Heracles vernederd in Breda

Woensdag 7 februari 2018
Twee geblesseerde spelers, een rode kaart voor verdediger Breukers en een dikke nederlaag:6-1.
Ondanks de grote afstand, het late tijdstip van aanvang en dat de wedstrijd midweeks is, zijn er toch nog 60 fans afgereisd naar Breda. Zij hoeven dit keer niet achter de glazen wand van het uitvak te zitten, maar kunnen op de tribune buiten het uitvak plaatsnemen. De supporters komen ogen tekort.

Tegenvallend scoreverloop
Nadat de Almeloërs in de 4e minuut al achter komen, wordt door Vermeij in de 13e minuut de stand gelijk getrokken. In de 18e minuut kijken de Almeloërs al weer tegen een achterstand aan: 2-1. Garcia vergroot deze stand in de 48ste minuut tot 3-1. In de 77ste minuut wordt het ook nog 4-1 door een doelpunt van te Vrede die plotseling alleen voor het doel staat. Er volgen nog twee doelpunten waardoor de eindstand komt op
6-1. Heracles kan haar wonden gaan likken.

Eerste helft
Al na zesde seconden is er al een eerste hoekschop voor Heracles, maar meer dan een vrije trap voor NAC levert dat niet op. Even later, in de derde minuut is het echter NAC dat scoort. Na een voorzet van de linkerkant kan Vloet volledig vrij de bal achter Castro schieten. Een paar minuten later weer een gevaarlijke aanval van NAC die door de verdediging van Heracles met moeite gepareerd kan worden.
Meteen daarna valt Hardeveld neer op het veld, zonder dat er een tegenstander in de buurt is. Krimpend van de pijn wordt de verdediger met een knieblessure per brancard van het veld gevoerd. Hij wordt vervangen door Baas.
Kuwas gaat bij de eerstvolgende aanval alleen op pad richting het doel van NAC en zorgt voor een gevaarlijk schot wat net over gaat. Een paar seconden later komen de Almeloërs op gelijke stand . Invaller Ronald Baas zorgt voor de assist en Vermeij schiet de bal er makkelijk in. Heracles gaat vol vertrouwen verder in de aanval. Peterson speelt de bal echter net te hard voor zich uit waardoor hij de aanval niet goed kan afronden. In de 17e minuut krijgt NAC een hoekschop. Castro mist de bal, waarna de bal in een kluts van spelers komt en Ambrose het net weet te vinden. 2-1.
Net als Heracles is NAC erg strijdbaar en is er daardoor veel balverlies bij de Almeloërs. Het zorgt voor gevaarlijke situaties voor het doel van Castro. Heracles heeft haar handen vol aan de Brabanders. Toch lukt het de Heraclieden met vechtlust om ook in de aanval te gaan. Echt grote kansen levert dit niet op. De eerste helft is verre van saai. Het spel gaat op en neer. In de 27ste minuut kan Castro de bal nog net naast het doel tikken. Twee minuten later is er een goed schot van Niemeijer wat nog net geblokt kan worden door NAC, gevolgd door een schot van Peterson, welke door de keeper weggewerkt wordt. Na een tweede overtreding van Breukers krijgt deze in de 38ste minuut de gele kaart van scheidsrechter Blom. Meteen hierna komt er een gele kaart voor Verschueren die een harde overtreding maakt op Baas. In de 44ste minuut gaat van den Buijs met een liesblessure eruit en komt Wuytens het veld in. Monteiro krijgt nog een gele kaart voordat er afgefloten wordt voor het einde van de 1e helft.

Tweede helft leek er niet op
De voetballers zijn nog maar een paar minuten bezig of Kuwas krijgt door een fout in de verdediging van NAC de bal in bezit en kan alleen op het doel af. Hij probeert de bal nog te spelen op Peterson maar die passe mislukt hopeloos. NAC doet het meteen daarna veel beter. Garcia slalomt vanaf de middellijn door de Almelose verdediging en vergroot de voorsprong tot 3-1. Even later weet NAC tegen de paal te schieten en staat Heracles onder grote druk. Een aanval van Heracles, met Kuwas en Peterson, waarbij laatstgenoemde alleen voor de keeper komt, wordt afgesloten met een bal op de keeper. Heracles blijft in de aanval maar stuit telkens op de sterke verdediging van NAC. In de 60ste minuut maakt Jakubiak het zich erg moeilijk door de bal maar niet weg te werken naar voren, wat voor balverlies zorgt en een gevaarlijke situatie voor het doel. Pröpper lukt het uiteindelijk de bal weg te te werken. Hoewel Heracles steeds in de aanval is blijft NAC gevaarlijk met zijn uitvallen. De vrije trap die Monteiro in de 65ste minuut neemt kan nog net door de keeper van de Brabanders over het doel getikt worden. Meteen daarna wordt Peterson vervangen door Gladon.
In de 68ste minuut is NAC dicht bij de 4-1. Castro wordt gehinderd en kan de bal niet pakken. De bal wordt net naast geschoten. Even later weer een schot wat door Castro nog net weggewerkt kan worden. Zo blijven de Heraclieden onder druk staan.

Rood Breukers
Als in de 73ste minuut Breukers na een overtreding voor de tweede keer een gele kaart krijgt en daardoor met rood van het veld moet, wordt de ellende voor de Almeloërs alleen maar groter. In de 77ste minuut scoort te Vrede de 4-1 en in de 81ste minuut wordt de stand zelfs 5-1 door El Allouchi. Twee minuten later wordt het zelfs 6-1 door Umar. Dat zou ook de eindstand worden. Heracles zwalkt over het veld terwijl het Brabantse publiek groot feest viert op de tribunes.