Heracles wint Griekse tragedie

In Almelo heeft Heracles Almelo in een onvervalste Griekse tragedie in twee bedrijven gewonnen van het roemruchte Ajax Amsterdam. Na 90 minuten stond de volkomen verdiende 1-0 op het scorebord. Herakles uit de Griekse oudheid kennen we als een echte held, die door de combinatie van enorme kracht en een flinke dosis slimheid machtige daden kon verrichten. Beide kenmerken waren bij de Almelose voetbalhelden tegen de godenzonen van Ajax ook aanwezig.

Verdiende voorsprong voor Heracles
Bij Heracles ontbraken Van Hintum, Droste, Pröpper, Jakubiak en Van de Berg. Merkel en Breukers waren daarentegen weer beschikbaar. Konings speelde in de plaats van Dalmau. Petersen begon ook weer vanaf de 1e minuut. Bij Ajax ontbraken Magallán en Varela en Mazraoui begon op de bank. De Jong, een dag voor de wedstrijd nog een vraagteken, startte in de basis. In Amsterdam werd het in het begin van het seizoen 1-1. Daarnaast speelt Ajax niet graag op kunstgras, kende het een mindere start van de tweede seizoenshelft en krijgt het komende woensdag Real Madrid op bezoek. Kortom, in een uitverkocht en sfeervol Polmanstadion hoopte menigeen vooraf op wederom een goed resultaat tegen de nummer 2. Vanaf de aftrap direct een paar goede aanvallen van de zwart-witten die Ajax fel op de huid zaten. Ajax kon daar slechts een schot van Van de Beek tegenover stellen. Na 5 minuten pure sensatie als de bal op de stip gaat na een blinde overtreding op Konings. Vanaf 11 meter belandde de strafschop van Kuwas echter op de paal. Ook in de nastoot trof de inzet geen doel. Na het openingsoffensief van Heracles ontspon zich een zeer aantrekkelijke wedstrijd waarbij beide ploegen de intentie hadden om zo snel mogelijk het vijandelijke doel op te zoeken. in de 17e minuut een blunder van Ajax goalie Onana die de bal inlevert bij Osman die de bal vervolgens onberispelijk in de rechter benedenhoek schuift. Een terechte voorsprong voor de thuisclub. Ajax kreeg vervolgens een paar goede mogelijkheden maar Heracles keeper Blaswich toonde zich Herr und Meister in zijn eigen doelgebied. Ondanks de voorsprong kroop Heracles niet in zijn schulp en ging op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Ondanks een aantal hachelijke momenten, met name veroorzaakt door Ajax keeper Onana die niet overliep van zelfvertrouwen, lukte dat niet in het verdere verloop van de 1e helft. Vlak voor rust kreeg Ajax nog een aantal riante mogelijkheden maar de Heracles verdediging hield zoals echte Asito-medewerkers betaamd de boel schoon.

Bloed, zweet en tranen
Zonder personele wisselingen begonnen beide teams aan de 2e helft. De eerste mogelijkheid voor de Amsterdammers; uit een corner schiet Tadic, maar zijn inzet wordt overgetikt door Blaswich. Even later wederom handelend optreden van de Almelose keeper; ditmaal na een poeier van De Ligt. Een schot van Kuwas was het eerste wapenfeit van de thuisclub in de 2e helft gevolgd door een inzet van Drost. Gaandeweg de 2e helft kreeg Ajax een overwicht en Heracles werd terug gedrukt in de eigen verdediging. Huntelaar kreeg in deze fase van de wedstrijd de mooiste kans, maar met een reflex wist Blaswich de bal te pareren. Labyad, in het veld gekomen voor van de Beek, mocht ook aanleggen vanaf 16 meter maar de bal verdween een meter of twee over het Heracles doel. Ook in de tweede helft een "Onanatje" Dit keer speelde Blind ongelukkig terug op zijn keeper waardoor Peterson kon onderscheppen, maar zijn schot ging over. Door de wissel van Dolberg voor De Jong gooiden de bezoekers alle schroom van zich af en gingen ze vol op de aanval. Met alle risico's van dien want het bood Heracles de kans om te counteren. Ajax voerde de druk op en bracht Heracles aan het wankelen. Slechts met het nodige kunst en vliegwerk wisten de gastheren naderend onheil te bezweren richting het eindsignaal. Het thuispubliek toonde zich een echte twaalfde man en liet ook vanaf de tribune weten dat er vanavond in Almelo helemaal niets te halen viel voor de Mokumers. Het eindsignaal klonk als een regelrechte bevrijding en hopelijk is met deze overwinning de neerwaartse spiraal omgebogen en kan Heracles weer naar boven kijken. Zaterdag kan hier aan begonnen worden in wederom een thuiswedstrijd voor Heracles. Om 19:45 uur wordt er afgetrapt tegen Fortuna Sittard.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers ©, Rossmann, van den Buijs, Czyborra (Knoester/94), Osman, Drost (van Nieff/72), Merkel, Kuwas, Konings (Dalmau/60), Peterson.
Ajax Onana (GK), Kristensen, de Ligt ©, Blind, Tagliafico, Schöne (Mazraoui/63), van de Beek (Labyad/63), de Jong (Dolberg/79), Ziyech, Huntelaar, Tadic.

