Heracles verder in bekertoernooi

Woensdag 30 oktober 2019
Heracles bekert een ronde verder. In eigen huis werd RKC met 4-3 verslagen, na een 2-1 stand halverwege. Heracles coach Wormuth had voor de gelegenheid een speciaal Beker-team samengesteld; Pröpper kreeg rust en voor hem speelde Van den Buijs. Blaswich verruilde zijn plek onder de lat met Brouwer, Bakboord ruilde weer met Breukers en op het middenveld maakte Merkel plaats voor Jakubiak. Drost en Osman ontbraken op het wedstrijdformulier.

Vroeg op voorsprong
Heracles kwam vroeg op voorsprong. Reeds in de 7e minuut was het Dessers die doelman Vaessen het nakijken gaf. Kort daarop kreeg dezelfde Dessers wederom een riante kans, maar dit keer werd zijn inzet gestuit. De kansen regen zich aaneen voor Heracles zonder dat dit tot doelpunten leidde. De bezoekers uit Waalwijk kropen, nadat ze de schrik van het vroege tegendoelpunt te boven waren gekomen, voorzichtig uit de schulp en probeerden enig tegengas te bieden. De aanvallen van de bezoekers konden de verdediging van Heracles niet ontwrichten waardoor keeper Brouwer nauwelijks in actie hoefde te komen. Heracles verzuimde na de vroege goal door te drukken, waardoor het RKC in leven liet en de bezoekers uitzicht hielden op de gelijkmaker. Na een half uur spelen kwam RKC steeds beter in het spel en wist het Heracles meer en meer terug te drukken op eigen helft. Vanuit een snelle omschakeling wisten de zwartwitten alsnog de marge naar 2 te tillen. Via meerdere schakels kwam Van der Water oog in oog met keeper Vaessen waarna zijn inzet in het doel belandde. Heracles dacht de eerste helft rustig uit te kunnen spelen en met 2-0 te kunnen gaan rusten, maar RKC wist vlak voor rust de aansluittreffer te scoren. Maatsen kon simpel binnen tikken nadat de Almelose keeper een voorzet vanaf rechts van Vermeulen half verwerkte.

Spanning en sensatie
RKC begon de tweede helft met waarin het in de eerste helft mee was geëindigd: scoren. Vermeulen schoot op doel waarna Sow de rebound binnen tikte. Het antwoord van de Heraclieden bleef niet lang uit. Met een dieptepass bediende Van den Buijs spits Dessers die keihard de 3-2 binnen schoot. Na een handsbal van Kiomourtzoglou kreeg RKC een penalty toegewezen de binnen werd geschoten door Leemans waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. Heracles verwerkte deze tegenslag snel en wist wederom op voorsprong te komen. Net als Dessers wist ook Van der Water zijn tweede doelpunt te scoren, waardoor de stand op 4-3 kwam. Nog steeds gaven de Waalwijkers zich niet gewonnen en vol passie werd het Heracles doel bestookt. Heracles kon er regelmatig gevaarlijk uitkomen waardoor er een alleraardigst schouwspel ontstond met spanning en sensatie voor beide doelen. Uiteindelijk bleef Heracles overeind en bekert het een ronde verder. RKC hoeft niet lang te wachten om revanche te kunnen nemen. Zaterdag spelen beide teams weer tegen elkaar. Dit keer voor de competitie en in Waalwijk.

Heracles Almelo Brouwer (GK), Breukers ©, Van den Buijs, Knoester, Czyborra, Mauro Júnior (Bijleveld/76), Kiomourtzoglou, Dessers, Dos Santos (Konings/85), Jakubiak (Merkel/86), Van der Water.

RKC Vaessen (GK), Meulensteen, Delcroix, Tahiri, Spierings ©, Maatsen, Sow, Vermeulen (Vente/81), Leemans, Bakari, Sporkslede.

Scheidsrechter Bax

Kaarten
Geel: Tahiri, Meulensteen (beiden RKC), Kiomourtzoglou (Heracles)

30-10-2019 18:30 uur Heracles - RKC 4-3 (2-1)

Scoreverloop 7. Dessers 1-0, 36. Van der Water 2-0, 45. Maatsen 2-1, 53. Sow 2-2, 55. Dessers 3-2, 62. Leemans 3-3, 70. 4-3 Van der Water.