Heracles kansloos in Tilburg

Zaterdag 2 december 2017
De Almeloërs slaagden er dit seizoen nog geen enkele keer in om een uitwedstrijd winnend af te sluiten. En ook de wedstrijd in Tilburg wordt met verlies afgesloten. Na 20 minuten staat Heracles al met 3-0 achter. In de 85ste minuut weet Jakubiak voor Heracles Almelo nog te scoren. Uiteindelijk wordt de wedstrijd met een eindstand van 3-1 afgesloten.

In de maand december staan er voor Heracles Almelo maar liefst vijf uitwedstrijden op het programma, de eerste werd verloren van Willem II.

Eerste helft

Heracles start de wedstrijd in Tilburg met Lerin Duarte in de basis waardoor Tim Breukers op de bank plaats moet nemen. John Stegeman begint zo met een andere tactiek want in tegenstelling tot de vorige wedstrijden werd er door Heracles nu gespeeld met vier middenvelders en drie verdedigers.

Al in de eerste minuut krijgt Willem II een grote kans om op voorsprong te komen. Obeche schiet net naast het doel van Castro. Heracles is hiermee nog niet genoeg gewaarschuwd want men heeft nog geen vier minuten gespeeld of de Tilburgers weten via Sol te scoren 1-0. In de 12e minuut wordt het zelfs 2-0 door Obeche. Heracles heeft niets in te brengen en leidt alleen balverlies. In de 18e minuut is het de eerste keer dat Heracles zowaar een kansje krijgt via Niemeijer. Maar ook dit leidt niet tot een doelpunt. Willem II weet in de 20ste minuut wel weer te scoren na balverlies van Duarte: 3-0.

In de 28ste minuut krijgt Heracles een hele grote kans na een corner. De doelman van Willem II kan de bal nog net keren op de doellijn en via een medespeler naast het doel weg werken. Willem II blijft echter aanvallen en voor gevaar zorgen. Heracles daarentegen is totaal de weg kwijt. Als Kuwas in de 30ste minuut een vrije trap krijgt volgt er een slap schot naast het doel.
Heracles gaat met een 3-0 achterstand bij de rust de kleedkamer in.

Tweede helft

Na rust maken Breukers en Verweij hun opwachting. In de 49ste minuut probeert Monteiro het maar eens maar met een afstandsschot maar dat gaat zonder gevaar naast het Tilburgse doel. In de 53ste minuut lukt het hem om een vrije trap mee te krijgen op de rand van het strafschopgebied. Die bal wordt echter door hem overgeschoten. Hoewel Heracles na rust iets meer in balbezit is levert dit geen echte kansen op. Er wordt veelvuldig balverlies geleden. Een enkel afstandsschot wordt met het grootste gemak door de keeper van Willem II gepakt. De uitvallen van Willem II daarentegen zijn veel dreigender. In de 68ste minuut mag Willem II een vrije trap nemen aan de rand van het strafschopgebied, na een overtreding van Breukers op de tegenstander. Deze gaat echter hoog over.

Kort daarna slaagt Vermeij erin om door te dringen tot het strafschopgebied van de Tilburgers. Daar verliest hij echter de controle over de bal. Willem II blijft in de aanval. De vele aanvallen leveren hachelijke situaties op en veel gevaar voor het Almelose doel maar men slaagt er niet meer in om te scoren.

In de 85ste minuut wordt Monteiro nog gewisseld voor Jakubiak. Na 1 minuut slaagt deze wisselspeler erin om te scoren: 3-1. Met deze eindstand komt Heracles uiteindelijk nog goed weg.

Opstelling: Castro, Wuytens, van den Buys, Duarte, Gladon, Pelupessy, Kuwas (45.Vermeij), Peterson, (45. Breukers) Niemeijer, Hardeveld en Monteiro (85 Jakubiak)