Heracles weet weer wat winnen is

Zaterdag 9 november 2019
Heracles Almelo heeft het vorige week geschonden blazoen opgepoetst door de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo met klinkende cijfers te winnen. In het eigen Erve Asito werd het maar liefst 6-1 na een 2-0 ruststand. Trainer Wormuth begon met dezelfde basiself als vorige week in Waalwijk. Hij gaf de spelers daarmee de kans om zich te rehabiliteren voor de slechte prestatie tegen RKC. Bij Heracles ontbraken Drost en Osman. Coach Maaskant van de bezoekers uit Venlo was er na zes verliespartijen op rij in de Eredivisie erop gebrand om een resultaat neer te zetten in Almelo. Bij VVV ontbrak Kum na zijn 2 gele kaarten tegen Feyenoord.

Heer en meester
Heracles kreeg direct al twee riante kansen om op voorsprong te komen. Vanaf links werd de aanval geopend door Merkel en zijn schot resulteerde in een corner door een redding van Kirschbaum. Deze werd strak voorgezet en bij de eerste paal door Knoester net naast geschoten. Heracles voerde de druk op en de kansen regen zich aaneen. Van der Water zag zijn schot net naast het doel belanden en vervolgens werd Mauro Junior door Dos Santos gelanceerd, maar alleen voor de keeper behield hij het overzicht niet, waardoor de Venlonaren met de schrik vrij kwamen. Het bleef eenrichtingsverkeer richting het Venlose doel en het wachten was op het vallen van de openingstreffer. Die viel uiteindelijk in de 23e minuut vanuit een wonderschone aanval vanaf rechts waar Dessers zijn tegenstander uitspeelde en de bal op maat gaf aan de volkomen vrijstaande Merkel die de bal vervolgens onberispelijk in de rechter bovenhoek schoot. Een verdiende voorsprong voor de gastheren die vervolgens niet inzakten, maar volle bak op zoek gingen naar een verdubbeling van de voorsprong. De gasten kregen wel een paar sporadische kansjes, maar met onvoldoende dreiging om de Almelose verdediging in verlegenheid te brengen. Een uitzondering; Soriano die na een half uur spelen in de 16 werd aangespeeld door Wright en net over schoot. De verdubbeling van de voorsprong kwam er alsnog. Vijf minuten voor rust viel hij na weer een mooie aanval over rechts door Bakboord en Van der Water waarna laatstgenoemde het eindschot mocht geven en Venlo goalie Kirschbaum andermaal kansloos liet.

Hattrick voor Dessers
Kiomourtzoglou bleef na de rust achter in de kleedkamer en voor hem in de plaats kwam Jakubiak het veld op. De personele omzetting had geen invloed op het spelbeeld, want dat bleef onverminderd aanvallend. Yeboah scoorde in een van de spaarzame aanvallen bijna de aansluittreffer, maar zijn inzet werd gekeerd door een attente Blaswich. Vervolgens was het Dessers die aan alle aspiraties van VVV een einde maakte. Na een voorzet glijdt hij voor de VVV keeper langs en tekent voor de verlossende 3-0. En daarna ging het even hard; heel hard, want binnen korte tijd liep Heracles uit naar een niet eens geflatteerde 5-0 voorsprong door doelpunten van Mauro Junior en wederom Dessers. Een kwartier voor tijd wist VVV de eer te redden door een perfect ingeschoten vrije trap vanaf 20 meter door voormalig Heraclied Van Ooijen. Heracles raakte niet van de leg door dit tegendoelpunt en ging door waarmee het de hele avond al bezig was: scoren. Dessers zorgde voor de 6-1 voor Heracles en een hattrick voor zichzelf, waardoor hij na afloop, volgens goed gebruik, de wedstrijdbal in ontvangst mocht nemen. Komend weekend wordt er in de Eredivisie niet gevoetbald i.v.m. de interlandronde. De eerstvolgende wedstrijd voor de Almeloërs is zaterdag 23 november. In de Amsterdam Arena worden dan de degens gekruist met koploper Ajax.

Heracles Almelo Blaswich (GK),Bakboord, Pröpper © (Van den Buijs/80), Knoester, Czyborra, Merkel, Mauro Júnior (Bijleveld/86), Kiomourtzoglou (Jakubiak/46), Van der Water, Dessers, Dos Santos.

VVV Venlo Kirschbaum (GK), Pachonik, Schäfer, Röseler (Van Bruggen/54), R.Janssen, Neudecker, Post ©, Van Ooijen, Wright, Soriano (Opoku/67), Yeboah (Dekker/66).

Scheidsrechter Kamphuis

Kaarten
Geel: Van der Water, Pröpper (beiden Heracles), Neudecker, R. Janssen (beiden VVV)

9-11-2019 20:45 uur Heracles Almelo - VVV Venlo 6-1 (2-0)

Scoreverloop 23. Merkel 1-0, 41. Van der Water 2-0, 56. Dessers 3-0, 60 Mauro Junior 4-0, 64. Dessers 5-0, 74. Van Ooijen 5-1, 82. Dessers 6-1.
Makkelijke avond verdediger Mats Knoester
Een tevreden trainer Frank Wormuth
Cyriel Dessers scoorde drie keer
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles speelt doelpuntloos oefenpotje tegen FC Utrecht

Heracles speelde donderdag een besloten oefenwedstrijd tegen...

Heracles haalt bakzeil tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen ver...

Heracles weet ook van Sparta te winnen

Slechts drie dagen na de spectaculaire overwinning tegen AZ ...

Heracles heeft iets goed te maken tegen Sparta

In de thuiswedstrijd was Heracles Almelo de bovenliggende pa...

Heracles schoffelt AZ onder de grasmat

Het Alkmaarse AZ, vierde op de ranglijst van de eredivisie, ...

Heracles wacht opnieuw topper

In een door-de-weekse tussenronde ontvangt Heracles Almelo w...

Geen wederopstanding voor Heracles

Heracles heeft de MOAD (Mother Of All Derbies) verloren. In ...

John Lammers naar VVV Venlo

Oud Heraclestrainer John Lammers gaat vanaf volgend seizoen ...

Heracles Almelo zet FC Groningen opzij in oefenwedstrijd

In een besloten oefenduel heeft Heracles Almelo in het eigen...

Hansson, Roosken en Jansink tot 2025 in Almelo

Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten v...

Drie belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles

In de strijd om aansluiting te houden met de middenmoot heef...

Oud teammanager Guus van Lenthe overleden

Guus van Lenthe, oud teammanager van Heracles is overleden. ...

Heracles onderuit in Rotterdam

In speelronde 25 trad Heracles Almelo in een uitverkochte Ku...

Stadion Heracles krijgt nieuwe naam: Asito Stadion

Het stadion van Heracles heet vanaf 1 juli Asito Stadion. De...

Anas Ouahim naar Moldavië

Heracles verhuurt Anas Ouahim voor de rest van het jaar aan ...

Heracles deelt punten met Almere City

Heracles heeft in de thuiswedstrijd tegen Almere City de pun...

Anas Ouahim mag weg bij Heracles

Anas Ouahim mag weg bij Heracles. Hij is op dit moment in he...

Heracles Almelo tegen vechtmachine Almere

Trainer Erwin van de Looi zegt het duidelijk: van de nog te ...

Nipt verlies Heracles tegen dominant FC Utrecht

In de Galgenwaard wist Heracles lang stand te houden tegen F...

Lagere straf voor Bryan Limbombe

De tuchtcommissie van de KNVB schorst Bryan Limbombe voor 2 ...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo