Heracles bezorgt RKC eerste overwinning

Heracles Almelo is er niet in geslaagd om voor de 2e keer binnen 72 uur te winnen van RKC Waalwijk. Woensdag werd in de bekercompetitie in een waar spektakelstuk in het Erve Asito nog met 4-3 afgerekend met de Waalwijkers. Zaterdagavond werd er echter in het Waalwijkse Mandenmakers stadion in de competitie met 2-0 verloren. Wormuth was er op gebrand om te voorkomen dat Heracles het team zou zijn dat RKC de eerste overwinning bezorgde, maar zijn wellicht bange voorgevoel werd bewaarheid. Het bekerteam van afgelopen woensdag was ingeruild voor het team dat ook de laatste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle aantrad. De bezoekers konden in Waalwijk niet beschikken over Osman en Drost. Pröpper, vooraf nog een vraagteken, stond aan de start met de aanvoerdersband om de arm.

De eerste klap is een daalder waard
De wedstrijd begon met echt vuurwerk, afgestoken naast het stadion, en het duurde niet lang voordat er op het veld ook sprake was van vuurwerk. RKC begon met een openingsoffensief en kreeg een paar opgelegde kansen om de score te openen. Goed keeperswerk van Blaswich stond een vroege voorsprong voor de Geelblauwen in de weg, maar aan niets viel te zien dat de nummer laatst van de competitie met slechts 1 schamel puntje hier aan het voetballen was. De openingstreffer in de 11e minuut was dan ook volledig verdiend. Het was Sow die de bal na een solo snoeihard via de onderkant van de lat achter Blaswich liet inslaan. Na de bevrijdende openingstreffer luwde de aanvalsdrift van RKC geenszins en de ene na de andere aanvalsgolf rolde richting de verbouwereerde Heracles verdediging. Pas na een half uur was er sprake van een staakt-het-vuren en kon Heracles ook af en toe uit de loopgraven komen en de middellijn oversteken wat in de 33e minuut leidde tot een mogelijkheid voor Czyborra die bijna keeper Vaessen verraste maar zijn inzet gekeerd zag door de RKC-goalie. De kans voor Heracles betekende geen ommekeer, want het waren wederom de gastheren die het initiatief namen en het vijandelijke doel bleven bestoken. Dit leverde in het verdere verloop van de 1e helft geen doelpunten meer op. Heracles wist er nog een slotoffensief uit te persen en kreeg vlak voor rust nogmaals een goede gelegenheid om op gelijke hoogte te komen, maar ook ditmaal wist Vaessen zijn doel schoon te houden na een inzet van Dessers.

Verdiende overwinning voor RKC
Ook de 2e helft begon met vuurwerk. Koud op het veld na een bakje thee schoot Leemans vanuit een vrije trap van net buiten de 16 tegen het aluminium , waarbij Blaswich aan de grond genageld toekeek. Heracles kreeg mogelijkheden, maar had het vizier niet op scherp staan en ook RKC ging slordig om met de kansen die ze kreeg, waardoor het verschil beperkt bleef tot 1 doelpunt en de spanning in de wedstrijd bleef. Met nog een half uur te spelen gooide Wormuth er een dubbele wissel tegenaan, maar ook dit sorteerde niet het gewenste effect. Integendeel, RKC raakte niet onder de indruk van de verse krachten en creëerde zelf de beste kansen, met als hoogtepunt de omhaal van Mulder die in schoonheid stierf op de lat. RKC bleek niet in staat om de genadeklap toe te brengen, waardoor de Almeloërs hoop bleven houden op een draaglijk resultaat. In het laatste kwartier van de wedstrijd werd deze ijdele hoop niet bewaarheid. RKC bleef simpelweg overeind en trok de wedstrijd en de eerste 3-punter van dit seizoen volkomen verdiend over de streep. De suprematie werd in de allerlaatste minuut nogmaals benadrukt door wederom een mooi doelpunt van RKC, ditmaal een schuiver van Vermeulen. Zaterdag krijgt Heracles de kans om het geschonden blazoen op te poetsen als het in eigen huis aantreedt tegen het Venlose VVV.

RKC Waalwijk Vaessen (GK),Gaari, Delcroix, H.Mulder, Bakari, Rienstra © (Van Weert/86), Spierings, Leemans, Maatsen, Vente (Vermeulen/81), Sow.

Heracles Almelo Blaswich GK), Bakboord, Pröpper ©, Knoester, Czyborra, Merkel (Szöke/84), Mauro Júnior, Kiomourtzoglou, Van der Water (Bijleveld/61), Dessers, Dos Santos (Konings/62).

Scheidsrechter Van de Graaf

Kaarten
Geel: Sow, Bakari, Vente, Rienstra, Maatsen (allen RKC), Van der Water, Mauro Junior, Blaswich (allen Heracles)

2-11-2019 18:30 uur RKC Waalwijk - Heracles Almelo 2-0 (1-0)

Scoreverloop 11. Sow 1-0, 90+5. Vermeulen 2-0.
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles verliest opnieuw een speler

Jesper Drost verkast naar PEC Zwolle, een club waar hij in h...

Miljoenen transfer Dessers eindelijk rond

Het heeft allemaal erg lang geduurd maar de miljoenen transf...

Cyriel Dessers op weg naar België

Officieel is het bericht nog niet maar diverse media melden ...

Lucas Schoofs blijft bij Heracles Almelo

Lucas Schoofs verlengt zijn verblijf in Almelo met tenminste...

Rai Vloet bijna Heraclied

Als de medische keuring goed verloopt komt Rai Vloet over va...

Selectie Heracles gaat veranderen

Zowel trainer Frank Wormuth als spits Cyriel Dessers zijn te...

Koen Bucker jaar langer bij Heracles Almelo

Derde doelman Koen Bucker heeft zijn contract bij Heracles A...

Nationale balkon beweegdag

De Nationale Balkon Beweegdag werd ook in Almelo gevierd. De...

Osman en Merkel zoeken nieuwe club

Mohammed Osman en Alexander Merkel hebben afscheid genomen v...

Racing Genk meldt zich voor Cyriel Dessers

De kans dat Cyriel Dessers nog een jaar aan Heracles Almelo ...

Forse krimp selectie Heracles

Heracles wil de selectie inkrimpen van 30 naar 25 spelers, n...

Oud speler Heracles overleden

Afgelopen donderdag overleed op 84-jarige leeftijd de oud mi...

Heracles vraagt offers van personeel

Het afhaken van sponsoren, het leeg blijven van de stadions ...

De Graafschap haalt Konings op bij Heracles

Voor Joey Konings eindigt zijn voetbalavontuur bij Heracles ...

Voortvarende start verkoop seizoenkaarten

Heracles Almelo is dinsdag met de verkoop van seizoenkaarten...

Heracles Almelo legt opnieuw speler vast

Na Robin Pröpper en Michael Brouwer heeft Heracles Almelo T...

Heracles weer volop in training

Deze week is Heracles Almelo weer in training gegaan en heef...

Michael Brouwer drie jaar langer bij Heracles

Michael Brouwer en Heracles Almelo blijkt een goed huwelijk ...

Robin Pröpper nog een jaar Heraclied

Heracles licht het contract van aanvoerder Robin Pröpper en...

Heracles Almelo start de training weer op

Heracles Almelo start op maandag 4 mei de trainingen weer op...
© 1986 - 2020 Stichting Lokale Omroep Almelo