Heracles wint van Victoria Köln

Vrijdag 12 juli 2019
Het is niet vaak gebeurd dat Heracles Almelo in een oefenwedstrijd van een Duitse club won. Vrijdagmiddag werd Victoria Köln met maar liefst 0-3 verslagen. Voor het eerst sinds zijn ernstige blessure, met Robin Pröpper in de basis. De nieuwe spits van Heracles Cyriel Dessers liet na 8 minuten zien waarvoor hij is aangetrokken. Hij schoof de bal in het net: 0-1. In de tweede helft zorgden Bijleveld en Peterson ervoor dat de eindstand op 0-3 kwam.

Peterson in de basis
Na een enigszins slordig begin was het na 8 minuten Dessers die voor de Almeloërs het doel wist te vinden en de stand op 0-1 bracht. Kort daarna kwam de nieuweling tweemaal voor het Duitse doel. De keeper van Victoria Köln redde zijn team echter voor een grotere achterstand. Heracles had gedurende de eerste helft duidelijk het overwicht. De Almeloërs kregen verschillende kansen maar tot een doelpunt kwam het niet. Robin Pröpper, die weer langzaam terug komt na zijn blessure, mocht 22 minuten meedoen, waarna Sama voor hem in het veld kwam.

Smaakmaker Mauro Junior
Zoals gebruikelijk stond er in de tweede helft een totaal ander elftal in het veld. Mauro Junior, de speler die gehuurd wordt van PSV, werd de grote smaakmaker. Een zeer beweeglijke speler die zijn tegenstander op mooie wijze kan passeren. Samen met Jakubiak zorgde hij ervoor dat Bijleveld vrij voor doel kon inschieten en daarmee de stand op 0-2 bracht. Bij het derde doelpunt was wederom Mauro Junior betrokken. Een prachtige pass op Peterson bracht de Zweed in stelling die vervolgens met een mooi schot de keeper van Victoria Köln passeerde: 0-3.

Viktoria Köln - Heracles Almelo 0-3 (0-1)
Score: 9. Dessers 0-1, 60. Bijleveld 0-2, 70. Peterson 0-3.

Heracles Almelo eerste helft: Brouwer; Bakboord, Pröpper (26. Sama), Van den Buijs, Czyborra, Osman, Merkel, Dos Santos, Van der Water, Dessers, Konings.
Heracles Almelo tweede helft: Brouwer (62. Bucker); Breukers, Rossmann, Knoester, Hardeveld, Bijleveld, Jakubiak, Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Szöke, Peterson.

Zaterdag op de laatste dag van het trainingskamp weer een oefenwedstrijd. Dan is Preussen Münster de tegenstander.