Heracles eervol ten onder tegen Utrecht

Heracles Almelo heeft zaterdag in het eigen Polman Stadion verloren van FC Utrecht. Na 90 minuten stond het maar liefst 1-5. De ploegen stonden voor de wedstrijd vlak bij elkaar; Heracles op de 6e plek met 35 punten en de ploeg uit de Domstad daar direct onder met 2 punten minder. Trainer Wormuth van de thuisclub kon niet beschikken over de geschorste Osman en de geblesseerden; Konings, Pröpper, Jakubiak en van de Berg. Opsteker was de terugkeer van de lang geblesseerde Hardeveld.

Vroeg op achterstand
Na de opkomst van de spelers, ondersteunt door een wederom mooie sfeeractie op de tribune floot arbiter Bax om half zeven voor het begin van de wedstrijd. Het eerste gevaar kwam van de gasten; uit een corner ging de kopbal net naast. Even later was het wel raak. Na een paar goede aanvallen werd in de 10e minuut het net gevonden. Een mislukt schot van Kerk werd door Van De Streek binnen getikt. Heracles ging na deze vroege domper op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar ook mogelijkheden toe. Allereerst Peterson, maar zijn krulbal werd door keeper Jensen tot corner verwerkt. Vervolgens was er een kans voor Kuwas, maar zijn vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd uit de kruising geranseld door Jensen die zo lekker in de wedstrijd kwam. Na deze schermutselingen kwam er meer rust in de wedstrijd. Heracles bleef de druk houden, maar Utrecht kon er een aantal keren gevaarlijk uitkomen, zonder dat dit tot uitbreiding van de voorsprong leidde. Na een half uur spelen een geweldige kans voor goudhaantje Dalmau, maar hij kwam net een teenlengte tekort om de bal te verzilveren. De eerste helft eindigde in mineur. Een overtreding van Drost op Klaiber werd, na raadpleging van de VAR, door scheidsrechter Bax bestraft met een rode kaart. En de gifbeker was nog niet helemaal leeg, want Peterson moest op slag van rust het veld verlaten na een botsing met Utrecht aanvoerder Janssen. De plek van Peterson, die bij de botsing een gebroken neus opliep, werd ingenomen door Dos Santos.

Eervol ten onder
Ook de tweede helft begon met een domper van formaat. Heracles zocht, ondanks de numerieke minderheid, het doel van Utrecht op om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren, maar het was Utrecht dat scoorde. Vanuit een corner was het Janssen die met een fraaie kopbal keeper Blaswich versloeg. Daarna kregen de Domstedelingen een aantal opgelegde kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar met name Kramer had het vizier niet op scherp staan. Terwijl velen wachtten op de genadeklap herrees Heracles, rechtte het de rug en scoorde de aansluittreffer. Czyborra passeerde op links Klaiber en bediende bij de eerste paal Dalmau die binnen kopte. De vreugde was echter van korte duur, want 5 minuten later was de marge alweer 2 doelpunten door Utrecht aanvaller Kerk die op rechts door de verdediging van Heracles sneed en met een diagonaal schot de 1-3 aantekende. Deze dolksteek kwam Heracles niet meer te boven. De krachten vloeiden weg en het heilige vuur doofde definitief in en de 77e minuut na de penalty die de gasten toegewezen kregen na een overtreding van Breukers op Bazoer. Gustafson haalde de trekker over en liet Blaswich kansloos. Het was opnieuw een strafschop dat definitief het doek dicht deed voor Heracles. Na een overtreding van Czyborra op Kerk legde Bax, na raadpleging van de VAR, de bal wederom op de stip. Ditmaal was het Bazour die het vonnis mocht voltrekken en de eindstand op 1-5 mocht bepalen. En nu? Uithuilen en opnieuw beginnen. Zondag krijgt Heracles al kans op eerherstel als het in Emmen aantreed tegen de plaatselijke FC.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers ©, Rossmann, van den Buijs, Czyborra, Duarte, Merkel, Drost, Kuwas, Dalmau (van der Water/87), Peterson (Dos Santos/45+5).
FC Utrecht Jensen (GK), Klaiber, Letschert, Janssen ©, Gavory, van de Streek (Emanuelson/86), van Overeem, Gustafson, Kerk (Venema/85), Kramer, Boussaid (Bazour/68).

Scheidsrechter Bax

Kaarten
Geel: Dalmau, Czyborra (beiden Heracles)
Rood: Drost (Heracles)

Heracles Almelo - FC Utrecht 1-5 (0-1)

Scoreverloop 10. van de Streek 0-1, 50. Janssen 0-2, 60. Dalmau 1-2, 65. Kerk 1-3, 79. Gustafson 1-4 (pen), 86. Bazour 1-5 (pen).

Luister naar de reacties van trainer Frank Wormuth, verdediger Lennart Czyborra en middenvelder Lerin Duarte.
Heracles-trainer Frank Wormuth
Verdediger Lennart Chyborra
Middenvelder Lerin Duarte
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles houdt het hoofd er goed bij

Heracles Almelo heeft zaterdag in het eigen Polman Stadion t...

Feyenoord - Heracles Almelo begint later

Het aanvangstijdstip van de wedstrijd Feyenoord - Heracles A...

Tweede elftal te sterk voor Willem II 2

Maandagavond boekte het tweede elftal van Heracles weer een ...

Slecht Heracles vecht zich tot naar gelijkspel

Heracles Almelo heeft zondag in Emmen met 1-1 gelijkgespeeld...

Heracles eervol ten onder tegen Utrecht

Heracles Almelo heeft zaterdag in het eigen Polman Stadion v...

Nieuwe technisch manager Heracles Almelo heet Tim Gilissen

Tim Gilissen wordt per 1 april 2019 de nieuwe technisch mana...

Fledderus kiest voor FC Groningen

Waar vorige week al sprake van was komt dan nu uit. Het Dagb...

Heracles houdt het hoofd koel

Heracles Almelo heeft in de Koel van Venlo het hoofd koel ge...

Heracles 2 gelijk tegen FC Twente 2

Het tweede team van Heracles Almelo begon fel het duel met b...

Jakubiak terug op Almelo's trainingsveld

Na maandenlange afwezigheid verscheen Sebastian Jakubiak don...

Dalmau trekt Heracles uit het dal

Heracles Almelo heeft in het thuisduel tegen Fortuna Sittard...

Heracles wint Griekse tragedie

In Almelo heeft Heracles Almelo in een onvervalste Griekse t...

Zondagse voetbalschool bij Heracles

Vanaf zondag 17 maart start de Heracles Voetbalschool in het...

Asito in ieder geval nog tot 2029 hoofdsponsor

Asito en Heracles Almelo gaan tot minimaal 1 juli 2029 met e...

Haags kwartiertje nekt Heracles

Heracles Almelo heeft in de Hofstad verloren van ADO Den Haa...

Transferperiode rustig verlopen voor Heracles

Voor Heracles Almelo is de transferperiode rustig verlopen. ...

Oud-Heraclied Darri verhuist al weer

Tot een half jaar geleden was hij nog contractspeler van Her...

Heracles blijft puntloos na winterstop

Heracles heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle verloren e...

Nieuweling Mats Knoester debuteert in Heracles 2

Heracles Almelo 2 heeft maandagmiddag een oefenduel gespeeld...

Dikke nederlaag voor Heracles in Groningen

Eén van de doelstellingen van Heracles Almelo voor de tweed...
© 1986 - 2019 Stichting Lokale Omroep Almelo