Heracles wint Griekse tragedie

In Almelo heeft Heracles Almelo in een onvervalste Griekse tragedie in twee bedrijven gewonnen van het roemruchte Ajax Amsterdam. Na 90 minuten stond de volkomen verdiende 1-0 op het scorebord. Herakles uit de Griekse oudheid kennen we als een echte held, die door de combinatie van enorme kracht en een flinke dosis slimheid machtige daden kon verrichten. Beide kenmerken waren bij de Almelose voetbalhelden tegen de godenzonen van Ajax ook aanwezig.

Verdiende voorsprong voor Heracles
Bij Heracles ontbraken Van Hintum, Droste, Pröpper, Jakubiak en Van de Berg. Merkel en Breukers waren daarentegen weer beschikbaar. Konings speelde in de plaats van Dalmau. Petersen begon ook weer vanaf de 1e minuut. Bij Ajax ontbraken Magallán en Varela en Mazraoui begon op de bank. De Jong, een dag voor de wedstrijd nog een vraagteken, startte in de basis. In Amsterdam werd het in het begin van het seizoen 1-1. Daarnaast speelt Ajax niet graag op kunstgras, kende het een mindere start van de tweede seizoenshelft en krijgt het komende woensdag Real Madrid op bezoek. Kortom, in een uitverkocht en sfeervol Polmanstadion hoopte menigeen vooraf op wederom een goed resultaat tegen de nummer 2. Vanaf de aftrap direct een paar goede aanvallen van de zwart-witten die Ajax fel op de huid zaten. Ajax kon daar slechts een schot van Van de Beek tegenover stellen. Na 5 minuten pure sensatie als de bal op de stip gaat na een blinde overtreding op Konings. Vanaf 11 meter belandde de strafschop van Kuwas echter op de paal. Ook in de nastoot trof de inzet geen doel. Na het openingsoffensief van Heracles ontspon zich een zeer aantrekkelijke wedstrijd waarbij beide ploegen de intentie hadden om zo snel mogelijk het vijandelijke doel op te zoeken. in de 17e minuut een blunder van Ajax goalie Onana die de bal inlevert bij Osman die de bal vervolgens onberispelijk in de rechter benedenhoek schuift. Een terechte voorsprong voor de thuisclub. Ajax kreeg vervolgens een paar goede mogelijkheden maar Heracles keeper Blaswich toonde zich Herr und Meister in zijn eigen doelgebied. Ondanks de voorsprong kroop Heracles niet in zijn schulp en ging op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Ondanks een aantal hachelijke momenten, met name veroorzaakt door Ajax keeper Onana die niet overliep van zelfvertrouwen, lukte dat niet in het verdere verloop van de 1e helft. Vlak voor rust kreeg Ajax nog een aantal riante mogelijkheden maar de Heracles verdediging hield zoals echte Asito-medewerkers betaamd de boel schoon.

Bloed, zweet en tranen
Zonder personele wisselingen begonnen beide teams aan de 2e helft. De eerste mogelijkheid voor de Amsterdammers; uit een corner schiet Tadic, maar zijn inzet wordt overgetikt door Blaswich. Even later wederom handelend optreden van de Almelose keeper; ditmaal na een poeier van De Ligt. Een schot van Kuwas was het eerste wapenfeit van de thuisclub in de 2e helft gevolgd door een inzet van Drost. Gaandeweg de 2e helft kreeg Ajax een overwicht en Heracles werd terug gedrukt in de eigen verdediging. Huntelaar kreeg in deze fase van de wedstrijd de mooiste kans, maar met een reflex wist Blaswich de bal te pareren. Labyad, in het veld gekomen voor van de Beek, mocht ook aanleggen vanaf 16 meter maar de bal verdween een meter of twee over het Heracles doel. Ook in de tweede helft een "Onanatje" Dit keer speelde Blind ongelukkig terug op zijn keeper waardoor Peterson kon onderscheppen, maar zijn schot ging over. Door de wissel van Dolberg voor De Jong gooiden de bezoekers alle schroom van zich af en gingen ze vol op de aanval. Met alle risico's van dien want het bood Heracles de kans om te counteren. Ajax voerde de druk op en bracht Heracles aan het wankelen. Slechts met het nodige kunst en vliegwerk wisten de gastheren naderend onheil te bezweren richting het eindsignaal. Het thuispubliek toonde zich een echte twaalfde man en liet ook vanaf de tribune weten dat er vanavond in Almelo helemaal niets te halen viel voor de Mokumers. Het eindsignaal klonk als een regelrechte bevrijding en hopelijk is met deze overwinning de neerwaartse spiraal omgebogen en kan Heracles weer naar boven kijken. Zaterdag kan hier aan begonnen worden in wederom een thuiswedstrijd voor Heracles. Om 19:45 uur wordt er afgetrapt tegen Fortuna Sittard.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers ©, Rossmann, van den Buijs, Czyborra (Knoester/94), Osman, Drost (van Nieff/72), Merkel, Kuwas, Konings (Dalmau/60), Peterson.
Ajax Onana (GK), Kristensen, de Ligt ©, Blind, Tagliafico, Schöne (Mazraoui/63), van de Beek (Labyad/63), de Jong (Dolberg/79), Ziyech, Huntelaar, Tadic.

