Heracles verliest ongelukkig in de Kuip

Zondag 18 februari 2018
Heracles heeft zondagmiddag ongelukkig verloren van Feyenoord. In De Kuip waren de Almeloërs een waardige tegenstander van Feyenoord. Met Tim Breukers weer terug van een schorsing en Peter van Ooijen voor de gepasseerde Reuven Niemeijer stond er een goed elftal in het veld. Door een doelpunt van Van Persie in de 59e minuut, de 1-0 dus, bleef de winst in Rotterdam.

Heracles in de 1e helft gelijkwaardig aan Feyenoord
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ed Jansen ging Heracles gelijk goed in de aanval. Na vier minuten had het al 0-1 kunnen staan door de eerste kans voor Tim Breukers.
Feyenoord, met Robin van Persie in de basis, had duidelijk last van de aanvallen van Heracles. Kansen voor Brandley Kuwas en Vincent Vermeij bleven onbenut. Dat Feyenoord de laatste tijd niet in het goede doen was gaf Heracles wel de kans om er toch iets moois van de maken. De ploeg uit Almelo voetbalde goed. De passing ging goed, de linies goed op elkaar ingesteld en natuurlijk hard werken. Ook Vincent Vermeij had in de 36e minuut al een dot van een kans. Alleen voor het doel raakte hij de bal helemaal verkeerd. Ook de kansen van Feyenoord werden door de verdediging en keeper Bram Castro goed afgewerkt zodat ook de Rotterdams niet aan scoren toe kwamen. Dat betekende een ruststand van 0-0.

Een feller Feyenoord na rust
Na rust een feller spelend Feyenoord. Toch was de defensie van Heracles vrij alert op wat de Feyenoorders ook probeerden. De aanwijzingen van trainer van Bronckhorst waren duidelijk: meer en sterker aanvallen. Maar er ging ook veel mis bij Feyenoord. De ploeg van trainer Stegeman deed wat het moest doen en dat leverde verschillende goede kansen op maar geen doelpunten. Toch kwam Feyenoord op 1-0 toen een bal in de verdediging verkeerd werd gespeeld en Robin van Persie zijn kans kreeg om de 1-0 te scoren. Heracles wisselde in de 2e helft drie keer. Mohammed Osman, Wout Droste en Paul Gladon kwamen respectievelijk voor Peter van Ooijen, Dries Wuytens en Sebastian Jakubiak. In het slot van de wedstrijden kwamen er nog twee kansen voor Heracles die de gelijkmaker hadden kunnen zijn. Christoffer Peterson raakte met een schot de onderkant van de lat en Paul Gladon schoot in de blessuretijd een bal in de handen van keeper Jones.
Al met al een sneu verlies voor het hard werkend en goed voetballend Heracles.