Heracles nipt onderuit tegen Club Brugge

Donderdag 4 juli 2019
Op een prachtige grasmat in Garderen speelde Heracles Almelo woensdagavond tegen Club Brugge. Niet de minste tegenstander. De Belgen spelen dit seizoen in de Champions league. De Almeloërs slaagden er lang in om zonder tegendoelpunten te blijven. In de 79ste minuut kwamen de Belgen echter via een penalty op een 0-1 voorsprong. Heracles slaagde er niet in om te scoren waardoor de eerste nederlaag in een oefenwedstrijd een feit werd.

Afstandschoten
Heracles Almelo begon de wedstrijd met Alexander Merkel in de basis. De speler kreeg het afgelopen weekend rust na het tumult rond de foto-persdag. Dalmau was nog niet aanwezig bij de oefenwedstrijd. Heracles kon goed meekomen tegen Club Brugge. De Belgen voetbalden op een wat hoger tempo dan de Almeloërs en hun combinaties waren sneller. Desondanks kregen ze gedurende de eerste helft geen echte kans. Heracles probeerde via onder andere Osman, Van der Water en Bijleveld met afstandsschoten het doel te vinden van Club Brugge.

Penalty
In de tweede helft werd het tempo bij de Almeloërs wat hoger en kwam men via snelle aanvallen dichter bij het Belgische doel. Echt gevaarlijk werd het nog steeds niet. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Belgen wat meer in de aanval. Een vrije trap op het rand van het strafschopgebied werd door doelman Brouwer met zijn vuisten uit het doelgebied geranseld. In de 79ste minuut ging Brouwer in het strafschopgebied voor de bal maar nam de Belgische aanvaller daarbij mee. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip. Club Brugge speler Vanaken had er geen moeite mee om Brouwer te passeren, waardoor hij de eindstand op 0-1 bracht.

Scoreverloop
Heracles Almelo - Club Brugge 0-1 (0-0).
79. Vanaken 0-1.

Gele kaart: Orestis Kiomourtzoglou

Opstellingen
Heracles Almelo eerste helft: Blaswich; Bakboord, Rossmann, Knoester, Czyborra; Merkel, Bijleveld, Osman; Drost, Konings, Van der Water.

Heracles Almelo tweede helft: Brouwer; Breukers, Sama, Van den Buijs, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Jakubiak, Leemhuis; Van der Water (66. Bijleveld), Niemeijer, Drost (66. Konings).