Scheidsrechter Higler

Kaarten
Geel: Huntelaar (Ajax), Rossmann (Heracles)

Heracles Almelo - Ajax 1-0 (1-0)

Scoreverloop 17. Osman 1-0..

Luister naar de reacties van trainer Frank Wormuth, middenvelder Jesoer Drost en invaller Mats Knoester.

Trainer Frank Wormuth
Middenvelder Jesper Drost
Invaller Mats Knoester
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Europese droom aan diggelen voor Heracles Almelo

Met een goed gevoel van de groep van trainer Wormuth ging me...

Europese droom ver weg voor Heracles

Heracles heeft de eerste wedstrijd in de play-offs voor Euro...

Breukers en Hardeveld verlengen contract

Heracles Almelo heeft met Tim Breukers (31) en Jeff Hardevel...

Heracles Almelo verliest van PSV

Heracles heeft het niet kunnen redden tegen PSV. Heracles Al...

Brandley Kuwas vertrekt naar Al Nasr

Het werd zondag al bekend omdat iemand zich versprak maar nu...

Heracles Almelo naar de play-offs

Heracles Almelo heeft de laatste thuiswedstrijd van dit seiz...

Kolmschot en Reekers langer bij Heracles Almelo

Assistent-trainers René Kolmschot en Peter Reekers blijven ...

Van Hintum, Van de Berg en Erkilinc verlaten Heracles Almelo

Heracles Almelo en Bart van Hintum hebben geen overeenstemmi...

Merkel ook volgend seizoen in Heracles-shirt

Middenvelder Alexander Merkel is ook het komend seizoen bij ...

Reserves Heracles beter dan het eerste

De onderlinge wedstrijd tussen Heracles 1 en Heracles 2 kend...

Reserves Heracles verliezen thuis van Emmen 2

De reserves van Heracles Almelo hebben het maandag niet kunn...

Geen betaald voetbal komend weekend

VOETBAL - Het wordt opnieuw een weekend zonder betaald voetb...

Bryan Hessing kampioen geworden van de eDivisie

Bryan Hessing is met Heracles eSports kampioen geworden van ...

Heracles liet kostbare punten achter in Alkmaar

Trainer Frank Wormuth had het maandag al gezegd: "We hebben ...

Fanplein groot succes [video]

Voor het eerst in het bestaan was er bij Heracles Almelo voo...

Heracles blijft in de race voor de play-offs

Heracles Almelo heeft de op één na laatste thuiswedstrijd ...

Heracles Almelo opent Fanplein bij thuiswedstrijden

Heracles Almelo heeft vrijdag voor de wedstrijd tegen Heeren...

PEC Zwolle verslaat Heracles 2

De reserves van Heracles Almelo zijn er maandag niet in gesl...

Heracles met lege handen tegen Feyenoord

Heracles trad zaterdagavond zonder topscorer Dalmau aan tege...

Vertrekt de complete aanvalslinie van Heracles Almelo?

Er bestaat een aanzienlijke kans dat de complete aanvalslini...
© 1986 - 2019 Stichting Lokale Omroep Almelo