Scheidsrechter Higler

Kaarten
Geel: Huntelaar (Ajax), Rossmann (Heracles)

Heracles Almelo - Ajax 1-0 (1-0)

Scoreverloop 17. Osman 1-0..

Luister naar de reacties van trainer Frank Wormuth, middenvelder Jesoer Drost en invaller Mats Knoester.

Trainer Frank Wormuth
Middenvelder Jesper Drost
Invaller Mats Knoester
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles houdt het hoofd er goed bij

Heracles Almelo heeft zaterdag in het eigen Polman Stadion t...

Feyenoord - Heracles Almelo begint later

Het aanvangstijdstip van de wedstrijd Feyenoord - Heracles A...

Tweede elftal te sterk voor Willem II 2

Maandagavond boekte het tweede elftal van Heracles weer een ...

Slecht Heracles vecht zich tot naar gelijkspel

Heracles Almelo heeft zondag in Emmen met 1-1 gelijkgespeeld...

Heracles eervol ten onder tegen Utrecht

Heracles Almelo heeft zaterdag in het eigen Polman Stadion v...

Nieuwe technisch manager Heracles Almelo heet Tim Gilissen

Tim Gilissen wordt per 1 april 2019 de nieuwe technisch mana...

Fledderus kiest voor FC Groningen

Waar vorige week al sprake van was komt dan nu uit. Het Dagb...

Heracles houdt het hoofd koel

Heracles Almelo heeft in de Koel van Venlo het hoofd koel ge...

Heracles 2 gelijk tegen FC Twente 2

Het tweede team van Heracles Almelo begon fel het duel met b...

Jakubiak terug op Almelo's trainingsveld

Na maandenlange afwezigheid verscheen Sebastian Jakubiak don...

Dalmau trekt Heracles uit het dal

Heracles Almelo heeft in het thuisduel tegen Fortuna Sittard...

Heracles wint Griekse tragedie

In Almelo heeft Heracles Almelo in een onvervalste Griekse t...

Zondagse voetbalschool bij Heracles

Vanaf zondag 17 maart start de Heracles Voetbalschool in het...

Asito in ieder geval nog tot 2029 hoofdsponsor

Asito en Heracles Almelo gaan tot minimaal 1 juli 2029 met e...

Haags kwartiertje nekt Heracles

Heracles Almelo heeft in de Hofstad verloren van ADO Den Haa...

Transferperiode rustig verlopen voor Heracles

Voor Heracles Almelo is de transferperiode rustig verlopen. ...

Oud-Heraclied Darri verhuist al weer

Tot een half jaar geleden was hij nog contractspeler van Her...

Heracles blijft puntloos na winterstop

Heracles heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle verloren e...

Nieuweling Mats Knoester debuteert in Heracles 2

Heracles Almelo 2 heeft maandagmiddag een oefenduel gespeeld...

Dikke nederlaag voor Heracles in Groningen

Eén van de doelstellingen van Heracles Almelo voor de tweed...
© 1986 - 2019 Stichting Lokale Omroep Almelo