Heracles ontsnapt aan vernedering

Woensdag 18 april 2018
Onder een stralende zon begint Heracles woensdagavond de wedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam. Ondanks de doordeweeks dag is er toch nog een groep supporters afgereisd om hun club te steunen. Ze zien Heracles een spectaculair gelijkspel halen: 2-2. En Peter van Ooijen met een rode kaart het veld verlaten.

Wijzigingen in de opstelling
Trainer John Stegeman heeft een aantal wijzigingen in de opstelling aangebracht. Baas moet plaats maken voor van Hintum, Jakubiak voor Niemeijer. Pröpper is na ziekte weer teruggekeerd in de basis.

Al snel de eerste gele kaart
In de zesde minuut trekt de scheidsrechter al de eerste gele kaart en wel voor Droste. Uit de vrije trap die daaruit voortkomt, slaagt Excelsior via een voorzet erin de bal achter Castro te krijgen door een schot van Messaoud: 1-0.
In de 10e minuut krijgt Heracles een corner maar ook daar komt geen kans uit. Heracles voert de druk iets verder op waardoor Excelsior enigszins in de verdediging wordt gedrukt. Doordat Petersson balverlies lijdt kan Excelsior weer in de aanval maar van Duinen kan er verder niets mee. Meteen daarna komt Heracles weer dicht bij het doel van Excelsior en komt de kopbal van Gladon in de handen van Kristinsson.

Excelsior in de verdediging
In de 20ste minuut krijgt Excelsior een grote kans op 2-0 door Garcia maar Breukers weet de bal net op tijd weg te schieten. Even later weer een schot van Garcia die door Castro gestopt kan worden. Een minuut later probeert Petersson door een schot Kristinsson te verrassen. Die kan de bal net over het doel tikken. Heracles heeft meer balbezit maar Excelsior is gevaarlijker in de enkele uitval. De laatste 20 minuten van de eerste helft is er weinig te beleven voor het publiek. De hoekschoppen die Heracles krijgt, leveren geen enkel gevaar op. Doordat Excelsior zich helemaal terug trekt is het moeilijk doorkomen voor de Almeloërs. Het spel wordt er daardoor niet aantrekkelijker op.

Beter Heracles in de 2e helft
De tweede helft is 3 minuten oud als Breukers een voorzet geeft op Gladon. Die kopt goed in en kan door de keeper van Excelsior net weggetikt worden. Een minuut later volgt er voor het doel van Castro een kopbal van Excelsior. Van Ooijen redt de bal van de lijn. Volgens de scheidsrechter is het hands. Er volgt een strafschop en een rode kaart voor Van Ooijen. Van Duinen weet de score op 2-0 te brengen. Trainer Stegeman is het er duidelijk niet mee eens en krijgt van de scheidsrechter te horen dat hij zijn mond moet houden.
Heracles probeert via een kopbal van Pröpper terug te komen. Er volgen drie hoekschoppen achter elkaar die allemaal net voor het doel langs gaan. Een vrije trap van Kuwas in de 58ste minuut gaat net over het doel. Het lukt Heracles niet om echt gevaarlijk te worden. In de 62ste minuut wordt Excelsior even gevaarlijk vanuit een combinatie door de Rotterdamse aanvallers. De bal gaat echter net naast. Meteen daarna weer gevaar voor het doel van Castro als van Duinen een schot lost. Hij wordt echter dwars gezeten door Droste. De vrije trap die Kuwas even later krijgt kan niet door Pröpper in het Rotterdamse doel gekopt worden.
In de 67ste minuut verlaat Garcia het veld en komt Bruins het veld in voor Excelsior. In de 68ste minuut wordt Excelsior gevaarlijk door een passe op Elbers, die net geraakt wordt door Castro en daardoor even geblesseerd blijft liggen. In de 72ste minuut een geweldige knal van Faik die door Castro met moeite weggetikt kan worden.
Het schot van Kuwas, de hoekschop die erop volgt. Het levert geen gevaar op. Heracles heeft maar heel weinig in te brengen. In de 83ste minuut komt van Duinen voor het doel maar met dat schot heeft Castro geen probleem. Even later wordt de bal door Castro van de lijn gehaald, waarna de bal de paal raakt en vervolgens door Elbers naast geschoten wordt. In de 90ste minuut nog een goede redding op een schot van Faik. Iedereen verwacht dat Excelsior de overwinning over de streep gaat trekken.

