Heracles onderuit op Dolle Dinsdag

Dinsdag 2 april 2019
Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd van Willem II verloren. In het eigen Polmanstadion werd het 3-4 tegen de Tricolores uit Tilburg na een 0-1 ruststand. Bij de thuisclub ontbraken de geblesseerde Pröpper en de geschorste Peterson. De bezoekers hadden meer personele problemen. Geblesseerd waren Heerkens, Coulibaly en McGarry. Özbiliz was disciplinair geschorst omdat de aanvaller weigerde tegen Fortuna Sittard in te vallen. Op de ranglijst was er vooraf weinig verschil. Heracles bivakkeerde op een keurige zesde plek met 42 punten uit 27 wedstrijden. Twee plaatsen daaronder Willem II met 5 punten minder uit evenveel wedstrijden. Kortom, alle ingrediënten voor een puike pot voetbal waren aanwezig.

Het venijn zit in de staart
Het begin van de wedstrijd was voor Heracles dat bijna constant op de helft van de tegenstander vertoefde. Echt gevaarlijk werden ze daarbij niet. Bij een van de spaarzame aanvallen van de Tricolores vond Vrousai keeper Blaswich op zijn pad. In de tegenaanval die daarop volgde, kopte Dalmau net naast het doel van de Tilburgse goalie. Na iets meer dan een kwartier kregen de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Isak gaf vanaf rechts strak voor, maar de inzet van Pavlidis ging net over. Willem II kwam beter in de wedstrijd en de wedstrijd kwam daardoor meer in balans met kansen over en weer. Na een half uur spelen kwam er een zeer goede kans voor Heracles. Dalmau zette Kuwas alleen voor de keeper, maar zijn schot ging hard over. In de extra tijd van de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Drost verloor de bal waarna Isak de geboden kans onberispelijk afmaakte.

Een knotsgekke slotfase
Na de thee ging Heracles op jacht naar de gelijkmaker maar in plaats daarvan viel het tweede doelpunt voor Willem II. Duarte leverde de bal in en wederom was het Isak die de trekker overhaalde. De gifbeker was nog niet leeg en nadat Heracles een kans kreeg op de aansluittreffer was het Pavlidis die op links door mocht komen en in de verre hoek doel trof. De spreekwoordelijke eer werd gered door Kuwas. Op aangeven van Van den Buijs knalde hij van dichtbij in de korte hoek. De zwart-witten gingen manmoedig op zoek naar meer en 10 minuten voor tijd viel alsnog de zwaar bejubelde aansluittreffer. Konings kwam oog in oog met keeper Wellenreuther en faalde niet. Het geloof kwam terug en opgezweept door de harde kern achter het doel van Willem II werd alles uit de kast gehaald om de gelijkmaker te forceren. Het was echter Willem II dat de ontstane ruimte goed benutte. Isak opende op Vrousai die voor de 2-4 zorgde. En nog was het niet gedaan. Dalmau bracht de hoop terug in de 90e minuut met de 3-4. Ondanks een alles-of-niets offensief waarbij zelfs keeper Blaswich mee ging naar het front bleef Heracles met lege handen achter. Met twee goals en twee assists was Isak de grote man bij Willem II op deze Dolle Dinsdag. A.s. zaterdag speelt Heracles wederom thuis. Dan is degradatiekandidaat numero uno NAC Breda te gast.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers ©, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Merkel, Duarte (Dos Santos/59), Osman, Kuwas, Dalmau, Drost (Konings/59).
Willem II Wellenreuther (GK), Dankerlui, Lewis, Meissner, Palacios, Anita ©, Crowley, Tapia (Llonch/31), Vrousai, Isak, Pavlidis (Saddiki/71).

Scheidsrechter Van der Eijk

Kaarten
Geel: Merkel, Dalmau (beiden Heracles), Wellenreuther, Palacios (beiden Willem II)

Heracles Almelo - Willem II 3-4 (0-1)

Scoreverloop 45+3. Isak 0-1, 56. Isak 0-2. 63. Pavlidis 0-3, 72. 1-3 Kuwas, 81. Konings 2-3, 87. Vrousai 2-4, 90. Dalmau 3-4.

Luister naar de reacties van trainer Frank Wormuth, middenvelder "Mo" Osman en invaller Joey Konings.