Heracles loopt tegen tweede nederlaag aan

Zondag 7 oktober 2018
Heracles is vanmiddag tegen de tweede nederlaag van deze competitie aangelopen. Na de gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen had trainer Wormuth aangegeven dat het tijd werd voor een nederlaag. Zijn ploeg liet hem niet in de steek en bediende hem op zijn wenken door in Arnhem kansloos met 4-0 te verliezen in een wedstrijd tussen twee gehavende teams. Bij Heracles ontbraken Hardeveld, Jakubiak, Pröpper en van der Water. Bij de Geel-Zwarten van Vitesse geen Matavz, Doekhi en oud-Heraclied Bruns op het wedstrijdformulier.

Slordig voetbal
De eerste helft kenmerkt zich door slordig voetbal met veel balverlies. De eerste kans is voor de thuisclub; in de 5 minuut wordt een voorzet vanaf rechts van Karavajev door Darfalou op de paal gekopt. Even later is het wel raak. Na slecht uitverdedigen van Heracles wordt de bal onderschept waarna Foor de bal van grote afstand in de rechter kruising jaagt achter de verblufte Janis Blaswich. Even later probeert Linsen hetzelfde kunstje, maar dit keer gaat de bal over het Heracles doel. Heracles is niet echt bij machte om iets terug te doen, ondanks de zeer actieve coaching vanaf de zijlijn door trainer Frank Wormuth. Op slag van rust verdubbelt Darfalou de voorsprong door, weggestuurd door Linssen, alleen voor keeper Janis Blaswich de bal beheerst binnen te tikken.

Verdiende nederlaag
Sluitpost Blaswich blijft na de rust achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Michael Brouwer, die direct al handelend moet optreden bij een inzet van Karavajev. Even later de 2e wissel bij de gasten. Maximilian Rossmann blesseert zichzelf bij een sliding en moet met de brancard van het veld; zijn vervanger is Sama. In het verdere verloop van de tweede helft wordt Heracles iets beter en krijgt het af en toe een kans(je) op de aansluittreffer, onder andere door een schot van Brandley Kuwas. Daarnaast krijgt Vitesse ook kansen om de doodsteek uit te delen. Juist op het moment dat Heracles beter in de wedstrijd komt valt de beslissende 3-0. Darfalou speelt zijn tegenstander handig uit en schiet in de korte hoek zijn tweede doelpunt van de middag binnen. De gifbeker is nog niet leeg en twintig minuten voor tijd benut Büttner de aan de Arnhemmers toegekende penalty nadat hij zelf door Kuwas binnen de zestien is neergelegd. Verdere rampspoed blijft Heracles bespaart want de 2e penalty voor Vitesse wordt door Büttner overgeschoten. Eindstand 4-0; een verdiende overwinning voor Vitesse en voor Heracles geldt: uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week ligt de eredivisie stil in verband met interland verplichtingen van Oranje. Maar zondag 21 oktober kan Heracles uitgehuild gaan werken aan het gekrenkte zelfvertrouwen als ze thuis in het Polmanstadion om half drie aftrappen tegen het laag geklasseerde FC Groningen.

Vitesse Eduardo(GK), Karavajev, van der Werff ©, Clarke-Salter, Büttner, Bero (Buitink/85), Serero, Foor, Ödegaard, Darfalou (Ali/92), Linssen (Clark/92)
Heracles Almelo Blaswich(GK)(Brouwer/46), Breukers ©, Rossmann (Sama/54), van den Buijs, van Hintum, Duarte (Drost/81), Osman, Merkel, Kuwas, Dalmau, Peterson

Scheidsrechter Jochem Kamphuis

Kaarten
Geel: Clarke-Salter (Vitesse), Osman, Dalmau, Duarte (allen Heracles)

Vitesse - Heracles Almelo 4-0 (2-0)

Scoreverloop 11. 1-0 Foor, 42. 2-0 Darfalou, 66. 3-0 Darfalou, 73. 4-0 Büttner (pen)