Heracles 2 heeft het eerste punt binnen

Maandag 20 augustus 2018
Maandagmiddag speelde Heracles Almelo-2 haar eerste wedstrijd voor de reservecompetitie in Zwolle tegen PEC Zwolle. Vanaf de eerste minuut waren het de Zwollenaren die de toon zetten. Na twee kansen kort achter elkaar, lukte het hen om in de 8e minuut te scoren. Doelman Brouwer schoot bij een uittrap de bal in de voeten van de vrijstaande PEC-speler Dekker. Die had er geen moeite mee om de bal in het net te krijgen: 1-0.

Pas in de 89ste minuut trokken de Heraclieden de stand gelijk. Via een corner, genomen door van der Water, kopte Sama de bal achter de Zwolse doelman. 1-1. Niet veel later floot de scheidsrechter het eindsignaal.

Eerste helft. Geen kansen voor Heracles
Al in de derde minuut kon een aanvaller van PEC ongehinderd richting het Almelose doel optrekken. Zijn schot belandde in het zijnet. Twee minuten later wist doelman Brouwer een schot met zijn vuisten te keren. Even later was hij ongelukkig met zijn uittrap. De bal belandde voor de voeten van de Zwolse aanvaller Dekker. Voor hem was het niet moeilijk de bal in het Almelose doel te schieten: 1-0.
Heracles was erg slordig in balbezit. Telkens leed men balverlies en men slaagde er niet in ook maar één echte kans te creëren. De reserves van Heracles kwamen tot de zestien meter en daar had de Zwolse verdediging geen enkel probleem om de bal te veroveren. PEC Zwolle lukte het wel om een aantal keer dreigend voor het Almelose doel te verschijnen maar zonder resultaat.

Een bijzonder beeld aan de lijn. Daar stonden de twee voetbalvrienden en oud-Heraclieden als trainer hun team aanwijzingen te geven. Mark Looms bij PEC en Peter Reekers bij Heracles.

Tweede helft meer druk van Heracles
Na rust verhoogde Heracles het tempo en werd wat nauwkeuriger in de passing. Men kwam dichter bij het Zwolse doel en dit leidde tot een aantal kansen. Via van der Water kwam de bal regelmatig voor maar Vermeij lukte het niet om de enkele kans te verzilveren. Na een kwartier in de tweede helft was het weer van der Water die een goede pass afleverde. Dit keer kwam de bal bij Merkel die de bal in de handen schoot van de Zwolse doelman. Czyborra kwam regelmatig op richting het Zwolse doel maar daar strandde hij constant ter hoogte van de 16 meter.

Heracles had gedurende de tweede helft duidelijk meer balbezit en de Zwollenaren waren niet meer in staat om echt gevaarlijk te worden. Vermeij kwam met nog een kwartier te spelen alleen voor de keeper te staan. Die dwong de spits echter naar de buitenkant waardoor de kans voorbij was om te scoren. Pas in de 89ste minuut lukte het Heracles om de stand gelijk te trekken. Na een goed genomen hoekschop door van der Water, kon Sama de bal inkoppen.
Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Het eerste punt van de competitie was daarmee binnen.

PEC Zwolle 2-Heracles Almelo 2 1-1 (1-0)
8. Rick Dekker 1-0, 89. Stephan Sama 1-1