Gelijkspel in blessuretijd
In de 92ste minuut echter lukt het Monteiro om met een schot de stand op 2-1 te brengen. Het wordt dan helemaal spectaculair als de scheidsrechter in dezelfde minuut een penalty toekent aan Heracles, na een overtreding op Navratil. Monteiro brengt de stand op een gelijke stand. 2-2!


Eindstand: 2-2
8e/Messaoud 1-0, 51e-pen./van Duinen 2-0, 90+2/Monteiro 2-1, 90+4-pen./Monteiro 2-2

Gele kaart: Droste (Heracles), Messaoud, De Wijs (Excelsior)
Rode kaart: van Ooijen (eracles)

Opstelling
Heracles: Castro, Breukers, Droste (73. Jakubiak), Pröpper, van Hintum, van Ooijen, Montero, Niemeijer (87.Osman), Kuwas, Gladon (87.Navratil), Peterson
Excelsior: Kristinsson, Karami, Massop, Faik, van Duinen (89. Afaker), Elbers, Messaoud (81. Hadouir), Mattheij, Garcia (67. Bruins), Fortes, De Wijs

Luister naar de reacties van trainer John Stegeman, middenvelder Jamiro Monteiro en verdediger Robin Pröpper.
Trainer John Stegeman
Middenvelder Jamiro Monteiro
Verdediger Robin Pröpper
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles speelt doelpuntloos oefenpotje tegen FC Utrecht

Heracles speelde donderdag een besloten oefenwedstrijd tegen...

Heracles haalt bakzeil tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen ver...

Heracles weet ook van Sparta te winnen

Slechts drie dagen na de spectaculaire overwinning tegen AZ ...

Heracles heeft iets goed te maken tegen Sparta

In de thuiswedstrijd was Heracles Almelo de bovenliggende pa...

Heracles schoffelt AZ onder de grasmat

Het Alkmaarse AZ, vierde op de ranglijst van de eredivisie, ...

Heracles wacht opnieuw topper

In een door-de-weekse tussenronde ontvangt Heracles Almelo w...

Geen wederopstanding voor Heracles

Heracles heeft de MOAD (Mother Of All Derbies) verloren. In ...

John Lammers naar VVV Venlo

Oud Heraclestrainer John Lammers gaat vanaf volgend seizoen ...

Heracles Almelo zet FC Groningen opzij in oefenwedstrijd

In een besloten oefenduel heeft Heracles Almelo in het eigen...

Hansson, Roosken en Jansink tot 2025 in Almelo

Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten v...

Drie belangrijke punten tegen Go Ahead Eagles

In de strijd om aansluiting te houden met de middenmoot heef...

Oud teammanager Guus van Lenthe overleden

Guus van Lenthe, oud teammanager van Heracles is overleden. ...

Heracles onderuit in Rotterdam

In speelronde 25 trad Heracles Almelo in een uitverkochte Ku...

Stadion Heracles krijgt nieuwe naam: Asito Stadion

Het stadion van Heracles heet vanaf 1 juli Asito Stadion. De...

Anas Ouahim naar Moldavië

Heracles verhuurt Anas Ouahim voor de rest van het jaar aan ...

Heracles deelt punten met Almere City

Heracles heeft in de thuiswedstrijd tegen Almere City de pun...

Anas Ouahim mag weg bij Heracles

Anas Ouahim mag weg bij Heracles. Hij is op dit moment in he...

Heracles Almelo tegen vechtmachine Almere

Trainer Erwin van de Looi zegt het duidelijk: van de nog te ...

Nipt verlies Heracles tegen dominant FC Utrecht

In de Galgenwaard wist Heracles lang stand te houden tegen F...

Lagere straf voor Bryan Limbombe

De tuchtcommissie van de KNVB schorst Bryan Limbombe voor 2 ...
© 1986 - 2024 Stichting Lokale Omroep Almelo