Heracles pakt weer een punt

Zaterdag 24 augustus 2019
Heracles heeft zijn vierde wedstrijd in de competitie gelijk gespeeld. In het Erve Asito stadion werd het 1-1 tegen Vitesse na een 0-0 stand bij de thee. Vitesse stond vooraf samen met zes andere clubs bovenaan en was de competitie beduidend beter begonnen dan Heracles dat met slechts één schamel puntje bivakkeerde in de onderste regionen op plek 16.

Geen doelpunten, wel amusement
Zonder de geblesseerden Osman, Breukers en Jakubiak, maar met de teruggekeerde Pröpper in de basis begon Heracles om kwart voor acht aan de wedstrijd tegen de zwart-gelen uit Arnhem die met de ex-Heraclieden Pasveer, Linssen en Tannane in de basis aantraden. Vitesse scoorde direct uit de eerste de beste aanval, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Manschot afgekeurd wegens een overtreding op Bakboord. Beide ploegen wilden aanvallen waardoor er een aantrekkelijk schouwspel ontstond zonder dat de aanvalsdriften tot doelpunten leidden. Gaandeweg de eerste helft werd de druk van Vitesse groter en o.a. Grot en Matavz kwamen in de buurt van de openingstreffer. Czyborra probeerde met een afstandsschot Vitesse goalie Pasveer te verschalken, maar zijn schot spatte op de vuisten van de sluitpost uiteen. Na de extra drinkpauze kwamen de Heraclieden weg onder de druk van de bezoekers en kwam de wedstrijd weer in evenwicht. Zeven minuten voor de rust kreeg Vitesse wederom een uitgelezen kans toen Grot de 16-meter binnen dribbelde en Blaswich probeerde te verrassen in de korte hoek. De keeper wist echter met de voeten de inzet te pareren. Na 47 minuten gingen de spelers rusten met een 0-0 tussenstand. Ondanks het gebrek aan doelpunten hadden beide teams een aantrekkelijke partij op de mat gelegd voor de bijna 10.000 toeschouwers.

Spanning & sensatie
Beide teams kwamen na de rust ongewijzigd uit de kleedkamers en Heracles koos direct de aanval, gelokt door het tromgeroffel van de fanatieke aanhang achter het vijandelijke doel. Mauro Junior vuurde direct vol overgave op het doel, maar zijn inzet trof geen doel. Na 7 minuten in de 2e helft kreeg dezelfde Mauro Junior de beste kans van de avond tot dan toe. Bakboord zette vanaf stuurboord voor en de Braziliaan had de bal voor het intikken. Tot ontzetting van alles en iedereen schoof hij de bal echter naast. Wederom ontspon zich een aantrekkelijke strijd tussen twee teams die beiden vol voor de overwinning gingen. En ook al kwam niet iedere pass goed aan, het tempo en de inzet maakten veel goed. In de 66e minuut brak Vitesse de ban van de brilstand. Clark gaf vanaf links perfect voor waarna aanvoerder Linssen de openingstreffer kon binnenschuiven. Heracles had even tijd nodig om deze tegenslag te verwerken en Vitesse kreeg in deze periode zelfs mogelijkheden om verder uit te lopen. Dit gebeurde echter niet. Heracles rechtte de rug en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker die uiteindelijk ook viel. In de 80e minuut won Dessers het duel met zijn directe tegenstander Doekhi en schoof de bal binnen.
Er was even contact geweest tussen beide spelers, maar na bestudering van de VAR-beelden werd het doelpunt goed gekeurd. Vlak voor tijd kreeg Heracles nog een geweldige kans om de drie punten over de streep te tillen. Van der Water mistte echter tot 2 keer toe waardoor de 1-1 op het scorebord bleef tot het einde van de wedstrijd. Ondanks dat er niet werd gewonnen stapten de zwart-witten terecht met opgeheven hoofd van het veld. Komende zaterdag speelt Heracles in Groningen tegen de plaatselijke FC.

Heracles Almelo Blaswich (GK),Bakboord, Pröpper © (Van den Buijs/78), Knoester, Czyborra, Kiomourtzoglou, Konings (Szöke/73), Merkel, Van der Water, Dessers, Mauro Júnior (Dos Santos/88).
Vitesse Pasveer (GK), Karavajev, Doekhi, Obispo, Clark (Lelieveld/90+2), Bazoer, Foor, Tannane, Grot (Darfalou/88), Linssen ©, Matavz (Buitink/61).