Dikke nederlaag voor Heracles in Groningen

Eén van de doelstellingen van Heracles Almelo voor de tweede helft van de competitie is om meer uitwedstrijden te winnen. In Groningen tegen de plaatselijke FC lukte het de Almeloërs niet om aan die doelstelling vorm te geven. De Heraclieden verloren zaterdagavond hun eerste (uit)wedstrijd na de winterstop met 3-0.

Oud-Heraclied Bruns velt Heracles
Al in de 12e minuut keken de Almeloërs tegen een 1-0 achterstand aan door een succesvol genomen penalty van Memisevic, na een handsbal van Czyborra. FC Groningen slaagde erin om Heracles de gehele wedstrijd onder grote druk te zetten en kreeg veel kansen om de voorsprong uit te breiden. Hier slaagden zij pas in de 73ste minuut in door een mooie lob van Thomas Bruns. Vier minuten later slaagde hij er nogmaals in om te scoren en bracht daarmee de stand op 3-0. Dit werd meteen de eindstand.

Weer andere spelers
Trainer Wormuth kwam met een aantal verrassingen in zijn opstelling. Dos Santos, Droste en Czyborra startten in de basis, terwijl Breukers, van Hintum en Dalmau op de bank mochten plaats nemen. Bij de tegenstander een aantal bekende gezichten. Maar liefst vier oud-Heraclieden stonden op het wedstrijdformulier. Te Wierik, Bruns, Bel Hassani en Gladon. Laatstgenoemde mocht beginnen op de bank.

Vroege achterstand
Vanaf de aftrap zette FC Groningen het Almelose team flink onder druk. Na twee minuten kwam het eerste schot van Sierhuis op het doel van Blaswich. Dit schot ging naast en leverde geen gevaar op. Een paar minuten later gaf Bel Hassani een nauwkeurige dieptepass op Mahi die alleen op keeper Blaswich kon afgaan. De Almelose doelman kwam uit en verhinderde de Groninger speler tot scoren. Heracles slaagde er nauwelijks in de bal te veroveren en als men al in balbezit was, dan was het van korte duur. In de 10e minuut werd door scheidsrechter Blom een penalty toegekend aan de Groningers vanwege een handsbal van Czyborra. Memisevic schoot zonder aarzelen de bal in het net en daardoor stonden de Almeloërs al na 12 minuten met 1-0 achter. In de 18e minuut weer een gevaarlijke aanval van FC Groningen. De vrijstaande Sierhuis kopte echter de bal over. Meteen daarna de eerste kleine kans voor Heracles. Dos Santos kwam na een dieptepass van Duarte voor het Groningse doel, waarbij hij in duel kwam met doelman Padt die geblesseerd raakte maar na verzorging verder kon spelen. In de 25ste minuut kwam Heracles goed weg doordat de aanval van FC Groningen teveel tijd nodig had om de bal onder controle te krijgen. Terwijl de noordelingen maar druk bleven zetten op de Almelose verdediging, lukte het Heracles niet om dicht bij het doel van Padt te komen. Pas in de 29ste minuut kwam Kuwas een flink eind richting het Groninger doel; hij speelde de bal naar Peterson maar die schoot van links ver over. FC Groningen kreeg veelvuldig kansen om de voorsprong uit te breiden maar het lukte doelman Blaswich een doelpunt te voorkomen of het waren de Almelose verdedigers die een schot net konden verhinderen. In de 40ste minuut ineens een verrassende kans voor Heracles. Na een voorzet van Czyborra kwam Duarte voor het Groningse doel. Hij kopte de bal richting Padt die met een reflex de bal vlak voor de doellijn wegwerkte. Na een vrije trap van Kuwas in de 46ste minuut, die ver over en naast ging, floot de scheidsrechter voor de rust.

