Heracles thuis kansloos tegen AZ

Vrijdag 13 april 2018
AZ bleek tegen Heracles een paar maten te groot en domineerde volledig op de eerste 20 minuten na. Cruciaal was de gemiste penalty door Kuwas in de 10e minuut en met goals van Til, Idrissi en Jahanbakhsh kwam Heracles eigenlijk nog goed weg. Voor Heracles kregen alleen Jakubiak en Darri mogelijkheden. "Het was gewoon niet goed genoeg", concludeerde trainer Stegeman na afloop.

Na 10 minuten al strafschop voor Heracles
In de beginfase leek Heracles het nog heel aardig te doen met een paar leuke aanvallen en een rommelig AZ. Dat duurde tot de 10e minuut. Scheidsrechter Kamphuis gaf Heracles een penalty nadat Til Peterson onderuit had gehaald in het stafschopgebied. Kuwas nam die strafschop echter zo zwak dat doelman Bizot hem makkelijk kon pakken. Daarna liet Heracles nog een paar fraaie combinaties zien, maar gaandeweg kwam de Alkmaarse aanvalsmachine op gang. In de 22e minuut schoot Jahanbakhsh uit de draai nog net over. Vier minuten was het wel raak voor Til die vrij voor Castro kwam te staan en makkelijk kon intikken. Vanaf toen was het eenrichtingsverkeer richting Castro. Idrissi maakte de 0-2 nadat Wuytens verschrikkelijk de fout in was gegaan. Castro stopte nog twee gevaarlijke schoten van Wuytens die bij corners en vrije trappen steeds naar voren kwam. Maar Castro had vlak na rust geen antwoord op Jahanbakhsh die opnieuw uit de draai onhoudbaar de 0-3 in schoot.

Paar maten te klein
AZ leek het toen voor gezien te houden, behalve spits Weghorst die zijn uiterste best bleef doen er nog een in te prikken maar zonder resultaat, tot zijn grote frustratie. Heracles was echte een paar maten te klein om nog iets terug te kunnen doen. Alleen acties van Jakubiak met een afstandsschot en invaller Darri met een schot voorlangs waren het noteren waard.

Schlemielig
"Nadat we de 0-2 schlemielig hadden weggegeven, liepen we alleen maar achter AZ aan en werden we aan alle kanten weggetikt", zei trainer Stegeman. "Maar we zijn het aan onze stand verplicht in de laatste wedstrijden er alles aan te doen om nog resultaten te halen. En dat begint woensdag in Rotterdam tegen Excelsior."

Opstellingen
Heracles: Castro, Breukers, Droste, Wuytens, Baas, Van Ooijen (75 Duarte), Jakubiak, Monteiro, Peterson (63 Darri), Gladon, Kuwas (75 Navratil)
AZ: Bizot, Svensson, Wuytens (58 Hatzidiakos), Ouwejan, Koopmeiners, Til, Midtsjø, Jahanbakhsh (82 Seuntjens), Weghorst, Idrissi (86 Bel Hassani)

Gele kaart :
Heracles : Gladon, Monteiro
AZ : Svensson

Scoreverloop: 0-1 Til /25e, 0-2 Idrissi/30e, 0-3 Johanbakhsh/59e.

Luister naar de reacties van trainer John Stegeman, verdediger Dries Wuytens en aanvaller Paul Gladon.