Heracles Almelo tegen ADO Den Haag

Zaterdag 30 november 2019
Trainer Wormuth zei het al voor aanvang dat de tegenstander niet moet worden beoordeeld op hun positie op de ranglijst: "We moeten hard werken om een resultaat naar boven te halen." ADO begon overrompeld maar de verdediging van Heracles gaf geen krimp.

Eerste helft voor de thuisclub
Zelfs een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied bracht de Heracles verdediging niet van de wijs. In de 22e minuut kwam Heracles op voorsprong. Verdediger Malone taste mis en Silvester van de Water profiteerde daarvan. Hij zag Cyriel Dessers vrijlopen, schoof hem de bal toe en de spits van Heracles faalde niet 1-0. Na een half uur spelen moest Lennart Czyborra geblesseerd het veld verlaten en was Jeff Hardeveld zijn vervanger. Maar voor rust was de koek nog niet op. Mauro Junior kreeg in 40e minuut de bal in een kluwen van spelers te pakken en schoof droog binnen 2-0. Dat bleek ook de meer dan verdiende ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Aanvankelijk leek het er even op dat ADO het heft in handen zou nemen maar adequaat verdedigen van Heracles Almelo ontmoedigde de bezoekers uit Den Haag. Heracles toonde zich een team dat voor elkaar wilde werken en dat was precies wat Wormuth wilde zien. Heracles ging rustig door met scoren want Dessers maakte in de 56e minuut de 3-0 en zag tien minuten later Alexander Merkel zowaar de 4-0 binnenschieten. Als er al twijfel bestond over wie deze wedstrijd zou gaan winnen was het na de goal van Merkel geheel duidelijk Trainer Groenendijk wisselde in totaal drie keer maar dat zette geen zoden meer aan de dijk.

opstellingen; Heracles Almelo Blaswich, Breukers, Knoester, Pröpper, Czyborra(32. Hardeveld), Osman (70. Dos Santos), Kiomourtzoglu, Merkel, Mauro Junior, Dessers, en van de Water(86. Konings).

ADO DEN HAAG; Koopmans, Malone, Beugelsdijk, (70e Belica) Meijers, Necid, Immers, Goossens(70. Bakker), Summerville, Pinas, Haye en Falkenburg

Scoreverloop:22e Dessers 1-0, 40e Mauro Junior 2-0 56e Dessers 3-0 65e