Het dak gaat er niet af in Arnhem

Zaterdag 17 maart 2018
Bij de wedstrijd Vitesse - Heracles Almelo is het dak er vanavond letterlijk en figuurlijk niet afgegaan. In de overdekte Gelredome bleven de ploegen steken op een bloedeloze 0-0. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Vitesse met 41 punten op de 6e plek en Heracles 3 plaatsen daaronder met 36 punten uit even zoveel wedstrijden. "Als we winnen komen we op 1 punt van Vitesse en bij verlies is Vitesse voorlopig weg," vatte Heracles trainer Stegeman het belang vooraf kort en bondig samen. Hij kon geen beroep doen op Wout Droste die weer kampte met zijn hamstring. Voor hem speelde Dries Wuytens. Op de bank bij Vitesse zaten oud-Heraclieden Thomas Bruns en de gepasseerde keeper Remko Pasveer. Vitesse wilde vanzelfsprekend de 5-1 uitnederlaag bij Utrecht zo snel mogelijk vergeten terwijl Heracles nog steeds in de overwinningsroes verbleef na de 2-1 overwinning in de Twentse Derby.

Matige eerste helft
Direct na aanvang al een goede kans voor Vitesse, maar de kopbal uit een voorzet belandt in het zijnet. Ook het schot van Foor kort daarop treft geen doel. in de 6e minuut een mooi eerbetoon vanuit het uitvak i.v.m. de droevige familieomstandigheden van Antoine van der Linden. Vitesse behoudt het overwicht in het begin en Heracles kan daar weinig tegenover stellen. De grootste kans op een doelpunt voor Heracles komt door Vitesse verdediger Faye die bijna zijn eigen keeper verrast met een terugspeelbal. De druk van de thuisclub wordt na het openingsoffensief minder waardoor de wedstrijd meer in balans komt. Halverwege de eerste helft een reusachtige kans voor Vitesse vanuit een corner waarbij keeper Castro op de doellijn de inzet van Miazga pareert. In het verdere verloop voor rust weinig uitgespeelde mogelijkheden en veel onnodig balverlies voor beide ploegen wat de amusementswaarde niet ten goede komt.

Bloedeloze brilstand
Na de thee, met Niemeijer voor Jakubiak bij de gasten, hetzelfde spelbeeld. Een inzet van Foor, van de lijn gehaald is het enige lichtpuntje op dat moment voor de thuisclub. Na een uur spelen een opleving als Vitesse een aantal keren gevaarlijk doorkomt en het thuispubliek er ook achter gaat staan. Ook Heracles creëert in deze fase van de wedstrijd een aantal mogelijkheden echter zonder dat keeper Houwen in de problemen komt. In de 73e minuut een mooie aanval van Heracles over meerdere schijven waarbij de inzet van Monteiro in de handen van Houwen belandt. Ook Gladon, een kwartier voor tijd in het veld gekomen voor Vermeij, kan het verschil niet maken en zo stevent de wedstrijd af op een bloedeloze brilstand.De laatste 5 minuten voor tijd wordt het billen knijpen voor de Almeloërs als Vitesse, vocaal ondersteund door de fanatieke aanhang achter keeper Castro, nog eenmaal aanzet voor een slotoffensief. Dit levert niet het gewenste effect op waardoor Heracles met 1 punt op zak naar Almelo kan terugkeren. Volgende week komt Heracles niet in actie, maar zondag 1 april speelt Heracles thuis tegen sc Heerenveen.