[video] Waardig seizoen einde voor Heracles

Zondag 6 mei 2018
In de laatste competitieronde van het seizoen Heracles op bezoek bij Sparta voor een wedstrijd om des keizers baard; Sparta met de gedachten bij de nacompetitie en Heracles bij zonnige oorden. In het eerste treffen dit seizoen werd het 3-2 voor Heracles, waarbij het winnende doelpunt in de 90ste minuut gemaakt werd door Vermeij. Bij Heracles geen Hardeveld, Duarte en Darri. Alle voorwaarden voor een zoetsappig potje ballen op een lome, warme zondagmiddag zijn voorhanden, maar deze verwachting wordt niet bewaarheid.

Wedstrijd in evenwicht
In het uitverkochte Kasteel geeft scheidsrechter Bax om half 3 het beginsignaal waarna kort daarop een applaus in het stadion klinkt voor de 3 jarige Sparta-fan Julie die afgelopen week overleed. Sparta en Heracles hebben beiden de intentie om er een attractieve wedstrijd van te maken en kiezen waar mogelijk de aanval, zonder dat dit toch echte kansen leidt. In de 20 minuut een bal op de lat van keeper Huth van Sparta na een schot vanaf een meter of 20 van Heraclied Peterson na een assist van Kuwas. Sparta opent de score door een aanval op links. De bal wordt voorgetrokken door Nelom waarna Friday de bal achter zijn standbeen binnen schiet, hetgeen hij overigens fraai deed. Het antwoord van Heracles laat niet lang op zich wachten. Terwijl de Spartanen nog nagenieten van de voorsprong slalomt Peterson vanaf links door de Rotterdamse verdediging en prikt de bal in de rechter benedenhoek. 5 minuten voor de thee wordt Kuwas door Peterson bediend maar zijn inzet treft geen doel,waardoor de spelers met een 1-1 ruststand in de catacomben verdwijnen.

Het venijn zit in de start
De tweede helft begint waar de eerste is geëindigd; Beide ploegen zoeken de aanval. Sparta haalt daar het eerst voordeel uit, want in de 50e minuut komt Sparta wederom op voorsprong. Vanuit een corner vanaf links treft Spiering na een scrimmage het doel. 10 minuten later alweer de gelijkmaker. Vanuit een vrije trap van Monteiro tikt Vermeij, koud in het veld, de bal binnen. In de 78e minuut komt Heracles voor het eerst op voorsprong; Breukers komt vanaf rechts opstomen, wordt geen strobreed in de weg gelegd en passeert vervolgens Huth met een droge schuiver in de linker benedenhoek. De voorsprong wordt in de resterende tijd niet meer weggegeven en in blessuretijd zelfs verder uitgebouwd door 2 bijna identieke kopballen van Gladon en Vermeij; beiden vanuit een voorzet vanaf rechts. Een 2-5 overwinning waarmee Heracles het seizoen waardig afsluit met een keurige 10e plek.

Opstelling
Sparta: Huth (GK), Holst, Fischer, Chabot (Breuer/30), Nelom, Duarte, Mühren (van Moorsel/68), Sanusi ©, Verhaar (Alhaft/46), Friday, Spierings.
Heracles: Castro (GK+©), Breukers, Droste, Pröpper,van Hintum, Leemhuis (Gladon/60), van Ooijen (Osman/65), Monteiro, Kuwas, Navrátil (Vermeij/60), Peterson.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo: eindstand 2-5 (1-1)
Scoreverloop: 25. Friday 1-0, 26. Peterson 1-1, 50. Spierings 2-1, 61. Vermeij 2-2, 78. Breukers 2-3, 91. Gladon 2-4, 92. Vermeij 2-5.

Gele kaart: Sanusi, Spierings, Nelom (Sparta)

Bij terugkeer in Almelo werden de spelers en staf opgewacht door enthousiaste supporters.

Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail