Heracles verslaat FC Emmen

Zaterdag 5 oktober 2019
Heracles heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen gewonnen. Op eigen erf werd het 2-0 na een 1-0 ruststand.
Bij Heracles ontbraken Drost, Rossmann, Jakubiak en Osman. FC Emmen trainer Lukkien kon niet beschikken over Jansen, Hamrol, Beste, Tarashaj, Kolar, Bos en Bakker. Bij de Drenten stond oud-Heracles doelman Telgenkamp onder de lat.

Verdiend op voorsprong
Om half zeven floot scheidsrechter Van der Eijk voor het begin van de wedstrijd en het was Emmen dat de eerste kans kreeg. Vanuit een vrije trap van Pena vanaf rechts kopte de Leeuw over het doel van keeper Blaswich van de zwart-witten. Direct daarop gaf ook Heracles zijn visitekaartje af door Dessers die op links van Veendorp een vrije doortocht kreeg naar het Drentse doel, maar Telgenkamp bleef goed naar de bal kijken en maakte de aanval onschadelijk. Emmen liet zien niet naar Almelo te zijn gekomen om alleen maar te verdedigen en zocht frank en vrij de aanval op. In de 15 minuut was scheidsrechter Van der Eijk mild voor de Emmenaren door Veendorp slechts te bestraffen met geel nadat hij de doorgebroken Van der Water onderuit haalde. Kort daarop een geweldige mogelijkheid voor de thuisclub, maar in een hots-knots-begonia situatie wist Telgenkamp met een katachtige reactie de inzet van Konings te pareren. Na een half uur spelen viel de verdiende openingstreffer voor Heracles alsnog. Dessers kopte de bal onberispelijk binnen nadat hij perfect bediend was vanaf rechts door een voorzet van Van der Water. 10 minuten later slalomde Kiomourtzoglou door de FC Emmen-verdediging, maar zijn inzet ging voorlangs. Vlak voor rust kreeg Emmen een paar goede kansen om langszij te komen, maar het vizier stond niet scherp genoeg om Heracles pijn te kunnen doen.

Simpel uitgespeeld
In de rust werd er officieel afscheid genomen van Brandley Kuwas die is verkast naar de zandbak van Al-Nasr in Dubai. Na de thee kwamen beide teams ongewijzigd uit de catacomben en na een rommelig begin was het Heracles dat de eerste kans in de tweede helft kreeg om de voorsprong te verdubbelen, maar Merkel zag zijn inzet van de lijn gehaald. Even later was het wel zover. Een mooi aangesneden voorzet vanaf links van Czyborra werd door Emmen verdediger Veendorp, op de hielen gezeten door Dessers, in eigen doel gekopt. Emmen leek rijp voor de slachtbank, maar Heracles vergat om de genadeklap uit te delen, waardoor Emmen in leven bleef en kon blijven op een goede afloop. 10 minuten voor tijd had Dessers de bal voor het inschieten, na een heerlijke solo van Czyborra, maar zijn schot ging huizenhoog over. Emmen bleef jagen op de aansluittreffer, maar Heracles bleef simpel op de been en kon de verdiende overwinning over de streep trekken. Komend weekend ligt de competitie stil i.v.m. interlandverplichtingen van Oranje. De eerstvolgende wedstrijd speelt Heracles in Rotterdam op zondag 20 oktober. Om kwart voor vijf wordt er dan afgetapt tegen Feyenoord.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Pröpper ©,Bakboord, Knoester, Czyborra, Kiomourtzoglou, Mauro Júnior (Bijleveld/89), Merkel, Van der Water (Dos Santos/87), Dessers (Cijntje/90+2), Konings.

FC Emmen Telgenkamp GK), Bijl, Veendorp, Heylen, Burnet (Roosken/80), Slagveer (Arias/71), Hiariej, Pena, Chacón, De Vos (Laursen/59), De Leeuw ©.