Heracles heeft niets in te brengen tegen AZ

Zondag 29 september 2019
Voor de uitwedstrijd tegen AZ moest Heracles afreizen naar Den Haag omdat het stadion van de Alkmaarders nog niet vrijgegeven is na het instorten van het dak. In een regenachtig Den Haag moest Heracles proberen haar goede reeks wedstrijden een vervolg te geven. De Heraclieden slaagden er echter geen enkel moment in om AZ in gevaar te brengen. Het mocht een wonder heten dat de Almeloërs met ene 0-0 stand in de pauze de kleedkamer konden opzoeken. In de tweede helft ging AZ door met aanvallen. Via een penalty in de 55ste minuut kwam AZ op een 1-0 voorsprong. De Heraclieden slaagden er niet in om te scoren. De Alkmaarders wel. Steen bracht in de 88ste minuut de eindstand op 2-0.

1e helft. Verdediging heeft het zwaar

De Alkmaarders beginnen fel tegen Heracles. Na 10 seconden wordt Breukers onderuit gehaald. Kort daarna een overtreding op Pröpper. In de 8ste minuut slaagt AZ voor de eerste keer de bal in de buurt te krijgen van het Almelose doel, via een afstandsschot van Idrissi. Die gaat naast. Een paar minuten later krijgt AZ een vrije trap na een overtreding veroorzaakt door Pröpper die voor deze overtreding een gele kaart krijgt. De bal gaat echter over. Het is vooral AZ wat in de aanval is en Heracles in de verdediging drukt. Blaswich heeft zijn handen vol aan het voorkomen van een doelpunt door de Alkmaarders . AZ wordt sterker, is constant in de aanval maar telkens staat Blaswich op de goede plek. Heracles slaagt er niet in om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Slechts twee afstandsschoten kunnen er genoteerd worden aan de kant van Heracles. Beiden via Merkel. Deze gaan echter over het doel. In de 33ste minuut is AZ dichtbij een voorsprong maar de Duitse doelman van Heracles weet de bal net over te tikken. Nog geen tien minuten later staat de gehele Almelose verdediging de bal na te kijken en ziet deze vlak voor de lijn via de paal weer het veld in gaan waarna Van der Water de bal wegwerkt. In de 46ste minuut lijkt het dan toch of AZ op voorsprong komt maar weder om weet Blaswich de bal uit het doel te ranselen. Heracles gaat wonder boven wonder met een 0-0 stand de kleedkamer opzoeken.

Tweede helft Op achterstand via een penalty

AZ begint met waar het gebleven was. Al meteen komt er een aanval via de linkerkant van de Alkmaarders maar Blaswich heeft er weinig problemen mee om de bal te onderscheppen. Heracles slaagt er in om kort daarna voor het eerst echt gevaarlijk te worden. Kiomourtzoglou komt vrij op richting het doel van AZ en schiet de bal net naast. In de 52ste minuut krijgt Heracles een penalty tegen. Scheidsrechter van Boekel ziet in een duel tussen Merkel en zijn tegenstander een overtreding van Merkel. Bij de penalty raakt Blaswich de bal nog maar kan niet verhinderen dat de bal in het doel vliegt. 1-0.
Kort daarna slaagt Heracles warempel via Van der Water gevaarlijk te worden. De bal gaat vlak voor het doel langs en net naast. Het lukt Dessers en Konings niet om de bal in het net te werken.
Het spel wordt bij beide team slordiger waardoor er niet echt gevaarlijke kansen meer ontstaan. Het geeft Heracles wel de mogelijkheid om wat vaker voor het doel van de Alkmaarse doelman te komen. In de 80ste minuut krijgt Heracles de grootste kans om gelijk te komen. Via een voorzet van Cijntjes komt de bal bij Dessers die vlak voor doel net naast schiet. Heracles begint meer aan te vallen en wordt gevaarlijker. De druk van de Almeloërs wordt groter. AZ slaagt er echter in om in de de 88ste minuut de voorsprong op 2-0 te brengen. Steen schiet in de korte hoek en laat Blaswich kansloos. Heracles reist met een terechte nederlaag terug.

Score: 55. Koopmeijers 1-0, 88. Stengs 2-0.

Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra, Merkel, Mauro (73. Cijntje, Kiomourtzoglou, Van der Water (73. Dos Santos), Dessers, Konings.

Scheidsrechter: Van Boekel.
Geel: Wijndal, Midtsjö (AZ), Pröpper, Breukers, Merkel (Heracles Almelo).