Heracles fier overeind in doelpuntenfestijn

Zondag 16 september 2018
Zonder de aan de knie geblesseerde Hardeveld en Jakubiak
trapt Heracles, de nummer 6 van de competitie om half drie af tegen de nummer 10, Heerenveen. Vooraf door Heracles trainer gecomplimenteerd om het goede combinatievoetbal dat ze op de mat leggen. In de basis bij Heracles Silvester van der Water, die de voorkeur heeft gekregen boven Brandley Kuwas. Bovendien kreeg Tim Breukers de voorkeur boven Wout Droste.

Het venijn zit in de staart
Nadat de gedateerde folklore van het Friese volkslied is geweest wordt er afgetrapt en zoekt Heerenveen als eerste de aanval. De bezoekers blijven gemakkelijk overeind en krijgen in de 6e minuut zelfs een goede kans als Van der Water een vrije doorloop krijgt en uiteindelijk door Pierie wordt gestuit. In de twaalfde minuut komt Heracles op voorsprong. Vanaf links wordt de bal fraai voorgezet door Van Hintum en vervolgens onberispelijk binnen getikt door Dalmau. Een mooie opsteker voor de bezoekers en ondanks dat de gastheren nadrukkelijk op zoek gaan naar de gelijkmaker resulteert dit niet in kansrijke doelpogingen. Vlak voor rust een goede kans voor Heerenveen door Lammers maar zijn inzet komt door een blok van Van Hintum niet verder dan een corner. Direct daarop in de counter een reusachtige kans voor Heracles, maar de inzet van Breukers wordt gestuit door sluitpost Hahn. Op slag van rust valt dan toch de gelijkmaker. Vlap wordt onderuit gehaald en de daarop volgende vrije trap wordt simpel binnen getikt door Lammers.

Heracles blijft overeind in doelpuntenfestijn
Direct na de thee komt Heracles voor de tweede keer op voorsprong door een frommelgoal van Duarte na voorbereidend werk van Peterson. Kort daarop een penalty voor Heerenveen na een overtreding binnen de 16 op Vlap, hierbij raakt aanvoerder Pröpper op het oog zwaar geblesseerd. Lammers zorgt vervolgens vanaf 11 meter voor de gelijkmaker.
Vervolgens krijgt Heerenveen een aantal riante kansen om op voorsprong te komen, maar door onder meer goed keeperswerk van Blaswich na een vrije trap die hij uit de kruising ranselt, blijft de voorsprong uit. De voorsprong komt er echter voor de zwart-witten; bij een vrije trap voor Heracles na vermeend hands van Bulthuis gaat de bal van Peterson dwars door de muur en verrast Hahn. De vreugde is van korte duur, want even later komt Heerenveen alweer op gelijke hoogte door een kopbal van Thorsby uit een vrije trap. Het doelpuntenfestijn gaat vervolgens vrolijk verder en voor de vierde keer deze middag komen de Heraclieden op voorsprong. Peterson mag frank en vrij doorlopen en scoort zijn 2e doelpunt. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd valt vijf minuten voor tijd en komt op naam van Heraclied Osman die een vrije trap vanaf 18 meter, onhoudbaar voor Hahn, in de rechter bovenhoek schiet en daarmee de eindstand op 3-5 bepaalt. Een geweldig mooi resultaat voor Heracles dat laat zien ook uitwedstrijden te kunnen winnen. A.s. vrijdag is er echter eerst weer een thuiswedstrijd als om 8 uur tegen de Graafschap wordt afgetrapt.

SC HeerenveenHahn (GK), Floranus, Höegh © (Näss/45), Bulthuis, Pierie (Woudenberg/22), Rienstra, Kobayashi, Thorsby (van Bergen/80), Vlap, Lammers, Zeneli.

Heracles AlmeloBlaswich (K), Breukers, Rossmann, Pröpper © (Van den Buijs/52), van Hintum, Duarte (Sama/90), Osman, Merkel,van der Water (J.Drost/64), Dalmau, Peterson.

Scheidsrechter Pol van Boekel

Kaarten
Geel: (Heerenveen), Osman, Dalmau (Heracles)

SC Heerenveen - Heracles Almelo 3-5 (1-1)
Scoreverloop 12. 0-1 Dalmau, 45. 1-1 Lammers, 48. 1-2 Duarte, 53. 2-2 Lammers (pen), 63. 2-3 Peterson, 67. 3-3 Thorsby, 72. 3-4 Peterson, 87. 3-5 Osman.