Heracles gaat winterstop in met nederlaag

Tijdens de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, tegen VVV Venlo, staat de stand na 16 minuten al op 1-0 door een afstandsschot van Thy.

Door een penalty weet Heracles via Niemeijer in de 26ste minuut op gelijke stand te komen: 1-1. Na rust komen de Venlonaren in de 53ste minuut op 2-1 door wederom een doelpunt van Thy.

Deze speler slaagt er in de 75ste minuut zelfs in een hattrick te maken door de 3-1 te scoren. Heracles gaat in stijl de winterstop in. Wederom met verlies in een uitwedstrijd.

Drie dagen nadat de Almeloërs voor de KNVB-beker in de Kuip moest aantreden, staat de uitwedstrijd tegen VVV Venlo op het programma. Doordat de wedstrijd in Rotterdam verloren ging, kan Heracles zich volledig focussen op de competitie. Natuurlijk hoopt trainer John Stegeman op een positief resultaat bij de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Nijmeijer en Vermeij zijn weer teruggekeerd nadat ze door lichte blessures een wedstrijd verstek hadden moeten laten gaan.

Eerste helft
Er zijn nog geen twee minuten gespeeld als Heracles via Kuwas en Vermeij voor gevaar zorgt voor het Venlose doel. Vermeij schiet echter net naast en beseft meteen dat hij hier een grote kans laat liggen om op voorsprong te komen. Venlo komt daarna een paar keer richting het doel van Castro, zorgt daar voor wat chaos maar uiteindelijk levert het geen echt gevaar op. In de 11ste minuut mag er voor de eerste keer een corner worden genomen door Heracles. Meer dan een slap schot door Kuwas, welke naast het doel komt, levert dat echter niet op.
In de 16e minuut laat Heracles zich volledig in de kaart kijken door de aanvallers van Venlo. Niemand van VVV wordt tegengehouden als ze zich door de verdediging van Heracles heen slalommen. Thy kan ongehinderd de bal achter Castro schieten: 1-0. Heracles lijkt door deze achterstand nog niet genoeg gewaarschuwd. In de 24ste minuut komen de Venlonaren wederom gevaarlijk voor het doel maar kan Pelupessy nog op tijd ingrijpen.

Twee minuten later zit het Heracles even mee. De Almeloërs krijgen een strafschop mee omdat verdediger Jansen Breukers laat struikelen in het strafschopgebied. Het is Niemeijer die zonder problemen zorgt voor een gelijke stand: 1-1. Kort daarna duiken twee spelers van VVV onder de bal door na een prima voorzet van Seuntjes, waardoor het uiteindelijk geen gevaar oplevert voor Castro. Zo gaat het spel heen en weer. De verdediging van VVV ligt in de 35ste minuut helemaal open zodat Breukers in een bijna leeg doel kan schieten. De keeper kan echter een doelpunt net voorkomen. Breukers zal regelmatig opkomen tijdens de wedstrijd, waarbij hij met zijn voorzetten voor gevaar zorgt.

Als Venlo gevaarlijk uitkomt begaat Pelupessy een overtreding , waarna hij een gele kaart krijgt. Het gevaar van de aanval is dan echter geweken. Vlak voor rust komt Heracles goed weg als Droste terug wil koppen op zijn keeper, die ergens anders staat dan de Heraclesverdediger verwacht. De bal gaat net naast het verlaten Almelose doel. Met een 1-1 stand zoeken de spelers de kleedkamer op voor de rust.

Tweede helft
Meteen bij de eerste aanval na rust zorgt Heracles voor gevaar voor het Venlose doel. Een voorzet van Kuwas op Niemeijer gaat net naast. Daarna volgt er een aantal overtredingen achter elkaar van Vermeij waardoor hij uiteindelijk de gele kaart ziet. VVV Venlo is na rust wat meer in de aanval. Het Venlose publiek zorgt voor een fluitconcert omdat de scheidsrechter weigert een strafschop toe te kennen aan de Venlonaren. Maar men is dat fluiten gauw vergeten als in de 53ste minuut de Venlonaren op 2-1 voorkomen. De verdediging van Heracles Almelo ziet ineens rechtsbuiten Thy van VVV alleen op het doel van Castro afgaan waarna de bal verdwijnt in het doel.
In de 58ste minuut kan Castro de bal nog net over het doel tikken. Meteen daarna wordt Breukers gewisseld voor Pröpper. Het lukt Heracles niet om voor daadwerkelijk gevaar te zorgen.

