Heracles Almelo behoudt ongeslagen status

Zaterdag 18 augustus 2018
De eerste thuiswedstrijd van Heracles in het nieuwe seizoen. Na de goede ouverture vorige week in Amsterdam zijn de verwachtingen hoog bij het Almelose publiek. De tegenstander, ADO den Haag, wil de thuisnederlaag tegen nieuwkomer FC Emmen zo snel mogelijk vergeten en is gebrand op een goed resultaat in het sfeervolle Polmanstadion, gevuld met meer dan 10.000 toeschouwers.

De eerste klap is een daalder waard
De wedstrijd begint zeker niet "rustaagh" voor de gasten uit de hofstad. Na 1 minuut en 30 seconden gaat de bal al op de stip voor een penalty, te nemen door Heracles. De strafschop wordt toegekend na een overtreding op Dalmau door Beugelsdijk. Nadat ook de VAR zijn groen licht heeft gegeven wordt de bal onberispelijk in de linker bovenhoek geschoten door Peterson. 5 minuten later is het al weer raak als van Hintum buiten de 16 vanuit de rebound aanhaalt en de bal in de rechter benedenhoek inslaat. Enigszins van de schrik bekomen komt ADO uit de schulp en creëert het een kans maar goalie Blaswich keert de bal op de lijn. Even later komt de aansluittreffer er wel. Malone verrast zowel Blaswich als Duarte met een kopbal uit een voorzet vanaf rechts. Na deze onvervalste blitzkrieg dwarrelen de kruitdampen neer en golft het spel over en weer met kansen voor beide teams zonder dat er een wijziging in de stand komt. Tot de 37e minuut. Tim Breukers vergaloppeert zich op een voorzet vanaf rechts van Becker. In plaats van een corner weg te geven roeit hij de bal snoeihard achter zijn verbaasde sluitpost.
Heracles herpakt zich na deze domper goed en nog voor de thee neemt het weer afstand. In een hots-knots-begonia situatie weet Dalmau na 3 pogingen het net te vinden.

Afscheid van materiaalman Arnold Meijer
In de rust wordt op grootse wijze afscheid genomen van materiaalman Arnold Meijer. Het wordt een onvergetelijk afscheid voor de man die 13 jaar deze taak heeft vervuld. Een grote sfeeractie hoort daar natuurlijk bij. Dit begeleidt met onder andere een spandoek met de tekst: "Na 13 jaar liefde voor de club een clubicoon minder, Arnold bedankt".

"Rustaagh" uitgespeeld
De tweede helft begint minder tumultueus dan de eerste. ADO gaat op jacht naar de gelijkmaker en krijgt daarvoor een paar goede mogelijkheden die vooraleerst geen resultaat opleveren. Met name Mooi is met een bal op de lat dichtbij een treffer. In het verdere verloop van de tweede helft krijgt ook Heracles kansen om de voorsprong uit te bouwen en in de 68e minuut is het dan ook daadwerkelijk zo ver. Een voorzet van rechts van Breukers. die weliswaar buitenspel staat, wordt door Peterson perfect bekroond met zijn 2e doelpunt van de avond. Het heilige vuur dooft vervolgens langzaam maar zeker bij ADO en ook het beruchte Haags kwartiertje kan daar geen verandering in aan brengen. De slotfase is voor Heracles dat niet op zijn lauweren gaat rusten; voor het eerst dit seizoen richting de fanatieke aanhang achter het doel blijft het tot einde vol gaan. De verdiende overwinning is een mooie opsteker voor de zwart-witten die volgende week zondag in Tilburg op bezoek gaan bij Willem II.

Opstelling Heracles Almelo Blaswich (GK), Breukers (Droste/85), Pröpper, van den Buijs, van Hintum, Osman, Duarte, van Nieff (Merkel/56), Kuwas (van der Water/81), Dalmau, Peterson.

Opstelling ADO den Haag Groothuizen (GK), Malone, Beugelsdijk (N. Kuipers/46), Kanon, Meijers, Immers (Goossens/70), El Khayati, Bakker, Becker, Lorenzen, Hooi (Goppel/67).

Scheidsrechter: Joey Kooij

Kaarten
Geel: Merkel, Dalmau (Heracles), Becker, Beugelsdijk, Kanon, Lorenzen (ADO)

Scoreverloop: 1-0 Peterson (3/pen), 2-0 van Hintum (7), 2-1 Malone (12), 2-2 Breukers (38/ed), 3-2 Dalmau (43), 4-2 Peterson(68).