Heracles blijft puntloos na winterstop

Zaterdag 26 januari 2019
Heracles heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle verloren en blijft daardoor puntloos na de winterstop. In Almelo werd het 0-2 voor de Blauwvingers uit Zwolle na een 0-1 ruststand.

Revanche bleef uit
Grote vraag vooraf was of Heracles zich zou revancheren voor het debacle in en tegen Groningen waar het kansloos en zielloos ten onder ging. Tegenstander PEC Zwolle daarentegen begon de tweede competitiehelft uitstekend. Met nieuwkomer trainer Stam langs de lijn werd er thuis gewonnen van Feyenoord. Op voorhand dus een interessante pot tussen de nummers 8 en 14. Op het wedstrijdformulier ontbraken Pröpper, Jakubiak en Leemhuis, allen geblesseerd.

Verdiende voorsprong voor PEC
In het begin van de wedstrijd had PEC meer balbezit zonder dat dit direct tot echte kansen leidde. Heracles liet voor het eerst wat van zich horen in de 9e minuut toen Osman vanaf afstand aan mocht leggen voor een schot dat een meter naast ging. Na een kwartier was het eerste doelpunt van de wedstrijd een feit. Uit een corner vanaf rechts mocht van Duinen namens de bezoekers ongehinderd het 16-meter gebied binnen sprinten en frank en vrij de bal binnen tikken waardoor de verdiende 0-1 op het scorebord verscheen. Na de openingstreffer kroop PEC niet in zijn schulp, maar ging het door om de verdediging van de thuisclub onder druk te zetten. In de 25e minuut resulteerde dit in een mooie aanval van de bezoekers; van Crooij schoot op doel, maar Blaswich redde op sierlijke wijze. De 0-2 hing in deze fase van de wedstrijd in de lucht, maar viel gelukkig voor de zwart-witten niet. 10 minuten voor rust kreeg Heracles de beste kans op de gelijkmaker. Vanuit een corner belandde de inzet van Van den Buijs via een Zwolle-been op de paal en ook in de scrimmage die daarop volgde werd er niet gescoord. Voor Heracles het signaal om de druk verder op te voeren. PEC moest naar achteren, maar ondanks het slotoffensief met o.a. een kopbal van Rossmann viel de gelijkmaker niet voor rust.

Verdiende nederlaag voor Heracles
In de tweede helft met Drost voor Duarte ging Heracles verder met waar het bezig was voor de thee: proberen de gelijkmaker te scoren. De ploeg van Stam bleef echter vrij simpel overeind. Bij de eerste de beste aanval na rust verdubbelde PEC zelfs de voorsprong. Clement bediende Namli die vervolgens Thy in stelling bracht die de bal binnen tikte. In de 61e minuut kreeg Heracles een uitgelezen mogelijkheid om de aansluittreffer te scoren. Scheidsrechter Lindhout gaf Heracles een penalty na een overtreding van Ehizibue op Dalmau. De inzet van Peterson werd echter gepareerd door Zwolle goalie Van der Hart. Ondanks dat de gastheren bleven aandringen bleef PEC fier overeind. PEC staat voor Prins-Hendrik en de Desespereert Nimmer Combinatie en ook vanavond was er van wanhoop op geen enkel moment sprake. Of er bij Heracles sprake is van wanhoop zal binnenkort blijken. Zondag reist Heracles af naar de Hofstad voor de lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Als ook deze wedstrijd geen punten oplevert dan zal de fanatieke supportersschare zich zeker gaan roeren.

Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers ©, Rossmann, Van den Buijs (Dos Santos/81), Czyborra, Osman, Duarte (Droste/46), Merkel (Konings/65), Kuwas, Dalmau en Peterson.
PEC Zwolle van der Hart (GK), Ehizibue, van Polen ©, Lam, Paal, Clement, Namli, Bouy (Leemans/59), van Crooy (Elbers/58), Thy (Flemming/92), van Duinen.