Zo nu en dan vindt er een aanval plaats maar de ballen gaan naast of over het doel. Kuwas probeert het nog met een afstandsschot maar ook dat treft geen doel. Trainer Stegeman wisselt vervolgens een spits voor een spits (Gladon voor Vermij) wat niet zorgt voor een extra impuls met de aanvallen. Omdat ook VVV er niet in slaagt een goede aanval op te zetten, wordt het saai voetbal om te kijken. Een aanval van VVV wordt door Pröpper halverwege het veld onderbroken met een overtreding wat hem een gele kaart oplevert. Hetzelfde geldt voor Droste even later.

In de 75ste minuut verschijnt ineens Thuy weer voor het Almelose doel, vergroot de eindstand op 3-1 en kan hij daarmee een hattrick achter zijn naam zetten. Bijna wordt het in de 81ste minuut nog 3-2 door een schot van Peterson. De keeper van VVV weet de bal echter nog net over het doel te tikken. De vrije trap die Kuwas in de 84ste minuut krijgt wordt echter hoog overgeschoten. Monteiro zorgt voor iets meer gevaar met zijn schot, Peterson weet de binnenkant van de paal te raken maar Heracles weet niet meer te scoren waardoor men wederom zonder punten de bus in gaat.

Opstelling: Castro, Baas, Wuytens, Droste, Breukers (59 Pröpper), Monteiro, Pelupessy, Niemeijer, Peterson, Vermeij (66 Gladon), Kuwas
Deel dit artikel: Twitter | Facebook | WhatsApp | Google+ | E-mail

Heracles

Heracles op open dag langs Jong Ajax

Heracles Almelo kwam voor de tweede keer dit weekend tot de ...

Nieuwe icoon bij Heracles Almelo

Tijdens de open dag was er in het museum nog een gebeurtenis...

Open dag Heracles met heel mooi weer

Na een aarzelend begin stromen de bezoekers over het terrein...

Oefenwedstrijd Heracles tegen Emmen

Zaterdagmiddag speelde Heracles Almelo haar derde oefenwedst...

Sebastian Jakubiak voorlopig uitgeschakeld

Heracles zal het de eerste helft van de nieuwe competitie zo...

Van Benthem gecontracteerd door Heracles

Heracles Almelo heeft Jelle van Benthem gecontracteerd. De 1...

Heracles verliest van SV Meppen

Heracles Almelo heeft het zondag moeilijk tegen de Duitse cl...

Almeloos feestje met Panenka penalty

Bij het Almeloos feestje zaterdagmiddag, op het terrein van ...

Het echte werk van de voorbereiding begint nu

Zaterdag 7 juli wordt een zwaar weekje intensief trainen ond...

Stephen Sama traint mee in Almelo

Weer een speler op proef? Nee, deze Stephen Sama is een beke...

Heracles 2 ingedeeld in poule A reservecompetitie

Het tweede elftal van Heracles Almelo speelt zijn wedstrijde...

Veel publiek bij eerste training Heracles

Zondagmorgen om 10.00 uur startte Heracles Almelo met de eer...

Heracles Almelo contracteert spits Adrián Dalmau

Heracles Almelo heeft Adrián Dalmau (24) gecontracteerd. De...

Heracles Almelo presenteert nieuwe tenues

Heracles Almelo speelt de thuiswedstrijden in het nieuwe sei...

1 juli begint voorbereiding op nieuwe competitie

Zondag 1 juli is de eerste nieuwe training voor de profvoetb...

Dries Wuytens verlaat Heracles Almelo

Verdediger Dries Wuytens heeft deze week Heracles Almelo ver...

Van Nieff speelt volgend seizoen in zwart wit

Yoëll van Nieff komt transfervrij over van FC Groningen. Hi...

Yoëll van Nieff ook naar Heracles

Heracles probeert zich versterken met Yoëll van Nieff. De 2...

Joey Konings tekent tweejarig contract bij Heracles Almelo

Joey Konings heeft bij Heracles Almelo een tweejarig contrac...

Heracles organiseert Soccer Camps en keeperskampen

Heracles Almelo organiseert in de aankomende zomervakantie v...
© 1986 - 2018 Stichting Lokale Omroep Almelo