Ruime overwinning Heracles op Jong Rosenborg

Dinsdag 31 juli 2018
In het Polmanstadion speelde Heracles Almelo dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen het Deense jong Rosenborg. Het publiek kon een aanvallend Heracles zien dat maar liefst vijf keer wist te scoren. Silvester van der Water en Vincent Vermeij wisten het net te vinden en brachten de stand op 5-0. Eerstgenoemde speler mocht drie doelpunten achter zijn naam noteren. Vermeij twee keer.

Eerste helft
Jong Rosenborg, met oud-Heraclestrainer Gert Heerkes, wist in de beginfase van de wedstrijd het de Almelose verdediging een aantal keren moeilijk te maken met hun snelle uitvallen. Ook Heracles kreeg de nodige kansen. Zo gaf Duarte een mooie steekpass op de opkomende back Czyborra die de bal voor het doel langs schoot. Er volgden achter elkaar een aantal mooie aanvallen van de Heraclieden, maar deze leidden slechts tot corners, waaruit verder geen gevaar kwam.

In de 15e minuut was er weer een snelle aanval van jong Rosenborg. Nadat deze in eerste instantie met moeite weggewerkt werd door de verdediging van Heracles, schoot een Deense aanvaller op de lat. Meteen daarna werd Buijs keurig vrijgespeeld, schoot hard richting het doel maar de bal ging net naast. Jong Rosenborg had een tijdje het overwicht. De Denen speelden iets nauwkeuriger en waren even wat gevaarlijker in hun kansen. Tot scoren kwamen ze echter niet. Nadat Vermeij in de 19e minuut een opgelegde kans miste door naast te schieten, werd het hem een minuut later erg gemakkelijk gemaakt. De Deense keeper werkte de bal klungelig weg en gaf Vermeij een niet te missen kans: 1-0. In de 27ste minuut slaagde Van der Water erin om door de defensie van Jong Rosenborg te dribbelen en prachtig in te schieten: 2-0. Met deze stand gingen de spelers de kleedkamer in.

Tweede helft
De tweede helft werd begonnen met nagenoeg dezelfde opstelling als de eerste helft. Slechts twee wissels werden er door trainer Wortmuth toegepast. Slechts een paar minuten waren er gespeeld toen Vermeij met een hakbal de bal bij Van der Water legde. Die bracht de stand zonder probleem op 3-0. Van der Water viel op door zijn goede spel. Hij zorgde voor zuivere passes en wist te scoren.

De ene mooie aanval na de andere volgde voor Heracles. Jong Rosenborg kwam nauwelijks meer voor het doel van keeper Brouwer. Als ze daarin al slaagden dan stond daar de sterke verdediging van Heracles. De Almeloërs gingen het rond de 70ste minuut iets rustiger doen en het spel werd wat minder aantrekkelijk. In de 82ste minuut was er dan toch een opleving. Het was weer Vermeij die scoorde. Van der Water wist het net nog een keer te vinden en bracht de eindstand uiteindelijk op 5-0.

Opstelling Heracles
Bucker (46. Brouwer), Breukers, Van de Berg, Sama, Czyborra, Duarte (77. Kada), Van den Buijs, Merkel (46. Van Benthem), Van der Water, Erkilinc, Vermeij.

Scoreverloop:
20. Vincent Vermeij 1-0, 28. Silvester van der Water 2-0, 49. Silvester van der Water 3-0, 81. Vincent Vermeij 4-0, 90. Silvester van der Water 5-0.

Luister naar de interviews van de nieuwelingen middenvelder Alexander Merkel, keeper Koen Bucker en verdediger Stephen Samba