Heracles pakt punt in Groningen

Zaterdag 27 januari 2018
In de eerste uitwedstrijd van de 2e competitiehelft mochten de mannen van trainer Stegeman op bezoek in het hoge noorden bij FC Groningen.
Na de deceptie van vorige week toen er in de laatste minuut van de blessuretijd werd verloren van kampioenkandidaat PSV kon het geschonden blazoen worden opgepoetst tegen een tegenstander dat met één punt minder één plek lager dan Heracles op de ranglijst stond.

Het venijn zit weer in de staart.
In een matig gevuld Nordlease stadion gaf scheidsrechter Higler om 18:30 uur het beginsignaal waarna de thuisclub het initiatief nam en Heracles, zonder de zieke Reuven Niemeijer, meteen onder druk zette zonder dat dit tot doelrijpe kansen leidde. Heracles beperkte zich tot incidentele speldenprikjes, waaronder een aanval over links waarbij de voorzet van van Ooijen net niet bij een Heraclied uitkwam. Kort daarop werd Darri op de 16 bijna bereikt maar ook hier onderbrak een Groningen-speler een mogelijke doelpoging. In de 20e minuut een goede kans voor Drost die namens Groningen vanaf de 16 zijn schot net voorlangs zag gaan. Ondanks het overwicht van Groningen bleven de gasten relatief eenvoudig op de been en kon keeper en aanvoerder Castro zijn doel schoonhouden. Tot de 27e minuut; een voorzet van Mahi van rechts werd in het strafschopgebied door Jesper met een kopbal verlengd op van Weert die vervolgens vanaf 5 meter frank en vrij binnen kon schieten. Voor Heracles het signaal om op jacht te gaan naar de gelijkmaker en in de 34e minuut was het al zover. Bij een vrije trap vanaf links werd de bal listig op Monteiro gespeeld die met zijn inzet keeper Padt kansloos liet. Terwijl bijna iedereen dacht dat de 1-1 ook de ruststand zou worden dachten de Groningers Drost en Mahi daar anders over. Een voorzet vanaf rechts kon door Castro niet goed gepareerd worden waarna Drost vanaf 5 meter de bal simpel binnen kon tikken. De ruststand van 3-1 werd bepaald door Mahi die vanaf rechts vrij kon op stomen en zijn inzet in de linkerbenedenhoek zag belanden. Wederom zat het venijn van de 1e helft, net als vorige week, in de staart.

Een schot? een voorzet? een doelpunt!
Met Gladon en Kuwas voor Monteiro en Darri ging Heracles in de tweede helft op zoek naar de aansluittreffer. Na lang zoeken werd deze gevonden; Kuwas ging in de 64e minuut op links goed door en zijn voorzet werd door Vermeij verzilverd. Kort daarop kreeg Heracles zelfs de kans op de gelijkmaker maar ditmaal ging de inzet van Kuwas voorlangs. De verdiende gelijkmaker viel alsnog in de 78e minuut. Vanaf rechts gooide Pröpper de bal voor. Wat het een schot? Wat het een voorzet? Wat maakt het uit; de bal sloeg via de linker paal binnen en zorgde voor een geluidsexplosie in het uitvak bij de meegereisde fanatieke Almelose aanhang. Vlak daarna zelfs nog een kans voor de gasten om op voorsprong te komen, maar dit zou te veel van het goede zijn geweest. Vlak voor tijd nog even billen knijpen maar Heracles wist het verdiende punt over de streep te trekken. Na de teleurstelling van vorige week een geweldige opsteker en met alle vertrouwen kan er volgende week tegen ADO afgetrapt worden.

Opstellingen
FC Groningen
Padt(GK+©), te Wierik, Memisevic, Mahl (Bacuna/61), Drost, van Weert, van Nieff (Larssen/66), Warmerdam. Doan (Veldwijk/82), van de Looi, Reis.

Heracles
Castro(GK+©), Breukers, Wuytens, Pröpper, Darri (Gladon/46), Peterson, Vermeij, van Ooijen, Jakubiak, Hardeveld, Monteiro (Kuwas/46).

Scoreverloop
28. 1-0 van weert, 34. 1-1 Monteiro, 43. 2-1 Drost, 45. 3-1 Mahi, 63. 3-2 Vermeij, 78. 3-3 Pröpper.
Gele kaarten:Doan, Memisevic (FC Groningen), Breukers, Hardeveld, van Ooijen (Heracles)
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail