Slecht Heracles vecht zich tot naar gelijkspel

Zondag 10 maart 2019
Heracles Almelo heeft zondag in Emmen met 1-1 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke FC. Een vroege goal en een rode kaart voor Breukers waren de opmerkelijke feiten voor de Almeloërs.

FC Emmen was aanvallender dan Heracles
Na de deceptie van de thuisnederlaag tegen FC Utrecht kon Heracles het geschonden blazoen oppoetsen tegen de nieuwkomer in de eredivisie. Of zoals trainer Wormuth positief sprak: "Het mooie van voetbal is dat er meteen weer een nieuwe kans komt". Deze kans liet Heracles aan zich voorbijgaan. Op papier een gelijke krachtmeting tussen de nummer zeven en nummer zestien met een verschil van elf punten. Bij Heracles ontbraken de geschorste Drost en de geblesseerden: Pröpper, Jakubiak en Van De Berg. Osman had zijn straf uitgezeten en keerde terug bij de selectie. Peterson, die bij de voorselectie van het Zweedse nationale team zit, droeg i.v.m. zijn gebroken neus een masker en kon daarmee spelen.
Emmen trainer Lukkien kon niet beschikken over Klok, Neidhart, Deiman en Bijlsma. Donderdag werd El Azzouzi gecontracteerd voor de rest van dit seizoen.

In de 1e helft een doelpunt en een rode kaart
Een rommelige eerste helft waarin beide ploegen wel aanvielen maar dat niet altijd goed deden. Kortom, een nerveus, zenuwachtig begin van beide ploegen. In het regenachtig begin was het Emmen dat de meeste kansen kreeg. Toch konden de Emmenaren niet tot een doelpunt komen. Steeds was doelman Blaswich de man die in de weg stond. Toch kwam Heracles op voorsprong. Uit een corner in de 17e minuut wist Rossmann de bal voor te koppen waaruit de vrijstaande Dalmau de bal in het doel kon laten verdwijnen. Dat gaf Emmen nog meer spirit om aanvallender te spelen. In de 30e minuut was het Merkel die het niet eerlijk deed en daarvoor zijn zesde gele kaart kreeg. Voor rust brak een slechte fase van Heracles aan. Aanvallen kwamen er eigenlijk niet meer want Emmen was op zoek naar de gelijkmaker. Breukers maakte het vlak voor rust heel erg bont door twee keer een gele kaart te krijgen, dus rood incasseerde. Volgende week weer een speler minder en een tweede helft met 10 man verder.

Tweede helft éénrichtingsverkeer voor Emmen
Met Wout Drost voor de uit het veld gestuurde Breukers wat weer ten koste ging van Van Nieff, werd FC Emmen alleen nog maar aanvallender. Heracles kwam nog maar sporadisch op de Emmen-helft en was dus compleet van streek. Bovendien werd het weer nog slechter. De regen maakte plaats voor sneeuw waardoor de spelletje nog slechter werd. Toch ging FC Emmen op dezelfde voet door en het lukte Braken in de 85e minuut om de gelijkmaker te maken. De ploeg van trainer Lukkien wilde nog meer maar dat ging gelukkig niet door. Heracles hield gelukkig nog een puntje over na deze sneeuwwedstrijd.