Bruns weet tweemaal te scoren
Osman mocht als vervanger voor van Nieff bij aanvang van de tweede helft beginnen. Meteen na rust kwam er de eerste kans voor Heracles. Na een vrije trap van Osman op Peterson ging het schot van de Zweed net naast het doel van Padt. Even later aan de andere kant een vrije trap vlak voor de 16-meter. Blaswich roffelde de bal met zijn vuisten uit het doel. Even later een gevaarlijk schot van Bruns. Ook deze trof echter geen doel. In de 53ste minuut verspeelde Osman de bal waardoor Mahi vrij voor het doel van Heracles kwam maar het lukte hem niet te scoren. Meteen daarna kwam Kuwas na een pass voorbij de Groningse verdediging maar scheidsrechter Blom zag een overtreding van de Heraclied en floot de aanval af. Net als in de eerste helft zette FC Groningen in de tweede helft veel druk en kregen ze verschillende kansen om de voorsprong uit te breiden. Pas in de 74ste minuut was het dan toch weer raak voor de Groningers. Bruns bracht met een lob over Blaswich de stand op 2-0. In de 78ste minuut was het wederom Bruns die het net wist te vinden en de stand op 3-0 bracht. Dit zou ook de eindstand worden.

Opstelling:
FC Groningen: Padt, te Wierik, Memisevic, Bel Hassani (58. Hrustic), Sierhuis (Reis), Mahi, Bruns (85. Lovi), Warmerdam, Chabot, Handwerker, Zeefuik

Heracles: Blaswich, Czyborra, van den Buijs, Peterson (70. Dalmau), Duarte, van Nieff (46. Osman), Droste, Kuwas (78. Konings), Rossmann, Dos Santos, Merkel

Scoreverloop: 12. Memisevic 1-0 (pen.), 74. Bruns 2-0, 78, Bruns 3-0.

Scheidsrechter: Blom.

Kaarten:
Geel: Zeefuik, Handwerker (beiden FC Groningen), Rossmann (Heracles Almelo)

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Jakubiak terug op Almelo's trainingsveld

Na maandenlange afwezigheid verscheen Sebastian Jakubiak don...

Dalmau trekt Heracles uit het dal

Heracles Almelo heeft in het thuisduel tegen Fortuna Sittard...

Heracles Almelo krijgt 49.000 euro voor de jeugdopleiding

Een uniek staaltje geldinzameling vanuit de Heracles support...

Heracles wint Griekse tragedie

In Almelo heeft Heracles Almelo in een onvervalste Griekse t...

Zondagse voetbalschool bij Heracles

Vanaf zondag 17 maart start de Heracles Voetbalschool in het...

Asito in ieder geval nog tot 2029 hoofdsponsor

Asito en Heracles Almelo gaan tot minimaal 1 juli 2029 met e...

Haags kwartiertje nekt Heracles

Heracles Almelo heeft in de Hofstad verloren van ADO Den Haa...

Transferperiode rustig verlopen voor Heracles

Voor Heracles Almelo is de transferperiode rustig verlopen. ...

Oud-Heraclied Darri verhuist al weer

Tot een half jaar geleden was hij nog contractspeler van Her...

Heracles blijft puntloos na winterstop

Heracles heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle verloren e...

Nieuweling Mats Knoester debuteert in Heracles 2

Heracles Almelo 2 heeft maandagmiddag een oefenduel gespeeld...

Dikke nederlaag voor Heracles in Groningen

Eén van de doelstellingen van Heracles Almelo voor de tweed...

Mats Knoester (Feyenoord) nieuwe speler Heracles

Heracles Almelo heeft met Feyenoord overeenstemming bereikt ...

[video] Goed jaar 2018 voor Heracles Almelo

In sportief als ook in financieel opzicht was 2018 een uitst...

Pröpper verlengt contract minimaal tot 2020

Heracles Almelo heeft met de 25-jarige aanvoerder Pröpper o...

Vincent Vermeij op huurbasis naar FC Den Bosch

Heracles heeft het nu officieel bekend gemaakt. Vincent Verm...

Heracles Almelo verliest van Hannover 96

Een weekje voor de competitie verder gaat oefende Heracles A...

Vincent Vermeij verhuurd aan FC Den Bosch

Vincent Vermeij speelt vrijwel zeker de rest van dit seizoen...

Training op 7 januari, eerste transfergeruchten

De selectie van Heracles Almelo start het nieuwe jaar op maa...

Mohammed Osman naar Asian Cup

Zijn Heracles-voetbalvrienden vieren de Kerst en Oud- en Nie...
© 1986 - 2019 Stichting Lokale Omroep Almelo