Heracles weet weer wat winnen is

Heracles Almelo heeft het vorige week geschonden blazoen opgepoetst door de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo met klinkende cijfers te winnen. In het eigen Erve Asito werd het maar liefst 6-1 na een 2-0 ruststand. Trainer Wormuth begon met dezelfde basiself als vorige week in Waalwijk. Hij gaf de spelers daarmee de kans om zich te rehabiliteren voor de slechte prestatie tegen RKC. Bij Heracles ontbraken Drost en Osman. Coach Maaskant van de bezoekers uit Venlo was er na zes verliespartijen op rij in de Eredivisie erop gebrand om een resultaat neer te zetten in Almelo. Bij VVV ontbrak Kum na zijn 2 gele kaarten tegen Feyenoord.

Heer en meester
Heracles kreeg direct al twee riante kansen om op voorsprong te komen. Vanaf links werd de aanval geopend door Merkel en zijn schot resulteerde in een corner door een redding van Kirschbaum. Deze werd strak voorgezet en bij de eerste paal door Knoester net naast geschoten. Heracles voerde de druk op en de kansen regen zich aaneen. Van der Water zag zijn schot net naast het doel belanden en vervolgens werd Mauro Junior door Dos Santos gelanceerd, maar alleen voor de keeper behield hij het overzicht niet, waardoor de Venlonaren met de schrik vrij kwamen. Het bleef eenrichtingsverkeer richting het Venlose doel en het wachten was op het vallen van de openingstreffer. Die viel uiteindelijk in de 23e minuut vanuit een wonderschone aanval vanaf rechts waar Dessers zijn tegenstander uitspeelde en de bal op maat gaf aan de volkomen vrijstaande Merkel die de bal vervolgens onberispelijk in de rechter bovenhoek schoot. Een verdiende voorsprong voor de gastheren die vervolgens niet inzakten, maar volle bak op zoek gingen naar een verdubbeling van de voorsprong. De gasten kregen wel een paar sporadische kansjes, maar met onvoldoende dreiging om de Almelose verdediging in verlegenheid te brengen. Een uitzondering; Soriano die na een half uur spelen in de 16 werd aangespeeld door Wright en net over schoot. De verdubbeling van de voorsprong kwam er alsnog. Vijf minuten voor rust viel hij na weer een mooie aanval over rechts door Bakboord en Van der Water waarna laatstgenoemde het eindschot mocht geven en Venlo goalie Kirschbaum andermaal kansloos liet.

Hattrick voor Dessers
Kiomourtzoglou bleef na de rust achter in de kleedkamer en voor hem in de plaats kwam Jakubiak het veld op. De personele omzetting had geen invloed op het spelbeeld, want dat bleef onverminderd aanvallend. Yeboah scoorde in een van de spaarzame aanvallen bijna de aansluittreffer, maar zijn inzet werd gekeerd door een attente Blaswich. Vervolgens was het Dessers die aan alle aspiraties van VVV een einde maakte. Na een voorzet glijdt hij voor de VVV keeper langs en tekent voor de verlossende 3-0. En daarna ging het even hard; heel hard, want binnen korte tijd liep Heracles uit naar een niet eens geflatteerde 5-0 voorsprong door doelpunten van Mauro Junior en wederom Dessers. Een kwartier voor tijd wist VVV de eer te redden door een perfect ingeschoten vrije trap vanaf 20 meter door voormalig Heraclied Van Ooijen. Heracles raakte niet van de leg door dit tegendoelpunt en ging door waarmee het de hele avond al bezig was: scoren. Dessers zorgde voor de 6-1 voor Heracles en een hattrick voor zichzelf, waardoor hij na afloop, volgens goed gebruik, de wedstrijdbal in ontvangst mocht nemen. Komend weekend wordt er in de Eredivisie niet gevoetbald i.v.m. de interlandronde. De eerstvolgende wedstrijd voor de Almeloërs is zaterdag 23 november. In de Amsterdam Arena worden dan de degens gekruist met koploper Ajax.

Heracles Almelo Blaswich (GK),Bakboord, Pröpper © (Van den Buijs/80), Knoester, Czyborra, Merkel, Mauro Júnior (Bijleveld/86), Kiomourtzoglou (Jakubiak/46), Van der Water, Dessers, Dos Santos.

VVV Venlo Kirschbaum (GK), Pachonik, Schäfer, Röseler (Van Bruggen/54), R.Janssen, Neudecker, Post ©, Van Ooijen, Wright, Soriano (Opoku/67), Yeboah (Dekker/66).

Scheidsrechter Kamphuis

Kaarten
Geel: Van der Water, Pröpper (beiden Heracles), Neudecker, R. Janssen (beiden VVV)

9-11-2019 20:45 uur Heracles Almelo - VVV Venlo 6-1 (2-0)

Scoreverloop 23. Merkel 1-0, 41. Van der Water 2-0, 56. Dessers 3-0, 60 Mauro Junior 4-0, 64. Dessers 5-0, 74. Van Ooijen 5-1, 82. Dessers 6-1.
Makkelijke avond verdediger Mats Knoester
Een tevreden trainer Frank Wormuth
Cyriel Dessers scoorde drie keer
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Van der Water terug in elftal Heracles

Silvester van der Water is terug in het elftal dat zondag om...

Heracles scoort niet tegen Sparta

Heracles is er zondag tegen Sparta niet in geslaagd de vijfd...

Cyriel Dessers opteert voor Nigeria

Het lijkt deze week allemaal uitsluitend te gaan over de Her...

Cyriel Dessers speler van de maand

Als je na vijftien wedstrijden al elf keer hebt gescoord, da...

Heracles Almelo tegen ADO Den Haag

Trainer Wormuth zei het al voor aanvang dat de tegenstander ...

Navajo Bakboord scheurt knieband

De rechtsback van Heracles Almelo, Navajo Bakboord , zit, al...

Uittenue Heracles volgend jaar paars

Het seizoen is nog niet eens halverwege en nu al weet Heracl...

Heracles verliest Griekse tragedie

Heracles heeft in de Griekse tragedie tegen Ajax het ondersp...

Perikelen rond Heracles, veld en naam

Sportief gezien gaat het Heracles Almelo voor de wind. Als j...

Heracles wint oefenpartij van Vitesse

In het weekend dat er geen programma is voor de eredivisie i...

21 nov: Inspiratiesessie door voorzitter Heracles

Het vinden en binden van vrijwilligers staat bij veel vereni...

Heracles weet weer wat winnen is

Heracles Almelo heeft het vorige week geschonden blazoen opg...

Heracles levert weer internationals

Heracles heeft er een nieuwe international bij. Het is Jerem...

Heracles in winterstop naar Spanje

Vorig jaar nog besloot Heracles Almelo en trainer Frank Worm...

Heracles loot FC Dordrecht in beker

De eerste ronde van de KNVB-Toto Beker overleefde Heracles A...

Heracles bezorgt RKC eerste overwinning

Heracles Almelo is er niet in geslaagd om voor de 2e keer bi...

Heracles verder in bekertoernooi

Heracles bekert een ronde verder. In eigen huis werd RKC met...

Heracles Almelo veegt PEC van de mat

Stegeman, Bel Hassani en Bruns terug in Almelo. Het was een ...

E-speler Bryan Hessing krijgt versterking

Sinds drie jaar is Bryan Hessing de E-speler van Heracles en...

Heracles pakt punt in de Kuip [audio]

Heracles heeft de punten gedeeld met Feyenoord. In de Kuip w...
© 1986 - 2019 Stichting Lokale Omroep Almelo