Heracles Almelo verliest van Hannover 96

Zondag 13 januari 2019
Een weekje voor de competitie verder gaat oefende Heracles Almelo in Duitsland tegen Hannover 96. Bij de selectie ontbraken de geblesseerde spelers en Vermeij (praten met andere club) en Osman (Asian Cup).
Omdat het een oefenwedstrijd was werd er zondagmiddag een tijd van spelen van vier keer een half uur afgesproken. Heracles Almelo verloor de wedstrijd met 4-1 waarbij Silvester van der Water de enige Heraclesgoal scoorde.

Hannover snel op voorsprong
Al snel had Hannover 96 de wedstrijd in handen en kon in de 10e minuut al het eerste doelpunt maken. De Almelose verdediging lette even niet op en gaf Hendrik Weydandt de gelegenheid om Nicolai Müller aan te spelen. Janis Blaswich redde knap, toch kon Hannover door Bobby Wood de 1-0 scoren. Een vrije trap in de 23e minuut van Pirmin Schwegler werd door Hendrik Weydandt met het hoofd afgerond, 2-0.

Afdwingen was er voor Heracles niet bij
Ook in het tweede gedeelte van de wedstrijd kon Heracles Almelo niet imponeren. Hannover 96 was beter in het omschakelen en was dus gevaarlijker. Dat betekende dat keeper Blaswich zich kon onderscheiden door een paar keer met goede, prachtige reddingen te laten zien. De 3-0 viel twee minuten voor dat het eerste uur er op zat. Het was Miiko Albornoz die Bobby Wood aanspeelde die tikte op aangeven de bal binnen.

Heracles kon ook in het tweede deel weinig afdwingen
Hannover 96 zorgde vanuit de omschakeling steeds voor gevaar. Walace mikte in de 46ste minuut net naast en de Braziliaan zette drie minuten later Janis Blaswich aan het werk met een geplaatst schot. Blaswich onderscheidde zich in de 53ste minuut met en prima redding op een inzet van Hendrik Weydandt. De 3-0 viel in de 58ste minuut. Bobby Wood tikte op aangeven van Miiko Albornoz de bal binnen.

Silvester van der Water maakt Heracles-doelpunt
Frank Wormuth bracht voor het tweede uur elf nieuwe spelers binnen het veld. Heracles ging er niet echt beter door spelen. Hannover kon nog weer een keer scoren. Tim Dierßen kreeg in de 83ste minuut de kans om de 4-0 scoren. De bal werd gestopt en invaller Nicolai Müller kreeg toen de kans om het vierde doelpunt te scoren. Van Heracles Almelo hadden de bezoekers niet veel meer gezien. Toch was het Silvester van der Water die de spreekwoordelijke eer van de wedstrijd met een doelpunt redde.
Zo kwam de eindstand 4-1 tot stand.

Hannover 96- Heracles Almelo 4-1 (3-0)
10.Bobby Wood 1-0, 23. Hendrik Weydandt 2-0, 58.Bobby Wood 3-0, 83.Nicolai Müller 4-0, 90. Silvester van der Water 4-1
Gele kaart: Dabney Dos Santos