Sterk Heracles verliest in laatste minuut van PSV

Zondag 21 januari 2018
Heracles dat begon zonder twee sterkmakers. Brandley Kuwas (geblesseerd)en de naar Engeland vertrokken Joey Pelupessy. Darri verving Kuwas en Jakubiak speelde op de plaats van Pelupessy. Ondanks het goede spel van Heracles verloren de Almeloërs in de laatste minuut van de blessuretijd met 1-2.
Negentig minuten lang liet Heracles zien dat het koploper PSV heel moeilijk kan maken. Maar het was Luuk de Jong die in de extra tijd Heracles toch nog op de knieën dwong. De 1 - 2 was voor hem de 100 ste goal in de eredivisie.

Heracles gaf goed partij de eerste helft
Heracles liet vanaf het begin zien niet bang te zijn voor de koploper en zorgde gelijk al voor dreiging voor de goal van Zoet door een mooie combinatie van Niemeijer op Vermeij. Maar 10 minuten later loste Lozano het eerste serieuze schot waarbij Castro met een zweefduik de bal tot corner moest verwerken. PSV zette er een tandje bij en het was opnieuw Lozano wiens schot nog net kon worden gestopt door Castro. Na 10 minuten liet Heracles alle schroom vallen en creëerde heel brutaal steeds meer kansen. Darri bracht doelman Zoet steeds vaker in de problemen en op een knal van Peterson moest de doelman gestrekt. Brahim Darri, die eerder heel brutaal Arias had uitgedaagd op het middenveld, had in de 39 ste minuut moeten scoren maar hij miste zijn grote kans. Pas vlak voor rust opende PSV de score. Bergwijn passeerde Castro uit een voorzet van De Jong.

Een spannende 2e helft
In de 2e helft lieten beide ploegen zien voor volop voor de winst te willen gaan. De aanvallen gingen over en weer en dat leverde kansen op voor Lozano, Arias en De Jong, voor Heracles van Monteiro, Darri en Peterson. Maar het was uit een penalty dat Heracles terecht op gelijke hoogte kwam. Hardeveld scoorde van de penaltystip nadat scheidsrechter had gefloten toen Arias Darri onderuit duwde in het strafschopgebied. Wat volgde was een boeiende slotfase waarin het voor beide ploegen mogelijk leek de winnende treffer te maken. Het was uiteindelijk PSV die via De Jong toch nog deze zwaar bevochten overwinning in de wacht sleepte.

Opstellingen
Heracles
Bram Castro, Tim Breukers, Dries Wuytens, Robin Pröpper, Brahim Darri, Kristoffer Peterson, Vincent Vermeij (65 Gladon), Sebastian Jakubiak,Reuven Niemeijer (57 Van Ooijen), Jeff Hardeveld, Jamiro Monteiro

PSV
Jeroen Zoet, Nicolas Isimat-Mirin, Santiago Arias, Daniel Schwaab, Jorrit Hendrix, Luuk de Jong, Hirving Lozano, Steven Bergwijn 72 Pereiro), Joshua Brenet, Bart Ramselaar, Mauro Junior (83 Gudmundson))

Gele kaarten: Lozano, Arias (beide PSV)

Luister naar de reactie van trainer John Stegeman, keeper/aanvoerder Bram Castro en Jeff Hardeveld