarna levert niets op. Door een overtreding op Osman in de 27ste minuut krijgt Heracles een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Osman levert een prachtige schot af welke nog net door de keeper overgetikt kan worden.

Het is geen hoogstaand voetbal wat de beide teams laten zien. Men slaagt er niet in om echt gevaarlijk te worden. Balverlies en overtredingen voorkomen dit. Vlak voor rust is er dan nog even gevaar na een schot van Pröpper welke weggetikt wordt door keeper Harush. De eerste helft eindigt dan ook met een 0-0 stand.

Tweede helft publiek niet verwend
De tweede helft is nog maar net begonnen of Merkel pleegt een overtreding op Smeets. Hij raakt daarbij hard de enkel van zijn tegenstander. De Heraclied heeft geluk dat hij ontkomt aan een gele kaart. In de tweede helft verandert er niet veel aan het spelbeeld. Veel balverlies, overtredingen en slordige passing. In de 60ste minuut is er een schot van Mauro Junior vlak voor het doel, richting de linkerhoek. Deze gaat echter over. Terwijl de wedstrijd voortkabbelt vind er een eerbetoon voor Pim Verbeek plaats. Het publiek gaat in de 63ste minuut massaal staan en applaudisseert een minuut lang voor de onlangs overleden trainer.

Sparta wordt dan even gevaarlijk. Een hoekschop kan nog net overgetikt worden door Blaswich. De hoekschop die volgt gaat naast. Mauro Junior probeert aan de andere kant zich vrij te draaien en te schieten maar ook dat schot gaat over. Een voorzet van Osman gaat even later voor het doel langs zonder geraakt te worden. In de 80ste minuut is Sparta wederom gevaarlijk bij een hoekschot. De verdediging van Heracles slaagt er met moeite in de bal weg te werken. Na een overtreding op Dos Santos mag Heracles in de 82ste minuut een vrije trap nemen vlak voor het strafschopgebied. Dit keer gaat Mauro Junior achter de bal staan. Via de muur gaat de bal over de achterlijn. De corner die daaruit voortvloeit levert echter niets op.

Rood Konings
Tot grote verbazing van alle Heraclieden wordt er in de 90ste minuut door de scheidsrechter een rode kaart getrokken voor Konings vanwege gevaarlijk spel. Bij een sprint richting het Rotterdamse doel raakt Konings het hoofd van een vallende Spartaan. Pröpper krijgt daarna nog geel als hij protesteert. Beide teams blijven proberen de overwinning naar zich toe te trekken maar slagen er niet in het doel te vinden. Hierdoor eindigt de wedstrijd met de stand waarmee het begon: 0-0

Opstelling
Heracles: Blaswich, Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra, Kiomourtzoglu, Merkel, Osman, Dos Santos (84. Konings), Dessers, Mauro Junior (88. Bijleveld)
Sparta: Harush, Abels, Vriends, Mattheij, Faye, Auassar, Harroui (58. Deroy Duarte), Rayhi (64. Laros Duarte), Ache, Smeets, Dervisoglu (76. Pirou)

Geel: Kiomourtzoglu, Osman, Pröpper
Mattheij, Leroy Duarte, Rayhi(Sparta)

Rood:Konings
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles begint het jaar 2020 met verlies

De eerste competitiewedstrijd van 2020 start Heracles Almelo...

Czyborra naar Atalanta Bergamo?

Volgens Italiaanse media is Atalanta Bergamo geïnteresseerd...

Heracles wint weer niet van SC Heerenveen

Voor de derde maal dit seizoen wist Heracles Almelo niet te ...

Heracles Almelo optimistisch 2020 in

Algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo kijkt v...

De kampioenen van 84-85 aan het woord

Het was een gezellige drukte in het Erve Asito afgelopen zon...

Heracles speelt in Spanje 1-1 tegen FC Sion

Het is Heracles Almelo niet gelukt om ook de tweede wedstrij...

Heracles verslaat Gladbach met 3-1

In een oefenwedstrijd in het Spaanse Cadiz heeft Heracles Al...

Heracles bekert 22 januari verder

Heracles Almelo heeft zich geplaatst bij de beste zestien pl...

Heracles pakt punt in Heerenveen

Heracles heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gel...

Heracles loot Vitesse in de beker, wel thuis

In het kader van de KNVB beker heeft Heracles voor de achtst...

Programma winterstop Heracles

Heracles Almelo heeft een uitgekiend programma opgesteld voo...

Heracles verslaat Dordrecht en bekert verder

Heracles heeft de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker overleefd....

Dessers, Breukers en Wormuth over verlies tegen FC Utrecht

De 3-1 nederlaag tegen FC Utrecht in eigen huis is een dompe...

Heracles onderuit tegen FC Utrecht

Heracles heeft de laatste thuiswedstrijd van dit jaar verlor...

Van der Water terug in elftal Heracles

Silvester van der Water is terug in het elftal dat zondag om...

Heracles scoort niet tegen Sparta

Heracles is er zondag tegen Sparta niet in geslaagd de vijfd...

Cyriel Dessers opteert voor Nigeria

Het lijkt deze week allemaal uitsluitend te gaan over de Her...

Cyriel Dessers speler van de maand

Als je na vijftien wedstrijden al elf keer hebt gescoord, da...

Heracles Almelo tegen ADO Den Haag

Trainer Wormuth zei het al voor aanvang dat de tegenstander ...

Navajo Bakboord scheurt knieband

De rechtsback van Heracles Almelo, Navajo Bakboord , zit, al...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo