Heracles Almelo komt bestolen terug uit Sittard

Zondag 11 augustus 2019
Wat een goede wedstrijd had moeten worden liep uit een teleurstelling. Beide ploegen hadden nog wat goed te maken gezien de slechte resultaten in de eerste wedstrijden. Bovendien waren de scheidsrechter en de VAR mensen ook niet in hun beste vorm aanwezig. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waarbij het Sittardse doelpunt pas viel in de laatste minuut van de wedstrijd uit een strafschop die geen strafschop was.

Toch weer een ander Heracles elftal
Trainer Frank Wormuth had het vrijdagmiddag nog zo uitdrukkelijk gezegd: "We spelen zondag met hetzelfde team als tegen Heerenveen." Met Blaswich op goal, Bakboord, Knoester, Propper en Chyborrra op de achterste vier. Osman, Kiomourtzoglou en Merkel als middenvelders en Van der Water, Dressers en Mauro Junior in de voorhoede.

Na 6 seconden de eerste gele kaart
Die twijfelachtige eer was voor Heracles-middenvelder Osman die betrapt werd op een overtreding. Beide clubs zochten de aanval. De eerste Heracles kans kwam van Osman maar zijn schot ging net over. In de 14e minuut dacht Heracles te kunnen juichen. Het was Mauro Junior die Heracles op 0-1 bracht maar het was de VAR die het doelpunt afkeurde. De strijd werd harder en harder maar gele kaarten bleven nog uit. Kab=ns op een rode kaar was zeker. De ruststand bleef dan ook 0-0,

Na rust Heracles op voorsprong
Heracles moest wachten tot de 59e minuut voor er eindelijk gejuicht kon worden. Uit een assist van Osman wist Van der Water de 0-1 te scoren uit een prachtige combinatie. Het spel was harder geworden, gele kaarten werden uitgedeeld. Een gele kaart na een overtreding op Merkel had eigenlijk de donkerrode kleur verdiend.

Gelijk spel uit een penalty
Heracles heeft er alles aangedaan om de voorsprong vast te houden. Maar uit een scheidsrechterlijke dwaling werd in de 6e minuut van de extra tijd een strafschop gegeven waardoor de eindstand niet 0-1 maar 1-1 werd.