Heracles pakt punt in de Kuip [audio]

Zondag 20 oktober 2019
Heracles heeft de punten gedeeld met Feyenoord. In de Kuip werd het 1-1 na een 1-0 ruststand. Bij Heracles ontbraken Drost, Van der Water en Osman. Daarnaast haakte Pröpper in de warming-up af. Voor hem in de plaats verscheen Van den Buijs in de basis. Scroll naar beneden voor de interviews met Dario van den Buijs, Dabney Dos Santos en Frank Wormuth.

Schitterend doelpunt Toornstra
Feyenoord was erop gebrand om na de blamage in Sittard een goed resultaat in eigen huis neer te zetten. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was rommelig en beide ploegen waren niet in staat om elkaar pijn te doen. Tot de 14 minuut. Vanuit het niets haalde Toornstra schitterend uit en de bal plofte achter keeper Blaswich die aan de grond genageld stond. Heracles probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar dit leidde niet tot serieuze kansen waardoor Vermeer nauwelijks in actie hoefde te komen. De betere kansen bleven voor Feyenoord die echter slordig om ging met de mogelijkheden. Na een half uur spelen kregen de zwart-witten meer ruimte hetgeen in de 34e minuut tot uiting kwam door een mooie aanval, maar Dos Santos schoot vanuit buitenspelpositie voorlangs. in de laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg Feyenoord nog een paar goede kansen, maar de schade voor Heracles bleef beperkt tot een 1-0 achterstand bij rust.

Schitterende redding Czyborra
Na de thee nam Heracles het initiatief. Met de nodige felheid werd Feyenoord bestreden. Dit leverde niet alleen 2 gele kaarten op voor Van den Buijs en Kiomourtzoglou, maar ook 1 doelpunt voor laatstgenoemde, wat ook meteen de eerste treffer van hem is voor Heracles. Hij slalomde door de Rotterdamse verdediging en schoot beheerst binnen. Kort daarop leek Heracles zelfs op voorsprong te komen, maar het afstandsschot van Mauro Junior werd door Vermeer over getikt. Czyborra maakte zich vervolgens onsterfelijk door de bal van de eigen doellijn te koppen, terwijl de Kuip al op ontploffen stond. Het slotoffensief was voor Feyenoord dat nog een aantal riante kansen kreeg, maar de zwart-witten bleven, af en toe met hangen en wurgen, overeind en namen 1 punt mee in de tas naar Almelo. Zaterdag speelt Heracles thuis tegen PEC Zwolle. Om kwart voor negen wordt er afgetrapt.

Feyenoord Vermeer (GK), Karsdorp, Ié, Senesi, Haps, Toornstra (Narsingh/84), Kökcü (Burger/62), Fer, Berghuis ©, Jörgensen, Sinisterra.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Bakboord (Breukers/90+2), Van den Buijs ©, Knoester, Czyborra, Merkel, Mauro Júnior (Cijntje/85), Kiomourtzoglou, Konings, Dessers, Dos Santos (Jakubiak/79).