Heracles verliest Griekse tragedie

Zaterdag 23 november 2019
Heracles heeft in de Griekse tragedie tegen Ajax het onderspit gedolven. In de Johan Cruijff ArenA werd het 4-1 na een 1-0 stand bij rust. Vooraf werd er wisselend gedacht over de kansen van David tegen Goliath.

Beide ploegen hadden veel spelers afgestaan i.v.m. de interlandverplichtingen van meerdere nationale teams waardoor het ritme verstoord was. Daarnaast keek Ajax trainer ten Hag natuurlijk al met een schuin oog naar het Champions league treffen van komende woensdag als het in Frankrijk aantreedt tegen Lille. Trainer Wormuth begon aan de wedstrijd met de filosofische uitspraak "Geen kans is onze kans". Hij kon niet beschikken over de geblesseerde Drost en Bakboord. De herstelde Osman begon op de bank. Bij Ajax ontbrak de geblesseerde Veltman.

Verdiende voorsprong
Onder het motto "Racisme? Dan voetballen we niet" werd er begonnen met 1 minuut niet te voetballen in de Johan Cruijff Arena. Kort na de aftrap moest Blaswich al in actie komen. Ziyech bediende met een steekpass Labyad die vervolgens terug legde op Tadic; zijn inzet stuitte op de vuisten van Blaswich. Het spel speelde zich vervolgens vooral op de helft van Heracles af met veelal flitsend voetbal, maar Heracles kon af en toe wel speldenprikjes uitdelen. Met name Jakubiak liet tot 2 keer goed van zich horen. De bezoekers hielden bijna een half uur stand; tot de 26e minuut. Toen brak Promes de ban en scoorde het openingsdoelpunt. Na een voorzet vanaf rechts van Ziyech die aan alles en iedereen voorbij ging tikte hij attent de bal bij de 2e paal binnen.

Na de verdiende voorsprong van de gasten gingen ze niet achterover leunen, maar op jacht naar het verlossende 2e doelpunt. Deze bleef uit waardoor de zwartwitten, nadat ze vlak voor rust nog 2 goede kansen kregen voor Dessers en Merkel, gingen rusten met een achterstand die nog te overzien was.

Opgeheven hoofd
Na de rust kwamen de ploegen ongewijzigd op het veld en ook het spelbeeld bleef ongewijzigd; Ajax in de aanval en af en toe een counter van Heracles. Geheel in lijn der verwachtingen kwam Ajax dan ook na ruim 10 minuten in de 2e helft op een 2-0 voorsprong door Labyad en kort daarop werd het zelfs 3-0 door Promes de bijna op dezelfde manier als bij zijn 1e doelpunt scoorde en wederom op aangeven van Ziyech.
Vlak voor tijd bracht invaller Dest de 4-0 op de borden, waarna in de laatste officiële speelminuut Dessers de eer redde door tegen te scoren. De Heraclieden konden, ondanks het afgetekende verlies, met opgeheven hoofd van het veld stappen. Zaterdag speelt Heracles thuis. ADO den Haag komt dan op bezoek.

Ajax Onana (GK), Mazraoui (Dest/67), Schuurs, Blind, Tagliafico, van de Beek, Ziyech (Marin/81) , Martínez, Labyad (Huntelaar/73), Tadic ©, Promes.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers, Pröpper ©, Knoester, Czyborra, Jakubiak (Osman/57), Merkel, Kiomourtzoglou, van der Water (Bijleveld/69), Dessers, Dos Santos (Mauro Júnior/61).

Scheidsrechter Higler

23-11-2019 15:45 uur Ajax - Heracles Almelo 4-1 (1-0)

Scoreverloop 26. Promes 1-0, 56. Labyad 2-0, 60. Promes 3-0, 87. Dest 4-0, 90. Dessers 4-1.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail