Heracles excelleert tegen Excelsior

Zondag 23 december 2018
In de laatste wedstrijd van het jaar mocht Heracles, terug gezakt naar een 7e plek, het aan de boorden van de Maas opnemen tegen Excelsior, bivakkerend in de onderste regionen op de 14e plek. Voor Heracles een uitgelezen mogelijkheid om de negatieve reeks van uit-nederlagen te doorbreken en met een voldaan gevoel richting de Kerstdis te gaan. Bij Heracles ontbraken Pröpper, Jakubiak, Drost, Czyborra en Breukers. Bij de Rotterdammers geen Stevens, Anderson, Payne en Schouten op het wedstrijdformulier.

Heracles benut de kansen beter
Om kwart voor negen geeft scheidsrechter Bax het beginsignaal in het kleine, maar knusse stadion, ooit genaamd Woudestein, maar nu vernoemd naar een sponsor. Vijf minuten later de eerste kans voor de bezoekers als van Nieff op aangeven van Kuwas rakelings over schiet. Vervolgens een reuze kans voor de gastheren; na een slordigheid in de Almelose verdediging mag Omarsson op rechts alleen door gaan. Zijn inzet wordt echter vakkundig gepareerd door keeper Blaswich. De wedstrijd komt tot leven en er ontstaan kansen voor beide teams. Kansen die alle sneuvelen in schoonheid waardoor de stand niet verandert. In de 32e minuut wederom een opgelegde kans voor Omarsson over rechts, maar dit keer gaat zijn inzet rakelings voorlangs. De openingstreffer is uiteindelijk toch voor Heracles; Kuwas bedient Peterson door het midden. De aanvoerder omspeelt keeper Damen en schiet beheerst binnen. Nog voor rust komt Heracles op een comfortabele 0-2 voorsprong. Kuwas mag de trekker overhalen na een goed opgezette aanval door Duarte.

Drie maal is geen scheepsrecht
Excelsior gaat in de tweede helft naarstig op zoek naar de aansluittreffer maar tot echte kansen leidt dit niet, met uitzondering van de 53e minuut als Bruins op aangeven van Mahmudov rakelings overschiet. Verder blijft Heracles vrij gemakkelijk op de been en kan het af en toe zelf speldenprikjes uitdelen. Een van deze speldenprikjes leidt in de 66e minuut zelfs tot een doelpunt. Nadat Heracles eerst 3 maal op rij zonder resultaat mag aanleggen is het bij de 4e poging van Osman wel raak. De wedstrijd leeft op door het 3e doelpunt; Heracles ruikt bloed en Excelsior gooit alle schroom van zich af en gaat met de moed der wanhoop op zoek naar een opsteker in de vorm van een doelpunt. Beide initiatieven leiden niet meer tot doelpunten waardoor Heracles eindelijk weer eens een uitwedstrijd wint. Heracles kan deze reeks voortzetten, want de eerstvolgende wedstrijd is weer uit. Zaterdag 19 januari speelt Heracles de eerste wedstrijd van 2019 in Groningen tegen de plaatselijke F.C.

Excelsior Damen (GK), Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet, Haspolat (Edwards/64), Messaoud, Koolwijk ©, Mahmudov (El Hamdaoui/64), Ómarsson, Bruins.
Heracles Almelo Blaswich (GK), Droste, Rossmann, van den Buijs, van Hintum, Duarte(Dos Santos/89), Merkel, Peterson © (van der Water/84) , Osman (van de Berg/82), van Nieff, Kuwas.